14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
For a few roots more...
zdaki
ApplauseApplause Samo bi ja ipak ubacio nesto da razbije zelenilo, kamen taj iz Flinstona ili jos neka grana. Ili jednostavno neku biljku koja ima tamniju zelenu Grin Svaka cast

makete.iz.rs
daweed
Zander brate, nemam reci. Nemoj razbijati zelenilo ovako je savrsenThumb upThumb upThumb up

http://daweedaqua.tk
krcko
Poslao bih Ti ja jedan kamen , bojim se da mi ga ne olupaju o glavu u Poti , dok ga budu pakovali Beer . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zdaki
zander je napisao:
Viviapara ovde raste kao Valisneria Nana, ako je to neko poređenje, znači ne grana se onako na par cm od podloge, nego raste u jednom listu od podloge do povrine i tek se na povrini grana ali jako malo, to mi se ba sviđa. Inače sam ba uporan sa ovom biljkom, a ranije mi je rasla dosta drugačije i to me je malo nerviralo jer ne dobijem ono to sam hteo... Sa ovim akvarijumom sam zadovoljan u poređenju sa onim prolim kako "radi"...

Odaj mi tu drevnu tajnu Grin Kod mene razgranat ko srpska privreda. Na 4-5 cm pelcer Grin

makete.iz.rs
zander
Evo malo krupniji plan, vidi se dole gde je zavretak vrhova E.Accicularisa i gde počinje E.Viviapara i eto kako raste.
Zdaki tajne nema, sve sam pisao u ovoj temi kako radim od podloge do rasvete, đubrenja itd. Ako budem neto menjao od tih stvari javljam Thumb up
Izvinjavam se zbog malo loije slike, ali nadam se da se vidi...
zander attached the following image:
viviapara.jpg

Edited by zander on 06.01.2010 18:46

zander
...moda je ovako malo bolje.
vivapara1.jpg

zdaki
Ma gde se ne vidi, vidi se da mi se place Grin ApplauseApplause nemam reci.

makete.iz.rs
zander
Ovaj akvarijum je otiao u istoriju nedovren..... Cool

Pre par dana sam sređivao HC, malo ga poiao i odvojio od podloge Through wall e onda sam se iznervirao i krenuo malo po malo i na kraju ga povadim celog i stavim glossu umesto njega. Imao sam i napad planarije pre koji dan koji sam reio Panacurom...

Stari kanister mi je crkao... Jedno 2-3 nedelje je radio jedva neto pa mi je potopna pumpa reavala cirkulaciju dok nije stigao novi Atman2 i tako kad neto neće onda neće...

I jo jednu greku sam napravio sa Ricciom, vezivao sam je na granje i lako se odvajala na kraju sam je umotao i kad je krenula da truli krenula je i končasta iz nje.

Uglavnom ovako neto odravati je Through wall Riccia se upetljava u Viviaparu, mahovina u E.Accicularis itd.

Evo poslednja slika ove postavke... posle jednog od sređivanja
slika4_1.jpg

kojot
Steta!!!

Ja definitivno ricciu nikad vise necu koristiti.
Nisam je koristio u zadnja dva setup-a, ali nje jos uvek ima ponegde zapetljana sa biljkama ili mahovonom!!!

Nemoguce ju je iskoreniti--mozda bas zato sto nema korenGrinGrinGrin

zander
Sad je vie nema. Smile
Nju jedino na kraju 2 nedelje pred slikanje moda ubacim inače nema anse

dexter
Znaci zivci su popustili.

Sta sada planiras da uradisč
Edited by dexter on 01.02.2010 11:28

www.aquaplants.org
zander
Sad ću malo da se zezam sa Glosom napred, zadnji plan nisam nita dirao, njega ću da iskoristim takvog kakav je, dok u drugom akvarijumu ne razmnoim malo E.Parvule da imam za sledeći akvarijum za prednji plan, a moda i neki Iwagumi samo sa njim opičim Wink

Kum 1229
Bas steta,po meni je zato akvaristika super hobi jer se uvek mozes iznenaditi,e sad da li pozitivno ili negativno to je vec prica za sebe. Bitno je da iz svake postavke naucimo nesto novo i zato ne moze da dosadi. Nadam se da imas nesto u planu sto ce nas iznenaditi Grinč

kojot
Obrirom na izbor biljaka ovo je cini mi se od starta trebao da bude Iwagumi!!!

zander
Kum 1229 je napisao:
Bas steta,po meni je zato akvaristika super hobi jer se uvek mozes iznenaditi,e sad da li pozitivno ili negativno to je vec prica za sebe. Bitno je da iz svake postavke naucimo nesto novo i zato ne moze da dosadi. Nadam se da imas nesto u planu sto ce nas iznenaditi Grinč

Eto već sam vas iznenadio Wink Stvarno mi je ponestalo ivaca za ovu postavku, sad će da bude malo pauziranje dok ne obezbedim dovoljnu količinu biljaka za sledeću postavku. Dotle nek raste malo glosa, i neka mineralizuje malo podlogu (kao detelina) Grin dok ne spremim neto drugo Grin
Beer

paleoglodit
kojot je napisao:
Nemoguce ju je iskoreniti--mozda bas zato sto nema korenGrinGrinGrin

Bas tako ...Kuga jednaLecture

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta