14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
biobiofizicar
Uspeo si onim mikrozorumima da vizuelno spojis ova dva panja u jedan (jos malo da se rupa popuni). Promisli kako resiti problem one vertikalne grane na dole na levom panju -ona jos strci malo neprirodno.
Fali jos poneko kamence i poneka dodatna grancica od onih koje ti ubacujes u poslednjem trenutku i ponegde ponesto od biljaka srednjeg plana...WinkBeer

kojot
Mislim da bi nesto trebalo da viri iznad panja desno, jer ovako gubi na dubini. A sto kae Bio uspeo si da vizuelno spoji panjeve Thumb up

zander
Nesto malo kamenja za ovaj akvarijum planiram da potrazim na Jastrebcu.
Cim se zadnji plan (rotala green) malo popuni i izraste da moze da se vidi na slici uslikacu ga ponovo da vidim kako ce mi onda delovati... Ovo sa slike sto se za sada vidi su samo prednji i srednji plan i to nesto malo Cypreusa sto viri ali je i on posadjen u srednjem planu...
Thumb up/

krcko
Meni taj Cyperus jo uvek nekako iskače, kao da sam ja sebi slagao akvarijum, a ne liči na Tebe. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Stanje od pre deset dana, radi poredjenja...
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/ar5.jpg

A ovako to danas izgleda... Biljkama veceras sledi malo orezivanja i pauza da se odmore od mene jedno 10-ak dana... Wink
zander attached the following image:
ar9.jpg

MarkoNg
lep akvarijum...bistra voda...cestitke

Jeca
Lepo i cupavo. Tepih izgleda fantasticno. Jesi li probao da se igras kamenjem recimo u predelu oko Bolbitisač Deluje kao da treba udariti tu neki kontrast, jer ne dolazi do izrazaja, a mozda je samo do fotke. Spoj grana i pad su prelepi. Pravi isecak iz prirode. Thumb up

zander
Sutra u KS idem u potragu za kamenjem Wink Taj deo i jos tako neke detalje cu da odradim mozda pred sam kraj.
Prednji levi deo cu izgleda morati dodatno osvetliti ili staviti neku svetliju biljku to sto kazes da ga istaknem malo, tmuran i nedefinisan je dosta dok rotala na slici pozadi vec pocinje da gori...
Edited by zander on 08.07.2011 16:53

branimir ok
E sad je dobro al mozes ti to jos bolje Lecture.Taj Myriophyllum mozda da bude malko nizi Wink

Jeca
Higrophila pinatifida ispod Bolbitisa i kamenje ispred, a Myriophillum let, let...i na njegovo mesto neki dominantniji Microsorum narrow ili Microsorum windelow da da kontrast pozadinskom bilju, ja da se pitam, ali ne pitam se. Grin

zander
Ne pitas se Thumb upGrin Ma ta biljka mi se bas svidja Wink

BranimireOK, pa naravno to za slikanje morada bude malo nize i da bude malo lepsi zbun Thumb up Ovo je od jednog pelcera sto je naraslo fala bogu da je krenuo, sad cu da ga rasadim krenuli su taman bocni izdanci na sve strane kako je biljka prisla blize svetlu....
Kasnije ako stignem postavicu jedan video klip na youtube pa cu ga okaciti i ovde. Srafciger je namestio tu opciju a slabo je koristimo Wink
Edited by zander on 08.07.2011 21:34

Jeca
Znala sam. Smile Ma sve su to nijanse, a ovo je jos radna atmosfera i ne sumnjam da ce biti extra kad doradis te sitne detalje. I ovako mi se mnogo svidja. Thumb up
Edited by Jeca on 08.07.2011 21:47

zander
Pre koji dan sam snimio ovaj klip pa evo da ga okacim...

Cyperus helferi je sa starim liscem i to jos necu da secem krenuo je lepo da pusta nove listove kada se oni malo razviju i kada se jos malo bolje ukoreni onda cu da ga seckam...

Myriophyllum tuberculatum je snimljen pred zavrsetak fotoperioda sto se i vidi sa snimka...

Ovo je snimak stanja takvog kakvo je bez ikakvog brisanja stakla, vadjenja opreme, gasenja filtera i ostalog...
Izlazna cev filtera se vidi lepo, voda udara direktno u rotalu green pozadi i vidi se koliko je pomera, 126 l/h je obrt vode, akvarijum je 115litara - tu negde, koliko i kojim tempom su rasle biljke se moglo videti po slikama koje su na forumu.... To je najbitniji deo po meni pored podloge zato to isticem svaki put...
Pozdrav Beer

YouTube Video

Edited by zander on 11.07.2011 21:17

krcko
Dobro, treba da nauči da snima. Pokreti su prebrzi, snimanje videa-filma zahteva lagana-kontinualna pokretanja. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Učim polako jedno po jedno čika Krcko Wink
Jo jednom da ponovim da mi to toliko nije bilo bitno, uminkavanje lepota videa i skejpa će da dodju na kraju... Mislim da se ono to sam hteo da pokazem dobro vidi, kako akvarijum funkcionie, kako biljke rastu, koliko ima skrame, cirkulacija, CO2 i ostalo to se ne vidi ako nekog interesuje neka pita ...
Edited by zander on 11.07.2011 23:03

kojot
Ba mi se sviđa sad Thumb up
Proserpinaca je pun pogodak.

zander
To crveno je Myriophyllum tuberculatum Wink Dva dana dok sam bio na Jastrebcu izasao je na povrsinu i pustio dosta novih izdanaka koji su jos crveniji, a maticna stabljika je prilicno izgubila boju. Sada cu to sve da skratim i odoh 10-ak dana na odmor... Pozdrav Beer

zander
Vratio se danas sa godisnjeg i odmah po ulasku u kucu reko idem da vidim zelenu travu doma mog Smile Prijatno su me iznenadile biljke koje sam samo pre desetak dana skratio...
Mini glosa je krenula malo u vis ali mislim da ce izdrzati...
Eleocharis parvula je skoro u potpunoj senci ali raste, dosta sporo ali snalazi se nekako... Cypreus je pustio 4-5 novih listova... Sve u svemu zadovoljan sam Beer

Zaboravio sam da kazem da u ovom akvarijumu nemam ni jednog algara i da je stanje i tako skroz OK... A ako neko u NS ima mladih ancistrusa na poklon ili zamenu za neku biljku da mi javi, jedino oni su mi nekako ok algari ali dok su mali Frown

Sada planiram da napravim jos jedno orezivanje zadnjeg plana, za to vreme mislim da ce ova rupa koju sam napravio u tepihu mini glose da se popuni, nesto cu jos da smuvam u prednjem planu neko kamenje i mozda kvarcni pesak i onda slikanje.....

Dotle jedna slika cisto da ispratim stanje...
ar91.jpg

Gjuro
Uzreo je za makaze Smile , posle ige sa makazama mozes pustiti neku sliku da se vidi kako nastaje umetnicko delo Thumb up

zander
Poseckane biljke. Na ovaj nacin nasipam pesak...
ar93.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,078 jedinstvenih poseta