14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Print Thread
Duet
biobiofizicar
Jeste

StefanovicV
Jel moze neka bolja slika pinnatifildeč

biobiofizicar
Ne na zalost. Bila je posadjena u ovom aq u senci i to jako mala i otegla je papke SadGrin

biobiofizicar
Posto je ovih dana aktuelno slanje na AGA2011. evo 5 fotki koje sam poslao u biotopsku kategoriju kako bih predstavio Savu (naravno u vecoj rezoluciji).
Pored ove dve fotke akvarijuma iz dva razlicita perioda i sa malo drugacijim unutrasnjim koloritom otisla je i ona fotka malo krupnijeg plana centralnog dela akvarijuma, kao i ove dve kolaz foografije. Jedna sto predstavlja stanovnike akvarijuma i druga sa lokaliteta na kome je vrseno uzorkovanje biljaka i riba.
Bas me interesuje kako ce ovako ukomponovana ova prica proci na AGA-i.
Kako vam se cinič
biobiofizicar attached the following image:
agabiomix.jpg

Dejan Stefanovic
uuuuuuuu Applause Grin domaci biotop Thumb up izgleda da jedino granje nije iz nasih vodač POZDRAV!!!

biobiofizicar
E sad! Angry
Nemoj da si namcor i cepidlaka Grin Beer Ima i u nasim vodama panjeva ovakvog oblika. Za potrebe AGAnlija proglasio sam korenje lokalno-domacim (sto on u neku ruku i jeste jer je i kupljeno u lokalno-domacoj radnjici Wink ) Inace na ovim fotkama u vecoj rezoluciji vide se i neke domace barske algice kojim su oblozeni ovi nazovi domaci panjevi sto ih cini jos vise barsko - domacim, a i ove "algice" su domace....Grin

Kupujmo domace!!!
Sadimo i gajimo domace!!!
Reklamirajmo domace!!!
Pijmo domacu!!! Beer

Dejan Stefanovic
iskreno odusevljen sam akvarijumom Thumb up a sto se tice pijenja ima da pijemo i domacu i domace Beer poznato je koliko je tesko odrzati i formirati ovakav akvarijum u odnosu na klasican tropski... Puno srece na takmicenju!!!

vodenivuk
ihh kada vidim ovu suncicu u akvarijumu izgleda mi strava a na pecanju me od nje boli glavaThrough wall, prava je dosada...inace sve pohvale za ekvarijumThumb up

biobiofizicar
Danas sam posle duzeg vremena svratio na mesto gde sam uzorkovao ribe i biljke za biotop i umesto kanala od 1,5-2m dubine zatekao sam lepu livadicu....Shock
Priroda je cudo....
Cekamo prve kise i veci vodostaj Save...
img_3484aq.jpg

Jeca
Jel to onaj kanal iza novog blokač Ako jeste ima li nekog zanimljivog materijala za hard sad kad se povukla vodač Mogla bih da se prosetam ovih dana. Vidim neko granje i kamenje. Cool

biobiofizicar
Ovo je kanalcic Savica izmedju nasipa i Save na pola puta od okretnice do Galovice. Trava je vec poveca, a vidim da su intezivno radile i motorne testere na mestima gde je bilo palog drveca u kanal...

Jeca
Da...da...na taj kanal sam mislila. Sunjam se ovih dana intenzivno po savskom keju i okolini u potrazi za nekim hardom, a to mesto mi nije palo na pamet. Dugo nisam tamo bila. Hvala na ideji. Thumb up

biobiofizicar
Novi stanovnik biotopa - stigao pre 2 dana.
Upecao komsija, a ja bucnuo u akvarijum.
Vecu suncicu nisam video. Ima brat bratu 200-250gr, tako da ovo nemojte smatrati za makro fotografije. Morao sam da se udaljavam od akvarijuma kako bih joj samo oko snimio...Grin
img_3557abq.jpg

biobiofizicar
jedna fotka ove azdaje sa "blicovom"
img_3526aq.jpg

biobiofizicar
I jos jedan kvazimakro...WinkBeer
img_3538abq.jpg

StefanovicV
Lepa je Thumb up
Koliko je dugackač
Ko bi rekao da u Drini i Savi i drugim nasim rekama moze naci nesto ovakoč
Dosta lice n americke ciklide,a nisu.
Svakako mnogo lepe ribe Applause

biobiofizicar
Dugacka je oko 20cm. Kada je stavim na dlan viri na sve strane.
Jeste alohtona vrsta u naim vodama i jeste severnoamerikanac. Dugo su je smatrali i za severnoameričkog ciklida, ali je ipak iz porodice grgeča i srodnik basova. Jako teritorijalna riba i definitivno gazda akvarijuma. Već je počela da taba onu staru duplo manju koja je do skoro gazdovala staklom, a tek se privikava na akvarijumske uslove i jo je nesigurna. Ako tabačine zaozbilje jedna će morati napolje...
Interesantan je bio trenutak kada sam je onako uplaenu ubacio u akvarijum i kada je prvih par dana mala tabala veliku u pokuaju da zatiti svoju teritoriju - nije dugo trajalo - sada se već uspostavlja prirodan redosled stvari - jači tlači.....Wink

NAKNADNI EDIT:
Ih opet prelomih stranu....Through wall

Evo jedna od fotki sa predhodne strane i ovde, tek da ljudi znaju o čemu i o kome pričamo....

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_3538abq.jpg
Edited by biobiofizicar on 06.10.2011 09:58

Dejan Stefanovic
ako mora neka da leti pre bih u tiganjce ubacio manju Grin jeste da od ove vece ima vise da se pojede ali je ovo ipak reprezentativan primerak u nasim vodama Applause salim se naravno Wink u vezi tiganjceta Beer

deanjmi
Svaka cast cika bio iako ste mi preuzeli tu cast da budem zadnji kupac u jednoj radnji da nereklamiram u zemunu prilikom odlaska druga Radmanovca u tudjinu ako se secateWink,a i meni dolazi jedan rio 240 u kucu uskoro pa cu malo prepisivati od vasWink
Edited by deanjmi on 06.10.2011 13:24

biobiofizicar
Ima komsija koji je upecao ovu "zlatnu" ribicu i macu...Cool
Vece ribe koje upeca (a takvih je malo :p ) zavrse u tiganju, a tek poneku malu ja otmem No no maci za moj akvarijum. Ko bude pravio probleme zavrsice kod mace posto sam stuku vratio u Savu.

Mac, mac, mac,...Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta