Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moji akvariumi (branimir ok)
branimir ok
Cvetic Hydrocotyle verticillata mnogo je mali tj. to je vise belih cveticaGrin
branimir ok attached the following image:
1_216.jpg

branimir ok
zarasloGrin
2_148.jpg

branimir ok
Formirao sam pre mesec i po dana jedan akvarium podloga sitan pesak jedno 300g zemlje za cvece zeolit drobljeni sve je to zbuckano za donji sloj gore pesak granulacije 1-2mm

branimir ok
evo kako to izgleda
1_223.jpg

branimir ok
.
2_153.jpg

branimir ok
.
3_118.jpg

zander
Odma jedan mali offtopic da ti napravim Wink

Mislim samo da ovakve teme a i akvarijumi treba da nas nauce necemu vise o uzgoju biljaka. Razmena iskustava je majka znanja (okupljanje), sto manje prepisivanja sa jakih "uskostrucnih" sajtova, sto vise druzenja i opet ponavljam, razmene iskustava i bice mnogima mnoge stvari bar malo jasnije... Dzabe ako ponavljamo stalno CO2, CO2 i poboljsaj filtraciju ili cirkulaciju...

Ili jednostavno, tako to izgleda kad coveku lepo, brzo i zdravo rastu biljke, svaka cast. A posto je bio na mojoj strani kada smo pricali o cirkulaciji vode u akvarijumu Wink moram da mu udarim jedan ApplauseGrinWink
Thumb up

Ovo isto sam mogao napisati i u temi od kum1229, , jest da im je aquascaping malo slabija strana Grin ali nadam se da ce biti jos takvih akvarijuma CoolWinkWink
Edited by zander on 21.09.2010 13:05

paleoglodit
lepo biljeApplause

branimir ok
Da Zander nije of ova tema je i namenjena podeli nekog iskustva gajenju bija , ali do sada niko nista nije pitao .Tacno je da sve akvariume drzim na malom protoku vode kroz filter i dosta toga radim suprotno od onoga sto pise po netu .Ima jos slika nisam stigao da ih zakacim pa cu veceras Thumb up
UG lepo raste Grin .Ali nikako nemogu da odgonetnem sta je ono sto mu raste po listovima nigde nisam nasao po netu Thumb up

opijum
Stvarni ima dobru kolekciju biljnih vrsta i kako se vidi iz priloenog, svima odgovaraju uvjeti a to je najvanije.
A najvie od svega mi se sviđa to nije nikakva filozofija oko uzgajanja zdrave biljke.
EI,ppm,ml kap ovog kap onog, stvarno mi se ne da toliko ulaziti u sr toga jer toliko me zamaraju takve stvari i mene bi prvoga odbile od akvaristike da sam prije svog kratkog staa bavljenja akvaristikom čitao teme o "kemiji" na alost s moga gledita to je previe filozofiranja i mlačenja prazne slame. Naravno osim nekih osnovnih stvari tipa "potpunih gnojiva"
Kod tebe to sve izgleda oputeno daj koji je tos otkrij nama nesretnimaThrough wall

Kum 1229
Bravo za akvarijume Applause. Da ne bi ponavljao reci kolega sa kojima se slazem i sto se tice co2 i cirkulacije,a o filozofiji da ne govorim,recicu samo jedno:sto manje slusanja i citanja kojekakvih tekstova,nego vise jednostavnosti i strpljenja uz naravno konsultacije sa ljudima kod kojih se vidi sta i kako radi Beer oj ha

Pejc
A tek kad bi videli Banetove akvarijume uivo... CoolThumb upApplause

branimir ok
Evo covek video uzivo pozdrav Pejc Thumb up
Opiume sto prostije to bolje , ja jos uvek radim starinski .
Kume svaka ti je na mestu Beer

nene
JBT Branimire koliko si ti todao parica za ovoliku kolicinu plasticnog bilja Grin

Svi komplimenti bilje je FENOMENALNO ali FENOMENALNO

ApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplause

opijum
branimir ok je napisao:
Evo covek video uzivo pozdrav Pejc Thumb up
Opiume sto prostije to bolje , ja jos uvek radim starinski .
Kume svaka ti je na mestu Beer

Ma i ja prelazim na tu metodu definitivno malo sam zabrijo i počeo sve to shvačat kao neki sf aquarium guide za načine gnojenja,alge i ostale zapravo jednostavne stvari.Ali daleko je ljepi ovaj hobi. Zapravo postala je opsesija ali ne ona runa, sve u granicamaGrin

biobiofizicar
E sad se i babo cese po glavi. Grin
Ajd' nemoj drzati narod u neizvesnosti nego im stvarno reci po tvom osecaju sta je recept za ovako lepe biljke. I ja sam u varijanti sto prostije i opustenije, ali mi biljke ni priblizno ne izgledaju ovako lepo. Mozda sam previse opusten.
Opisi malo detaljnije tu svoju starinsku akvaristicku filozofiju u vezi podloga, CO2 , protoka, hemije, parametara vode,...
Od nas dobijas veliko 5+ za izgled biljaka, a dobijas i 5 x Beer ako nebudes skrt na recima....Grin

paleoglodit
Tajna je u vodi. Vranje,Arandjelovac, Krusevac, Nis i verovatno jos neka juznija mesta su u prednosti po tom pitanju.

branimir ok
Pa i kod mene je nekad bilo cupavo i ne bih se slozio da je bas tajna u vodi sve dok nisam poceo da upotrebljavam zeolit
I to onaj iz Igrosa cistoca 90%
http://www.vibili...131103.pdf
Onaj sto se prodaje u prodavnicama nije ovoliko cist.Beer

paleoglodit
A gde stavljas zeolitč U podloguč

Stavio sam ga i ja u podlogu.Njegova uloga je adsorpcija (upijanje) raznih materija. Slicno kao kod aktivnog uglja.

Zato se koristi za preciscavanje vode. Svaki adsorbent pa i zeolit ima svoj kapacitet tj max kolicinu materija koje moze "upiti" Kada se prezasiti onda moze otpustiti te iste materije.

Zato se pitam dokle je ovo zaista korisnoč To bi bilo pitanje za tebe i nenea a glasilo bi ovako:

Nakon sto se zeolit zasiti ili vise nema znacaja ili sluzi kao "tampon" koji pusta male kolicine nutrijenata a ne dozvoljava velike koncentracije .Zapravo sluzi kao balanser Da li ovo moze biti tacnoč

Ako ne onda mi nije jasna svrha zeolita mada sam ga strpao verujuci u ovu hipotezu.
Edited by paleoglodit on 22.09.2010 03:25

isnogood
Branimire gde moze da se kupi Igroski zeolitč

Ako je verovati linkovanom tekstu ispada da su otpustanja minimalna.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com