14.06.2026 07:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Tendency to failure - eksperiment
paleoglodit
ShockShockShock Zanaci ,mislim, samo od zemlječčč
Sad pomisljam da su mi one Trigonostigme crkle naprasno od amonijaka....Shock ali gupike nisu pokazivele da im smeta nesto.... ali ko njih pitaSad

zander
E da, samo da napomenem, to nisam u predhodnom postu. Sa ovom zemljom sam imao onaj moj akvarijum "Wind From the North" iz galerije. Tu sam imao jako veliku količinu u podlozi, i morao sam da menjam vodu na 4 dana, ali je radilo jako lepo....

Tad nisam nita merio, samo sam se igrao sa crevom i menjao vodu a NH4 je curio "polako" Wink

Malo je nepraktično, ali radi Wink Kasnije sam proirio svoje znanje i krenuo da upoznajem alge, jednu po jednu Wink

Edit: Mislim posle ove podloge sam krenuo da upoznajem alge.... kada sam formirao drugi akvarijum. Ali ova podloga je gotovo čisto uzeta iz prirode, i pomeana sa litvanskim tresetom u jako maloj količini. To pie o sastavu Thumb up
Edited by zander on 28.09.2009 00:06

zander
Opet sam pravio merenje, na 2 dana u vodi bude oko 0,5ppm NH4 (sa dosta jakim CO2, ali i ribe su tu od samog početka).
Algi ima na starim listovima Eleocharisa, ali i novi listovi kreću dosta brzo da rastu. Kad uporedim sa predhodnom podlogom (ono sa Osmocotom i Sphgnm.tresetom) dosta to bre ide u ovom akvarijumu, bar Eleocharis (sve 3 vrste)....

zander
Sad opet kad je prolo neko vreme, 3 dana nakon promene 50% vode uzimam prvo to mi je logično da merim, NH4.
Kad ono, NH4 ravno 0
Al ne lezi vrae Grin
Fosfati su 2,5ppm
A Fe koji sam tog dana dodao preko CSM+B 0,2ppm je 0,5ppm.
Znači sad su fosfati ti koji su krenuli da izleću napolje i Fe malo manje. Ostalo nisam ni merio, jer nemam testere.... Ali opet biljke napreduju a napreduju i alge i sad mi se čini da sam sa prolom podlogom (osmocot i treset) imao manje algi u odprilike istim uslovima, samo to su biljke konstantno malo sporije rasle a isto tako i alge (ili mi se čini) Wink

zander
Ne znam kojoj temi ovo pripada... Al poto se deava u ovom oksperimentalnom zapisaću ovde...

Sad kada sam drugi put formirao isti akvarijum, staru hranljivu podlogu sam bacio, ljunak samo isprao, ali detaljno. Drao sam ga čak i po pola sata u vreloj vodi.
Desilo se to da Blyxa koja je cvetala u predhodnom eksperimentu sad pusti jedno 10-ak novih pelcera, znači čak je ni vrela voda nije unitila.

Ono to me je začidilo isto je Osmocot, koji je ostao (ono to nisam uspeo da izbacim iz ljunka) koji je jo nije prestao da funkcionie. Jer kada izgnječim tu membranu u njoj jo ima đubriva... Inače kada se Osmocot istroi ostane sama prazna membrana, pa se i ona na kraju raspadne.
Tako da mi se čini da stvarno ono to je Osmocot na 3 meseca da stvarno toliko i izdrava u akvarijumu, ali to ću jo vremenom da vidim... moda se i varam Frown
Čudno mi je samo da se nije "istopio" u vreloj vodi!
Ali ipak mislim da nije ba najbolja varijanta za startovanje akvarijuma, bar ne u većim količinama, nego ipak za kasnije forsiranje biljaka koje oboavaju jači ishranu preko korena. Na primer Kripte Thumb up I ona varijanta, pric pod koren, ali za to vam cela kesa Osmocota moe trajati 100 godina
Edited by zander on 22.10.2009 20:09

biobiofizicar
Vrela voda pola sata i blyxa ostalačččč Through wall
Il je nevidjen korov ili voda nije bila vrela il je pivo bilo ladnočččBeer
Pa to znaci i da su i sve spore od algi ostale, pa kad krenu i puzevi...Sad

zander
Vrela voda pola sata i blyxa ostala

Tako je Thumb up Iz semena, na sve strane po akvarijumu a voda iz bojlera vrela i moda i due od pola sata.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,552 jedinstvenih poseta