14.06.2026 07:08
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Hemigrammus bleheri i Hemigrammus rhodostomus
paleoglodit
Krcko moja zapazanja su ista kao i Pesina. Ribica je idealna za biljni aq. Stalno je u jatu koje brzo pliva sa kraja na kraj aq.
Sve ostalo bih mogao da prepisem sa neta.

I jedna zackoljica. Kad sam ih nabavio bilo oh je 10. sada ih je 5 i jedna je bez oka. Osumnjicene su modeste mada nemam dokaza. Ova bez oka uspesno zivi vec mesecima. Da kucnem o drvo Through wall
paleoglodit attached the following image:
410.jpg

krcko
Mmm , da , brza , jatna , izuzetno podlona stresu . Kod mene ih je 10 . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Jata , jata volim jata - vise nego leba da jedem.

Kod mene stizale u dva navrata prvo 5 pa 4 komada i sve na broju, ali beskonacno pazljivo i dugo adaptiranje pri unosu (sat vremena sa postepenom adaptacijom i na teperaturu i hemizam i pH akvarijuma.)

Znate ono malo odspes iz kesice, malo dospes iz aq u kesicu i tako 6-7 puta za sat vremena - postepeno zamenis vodu, a kesica svo vreme pliva u aq.

strujas
Kod mene ih je od sedam ostalo tri, ali te tri su OK vec godinu dana.

Passenger
Da li mi mozete predloziti jos neke jatne ribe za biljni akvarijum, a da se zaista drze u jatu kao Hemigrammus bleheri i Hemigrammus rhodostomus, a ne da se rasprse po akvarijumu kao vatromet Grinč

biobiofizicar
mirna jatna riba je razbora.

krcko
Ako su u akvarijumu već Hemigrammus-i, izbegao bih kombinacije sa Azijskim ribama. Izbor Tetri je jako velik i bolji. Predlozi su:
Gymnocorymbus ternetzi; Hyphessobrycon sweglesi; Hyphessobrycon flammeus; Hyphessobrycon herbertaxelrodi...Pozdrav

Passenger
Hvala, verovatno ce izbor pasti na Hyphessobrycon herbertaxelrodi, mada su i oni lenji u odnosu na bleherije i rhodostomuse koji me odusevljavaju svojom gracioznoscu.
Edited by Passenger on 23.06.2010 16:38

krcko
Samo Ti njih daj unutra, pa će videti. Sa H.Bleheri imam samo jo jato H.H i to izgleda vrhunski. Pozdrav

Octopus
Tvoj akvarijum je veliki i tu od tako sitnih riba treba poveliko jato (čitaj sto i kusur ) da bi dolo do izraaja. Zato ne bi probao sa jatom malo krupnijih Tetri.

Moji favoriti za velike akvarijume su uvek kongo tetre.

www.akvaristikayu.com
Passenger
Sta mislite o kombinaciji Hemigrammus bleherija i skalarač

Octo razmislicu jos o kongo tetrama, svidja mi se njihov kolorit, al mi se nekako vise svidja jato manjih riba koje plivaju zajedno u vecoj povrsini i stalno se drze zajedno.

zander
Ja sam isto za Kongo tetre ali i Kribezise, ako se radi o većem (duem) akvarijumu Smile
Ali i Hemigrammus bleheri su mi Thumb up
Pogledaj ovde na primer jato Hemigrammus bleheri mislim da sam tu video da su i Skalari, odma će morati da ih kupi Wink

Passenger
Bas sam taj klip gledao na youtube Applause Lete kao da ih neko juri. Mozda zato sto su tek ubaceni, a mozda su stalno takvi.

Duzina je 2m, sto bi vecem jatu dalo prostora za plivanje, razmislicu jos o Kongo tetrama, moram ih uzivo osmotriti, ovako sa prstom ispred stakla No no
Edited by Passenger on 25.06.2010 17:39

Thalassoma
Pa evo. Ja mogu samo da kazem da od svih (juznoamerickih) ribica koje imam u akvarijumu, "Rodje" su najosetljivije na nedostatak kiseonika u vodi tako da su uspokojile njihove plemenite duse pre par nedelja kada mi je poludeo iglicasti ventil. Dakle, ako ubacujete Co2 a imate ove ribice, radite to OPREZNO!!!

www.njivice.co.rs
paleoglodit
Jo jedan pokuaj...Through wall zeznuta je baAngry
paleoglodit attached the following image:
0_11.jpg

Arcus
Thalassoma je napisao:
Pa evo. Ja mogu samo da kazem da od svih (juznoamerickih) ribica koje imam u akvarijumu, "Rodje" su najosetljivije na nedostatak kiseonika u vodi tako da su uspokojile njihove plemenite duse pre par nedelja kada mi je poludeo iglicasti ventil. Dakle, ako ubacujete Co2 a imate ove ribice, radite to OPREZNO!!!

istina, kod mene isti uzrok potrovao 17ak komada Through wall

Bravo za sliku paleo! Znam koliko je teko tu ribicu slikati. Iako nisam ba zainteresiran za ribice meni je ovo jedna od omiljenih vrsta Thumb up
Edited by Arcus on 01.04.2011 00:36

paleoglodit
Hvala Arcus...nadam se da cu uspeti i neku bolju sliku da napravim....

Meni su ove ribice zaista vrh. Dok su bile u aq sa botijama, dve su ostale bez oka jer to je specijalnost botija da isisaju oko ribi.

ShockI te dve jos uvek zive sa jednim okom najnormalnije, mozda vec godinu danaFrown
Edited by paleoglodit on 01.04.2011 06:59

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta