14.06.2026 09:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Akvarijum ili Dzunglarijum pitanje je sada
biobiofizicar
nene je napisao:
....bolje 1 sat citanja nego 7 sati rada....
ako me pratis
pozdrav NeneBeer

Moj covekBeer, a ja bih jos zaostrio:

....bolje 7 sati citanja nego 1 sat rada....

ali naravno to je stvar licnih afiniteta....
(a ja volim da njuskam....) Wink

nene
Strujas je juce bio na Beer i malo gledao i slikao dzunglarijum pa me zamolio da okacim slike jer on ima nekih problema sa serverom
nene attached the following image:
2_100.jpg

Edited by nene on 22.11.2009 23:46

nene
evo jos jedna slika nasumicno dzunglarijuma
4_40.jpg

Edited by nene on 22.11.2009 23:49

strujas
Bio sam u petak i slikao, kao sto Nene rece.
Akvarium jeste dzunglarium, ali je svo bilje mnoooooooooogo zdravo. Na slici sa neonkama se vidi i Neneov cuveni limun (onaj sto je kao plastican).
Inace u dzunglariumu ima i par tehnickih resenja koja su mi se izuzetno svidela i koja se vec kopiraju u "strujarium".
Nene ima specifican nacin djubrenja i koji ja uopste ne razumem (otprilike kao da mi prica na kineskom), ali daje odlicne rezultate.
Applause

nene
Strujarijum mi se dopada druze. ma nije nista cudno sta ti je sasvim je normalno nene ima smao malo vise hemije i citanja pa kada se to iskombinuje bude djungla. Cek samo dok pocnem sa hormonima Grin

strujas
nene je napisao:
ima smao malo vise hemije i Grin

MALOččččččShock

nene
Malo veruj mi sve su to samo soli i nista vise druze
Edited by nene on 23.11.2009 00:14

fax
nene sta rade ovi amazoncičGrin sta reci za aq sto ti pre nisam reko...extra volim dzunglasto...najvaznije je da bilje uziva i da je zdravo...Thumb up

a na tebi je samo da uzivas u njegovoj lepoti i carimaBeer

nene
amazonci vezbaju pravljenje beba pred kamerama . Uzbudio ih Strujas Thumb up

fax
a znaci strujas izbacuje neki strujni afrodizijak na tvoje amazonce...Grin

nene
nemam pojma ali kada neonke porastu jos malo moram ga ponovo pozvati u goste Thumb up

strujas
E ljudi, nije to zbog mene nego su puzevi bezobrazni.

nene
E samo da se pohvalim aq je danas napunio 41 dan i danas nosim na poklon neke biljke koje sam malo skratio. Dakle 26.10.2009 sam na poklon od jednog extra lika sa foruma dobino na poklon brdo biljaka medju kojima i Rotala rotundifolia. kada sam ih sadio ni jedna nije bila visocija od 15 cm a sad su na povrsini ili jako blizu nje. Dakle vodeni stub je kod mene 34 cm sto govori da su se po duzini duplirale a verujte da su i po sirini ako ne i utrostrucile. Ovo govorim samo kao dokaz (koliko toliko kvantitativan) koliko mi se brzo umnozava biomasa i ovo prilazem kao dokaz svih mojih tvrdnji i rasprava na racun svetla prvenstveno a i kao dokaz podloge i djubrenja.
Moram jos da dodam da sam na okupljnaju koje je bilo 7.11.2009 dobio na poklon (izvinjavam se sto neznam od koga ali mu se ovom prilikom zahvaljujem) Proserpinaca palustris pelcer ne veci od 5 cm sada ima 12 cm nad zemljom
Pozz Nene
Edited by nene on 23.11.2009 13:43

nene
Evo samo da pokazem na sta aq lici 5 dana nakon slike koju sam postavio. Nista nisam dirao po pitanju biljaka (zapravo nesto sam izvadio C,usterianu i malo sam odsekao neke Rotale). Po meni extra brzo raste a zeleo bi vase komentare jer sam ja neiskusan
Hvala
Pozz Nene
1_143.jpg

dushan92
Nije mi jasno kako dopingujes biljke.Pa neverovatno za 5 dana tako da porastuApplause
Thumb up

nene
Pa samo DIY varijanta mikro i makro elementa by Nene i ono sto ja kazem da je sigurno naj naj naj vaznije to je svetlo. Kod mene sve raste a od algi imam samo tackastu na bocnom staklu i to zato sto ja tako hocu da otoi imaju sta da struzu da ja ne bi morao da im kuvam Grin. Dakle ja sam svoje o svetlu napisao i pisati necu vise a i pokazao na delu tj na mojim biljkama.
Pozz Nene

daweed
Bas to ako imate i 765 sijalice ali u dovoljnoj kolicini seckacete sve biljke nedeljno pa makar to bile i one iz najtezih vrsti... tipa didiplis diandra razni tepisi i ostalo...Thumb upThumb upThumb up Nene definitvno je vreme da predjes sa tih brzorastucih lakocuvajucih biljaka na nesto ozbiljno...Thumb upThumb upThumb up

Uradih izmenu da me ne bi ni ti ni neko drugi lose shvatio...
Ne mislim da je nesto lose NE DAJ BOZE, vec da sve "limune" lmnofilie, onu ljutu kriptu i te fore definitivno izbacis...
Jer kao sto rece i sam ovo je UCENJACKI AQThumb upThumb upThumb upGrinGrinGrinThumb upThumb upThumb up
Edited by daweed on 27.11.2009 03:01

http://daweedaqua.tk
nene
Davide prijatelju sad me ubi u pojam. ne po pitanju biljaka nego po pitanju svetla. Od 150 W svetla i 55 lumena /l nista ali nista nije x65 niti ce ikada biti. Ali necu da sirim temu.
Slazem sa sa tobom za promenu biljaka ovo je bilo izigravanja bastovana da vidim dal moze ili ne moze. Jos malo da uzivam u secenju bilja pa ce da leti sve ali bas sve napolje sto nije jakoooooo zahtevno za uzgajanje. Inace jednu poganu kriptu sam vec izvadio i poklonio. Ostala je jos jedna i ovi limuni ali polako bre da se malo nauzivam. U limunu obozavaju da spavaju sijamci pa ne bi da im bas kradem krevet dok malo ne poodrastu a onda ce i oni i krevet napolje Beer

strujas
daweed je napisao:
vec da sve "limune" lmnofilie, onu ljutu kriptu i te fore definitivno izbacis...

No no Ne diraj mu limun, on mu je najdrazi.Grin
Kad ce vise taj panj da se napije vode, pa da vdimo da li pored hemije poznajes i estetikuč

nene
E unapred ti mogu reci da nemam pojma sa estetikom ali se uvek mogu izvuci na NATURE fazon samo nemoj nikome da kazesThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,787 jedinstvenih poseta