14.06.2026 07:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Wunder Duo
deanjmi
Oba prelepa akvarijuma nemam sta da dodam osim da bi ih preselio oba kod meneBeer

afrika
Smile Hvala, deanjmi!

www.ciklidi.net
don hose
Svaka cast, bas dodir prirode u domu, extra

afrika
Hvala, don hose! Evo za druga Vladu991 kako izgleda filter sa zazorom, mozda koristi jos nekome. Od zazora sam ostavio samo nekoliko cm pri vrhu i toliko na dnu pa mi uspesno obavlja i funkciju skimera (ostatak sam zatvorio silikonskim crevom). Crevo s gasom je ubudzeno direktno u motornu glavu u poslednjoj komori. Od filter-materijala bio kugle, crni ostar "sundjer" i vata.
afrika attached the following images:
dscn1107_1.jpg dscn1114.jpg dscn1111.jpg

www.ciklidi.net
afrika
Evo novih fotki, maalo sam se vise potrudio (barem sam veci deo tehnike povadio) Sad Ne znam sta dalje s Kamenkom (Katicem), otprilike je to to sto sam zamislio. Kod Drvenka bi imalo jos stosta da se istera do kraja, ali nemam pojma, mozda mi i dosadi pa krenem s necim novim. Kako sad stvari stoje, Kamenko mozda i nadzivi Drvenog, u njemu vise uzivam, a odrzavanje se svodi na 15-ak min. nedeljno. Kad bih znao, sve bih se oko tako nekih postavki vrteo Smile
dscn1170.jpg dscn1214_1.jpg

www.ciklidi.net
biobiofizicar
Ostao ti je termometar u Kamenku. Za filter neću da cepidlačim.Grin

Stvarno su oba vrhunska akvarijuma i doli su u zrelu fazu.
Poto kuka da ne zna Pfft (a zna) Thumb up kao i ta i kako dalje sa njima evo mala sugestija. Sada ima dva puna i zrela scapea. Treniraj malo na njima odravanje i isterivanje onih picikato detalja. Nemoj se zadovoljavati trenutnim stanjem. Moe ti ovo da upicani i jo bolje.

Kamenko je malo zarastao na ovoj poslednjoj fotki i previe je centralni kamen sakrivem (po mom miljenju). Otvori ga malo u struku, posebno oko centralnog kamena. Razbarui malo i onu travicu nazad levo. Previe je utegnuta i zalizana kao kosica Don Travolte u filnu "Brilijantin". Inace taj zadnji ćoak je ba ispao ekstra.

Kod Drvenka poigraj se sa prelazima izmedju definisanih grupa biljaka i bunova. Negde su previe otri, negde previe ravni, negde isuvie prazni, negde nedovoljno definisani. Umesto srednjeg plana na fotki se jo uvek jasno vidi ravna horizontalna crta.

Eto ti predloga zabave za sledećih par nedelja. Hrabro se dohvati makaza pa probaj da istera ove detaljčiće.
Ovo je već napredni kurs biljnog batovanstva i hrabrije upotrebe makaza. Spreman si za to.

Čekamo update...
Beer

afrika
Smile Pravi saveti u pravom trenutku! Apsolutno se slazem da je Katic malo zarastao, to se da korigovati u nekoliko poteza. Drveni ne trpi fotkanje neposredno nakon trimovanja, a to sam ovde uradio. Treba mu 2-3 dana da se malo razbarusi i dobije taj wild look kome kao tezim od startovanja postavke. I trenutno problematicna Mayaca koju sam totalno podmladio u onoj rupi levo - dok to nisam uradio, bez problema sam na 4-5 dana mogao da je obuzdavam, sad mucak No no
Dobro, dobro, ubedili ste me da se jos malo igram! SmileThumb up I pre svega zahvaljujem na motivaciji i pohvalama!

www.ciklidi.net
afrika
Evo jedne divlje Drvenka, Kamenka sam malo radikalnije isfrizirao, nadam se da ce u toku sled. ned. biti zreo za novi update Beer
afrika attached the following image:
dscn1343_copy.jpg

www.ciklidi.net
ZoSo
Mislim da sam upravo kliknuo na fotografiju meseca Februara, neka me admini isprave ako greim Cool
Ovo je ba ispalo super Thumb up

afrika
Hvala ti, Zoso! Beer Nemam pojma da li je za aq meseca ili sl, ali meni ovaj aq predstavlja prilicnu uzivanciju (a tek u duetu s Katicem) Wink A to je valjda i najvaznije Smile

www.ciklidi.net
Slovenski1000
Sta reci osim Applause Thumb up

biobiofizicar
afrika wrote:

...meni ovaj aq predstavlja prilicnu uzivanciju (a tek u duetu s Katicem) Wink A to je valjda i najvaznije Smile

Brate samo ova recenica zasluzuje neslovnu, a sto se tice akvarijuma i naslovne, daj jos fotki od oba pa da birkamo na tenane....
Februar, Mart, April,.... zar je vazno...Wink

Da vrede - vrede!!!
I akvarijum i tvoj pristup akvaristici....Thumb up
Beer

afrika
Posle duze vremena evo nove fotke Kamenka Smile Mozda usledi jos neka, a mozda i ne, mada oko njega nemam plan da ga kompletno razbucam - mozda ga samo prepakujem, dosta toga ce napolje, nekoliko momenata planiram da zadrzim Smile
dscn1535.jpg

www.ciklidi.net
afrika
Evo i nekoliko fotki Palmeri (ciklid) tetre Smile Pre 2-3 dana sam iskljucio gas u ovom aq i nacisto su poludele, agresivnost medju muzjacima na nivou. Fotke su jadne (pogotovo ova gde je i zenka, barem je ona ispala ok pa je zbog nje i stavljam), ali sta je tu je. Interesantne ribe, stekaju se po budzacima (nemam pojma da li su teritorijalne, ali izgleda tako), hitro izlecu i kljucaju se medjusobno. Zbog toga ih je i (barem meni) prilicno tesko uslikati. Malo ih cesce vidjam u vecem broju otkad sam isklj. gas Smile
dscn1617.jpg dscn1616.jpg dscn1615.jpg dscn1614.jpg

www.ciklidi.net
afrika
Veceras sam krenuo s laganom pretumbacijom u Kamenku Smile Pored mahovine koje ladno ima da napunim do vrha jedno balonce od 5L, ipak je na mene najaci utisak ostavila ova lopta HM Smile
Inace su oba aq experimentalno vec 10-ak dana bez CO2 (uz malo slabiju prihranu nego obicno i uobicajeni fotoperiod i intenzitet svetla) - vec treceg dana su u Drvenku malo zahtevnije biljke i listovi na povrsini krenuli da kace tamnu koncastu, dok je u Kamenom do dana danasnjeg sve ostalo u najboljem redu I don't know Perling i opste bujanje bilja. U oba aq rasveta je skoro identicna, prihrana preslikana, podloge priblizno iste. U Drvenom ima nesto zahtevnijih biljaka nego u ovom drugom i mozda je za nijansu puniji biljnom masu. Ja ipak tipujem na ovaj Juwelov "smesni" filter i strujanje vode zahvaljujuci istom (u startu sam bio extremni skeptik) - premasio je sva moja ocekivanja I don't know
img_0267_1.jpg

www.ciklidi.net
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta