14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Deep forest!
Dusan79
Ostro oko Krcko ima.. Slazem se i sa ovime, e sad mozgam, uz kaficu, raspored popraviti moram ,samo kako... videcemo!
Ali sve konstruktivne korekcije, hvala drugari!
Pozdrav!

krcko
Početna postavka-fotka otvara taj deo koji je sada zaklonilo ovo stabalce sa biljem , moda izmeniti samo alternateru sa rotala rotundifoliom , raspoređenom polukruno oko ovog dodatog drvceta . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Rasta
upravu je krcko za rotalu Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Dusan79
Rasta je napisao:
Dushane znam da sam jos neki imao na umu a nikako da iskopam sliku...evo ovako nesto...

E ajde da ja tebe nesto priupitam, gde si skinuo ovu slikuč Zanimaju me karakteristike ovog aq!

hakuna
http://www.aquasa...php?t=2591

W120xD55xH50 (cm)

Aquatic Plants
Eleocharis acicularis
Vesicularia montagne
Bolbitis heudelotii
Microsorum pteropus
Hemianthus callitrichoides

Fish & Invertebrates
Hemigrammus ocellifer
Ancistrus sp.
Crossocheilus siamensis

Pozdrav odlicno ti izgleda akvarijum Thumb up
Moras se uclaniti ali veruj mi vredi Wink
Edited by hakuna on 24.11.2009 20:24

Dusan79
Evo izmena! Neke vase savete i neke svoje ideje sam sproveo u delo, sada ostaje onaj "sitniji deo posla, da se ubaci eleocharis i echinodorus, kao i onaj najsitniji deo, da se sve razraste!
Dusan79 attached the following image:
d_4.jpg

Edited by Dusan79 on 29.11.2009 13:49

biobiofizicar
Matori ovo konacno pocinje da lici na Darkwood.Thumb up
Dok je onaj crven ban gazdovao nisam teo da se javljam, ali ovo mi sada stvarno deluje da je na putu da postane ozbiljno dobro. Ostaje jos malo osmisliti taj zadnji plan i pozadinu, ali hardscape je skoro sve bas na mestu....
Tu ce mozda jos morati onaj grubi (skroz pozadi) centralni vertikalni kamen koji treba da imitira stenu i koji ce vizuelno ponovo skretati stazicu koja stize iz prednjeg desnog coska u zadnji desni cosak. Slicno kao na onoj fotki iznad crven bana samo povucen jos dublje ka pozadi (do stakla) i blago levo
Edited by biobiofizicar on 28.11.2009 00:04

Rasta
E Dule ovo je vec mnogo bolje Smile super sto si izbacio alternatheru (valjda sam dobro napisao ime Smile) da probas sa mahovinom na vrhu svih granač

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Dusan79
Hvala vam drugari na podrsci! Rasta, druze, probao sam i sa varijantom da na sve grane gruvam mahovinu, ali se onda ubije povrsina skroz, dobijes vizuelno tamnu masu na fotkama!!
Biobio, trazim joj uvek neki adekvatan kamen za tu liticu u pozadini, problem mi je sada da to jos uklopim sa ovim postojecim kamenom koji mi se nenormalno dopada!!

Veliki pozdrav Cool

EDIT: Evo malo igrarije!! Grin
Znam da je linkovano, ali nece drugacije ili ja ne umem! Through wall

img192.imageshack.us/img192/4530/sgpqoxsmkfse4io.gif
Edited by Dusan79 on 29.11.2009 21:09

Dusan79
Evo da updateu-jem, izmenjena je podloga i sada nju cine: Bentonit, Dolomit (koji sam licno mrvio Smile ) ,mineralizovani treset i odozgo SiO2.
Mahovinu nisam vezivao, malo se svonjala pa je sada emerzno oporavljam, treba ovih dana ili posle ng da uzmem i eleoharis i ehinodorus, sutra nadam se stize rotala rotundifolia i tek onda nameravam da kacim fotografije.
Fauna je pojacana 5xrasbora , 4xcrna neon tetra , 2xkoridoras i 1xč da li je pleko. da li anci, pojma nemam, njih nikad nisam raspoznavao!
Kada se sve ovo okonca, ova postavka ide u razrastanje bez ikakvih izmena, a ja se bacam pre svega na novu komodu pa Titan project.
For all from non-serbian speaking area. The update i have done is based on botom change i have placed in botom Dolomite, Bentonite clay, Humus and SiO2 gravel 1-3mm diametar. Plants that i am expecting to arive in short time are: Eleocharis parvula , Echinodorus Tennelus and Rotala Rotundifolia. Also I have new inhabitants witch are 5x Rasboras, 4xblack neon tetras 2xcorydoras and 1 i am not sure ider it is plecostomus or gibiceps. This setup is going to grow after the finalizing with plants that i mentioned, with no interfirens what so ever.
And i am starting a new project that I named "Titan". At least it is titan enouph for me Grin

Ziveli/Chers Beer

photoivek
Dusan79 je napisao:
...
Znam da je linkovano, ali nece drugacije ili ja ne umem!

sada vidim tvoj problem od ranije....
ne moe zato to ti je fajl nedozvoljenog formata. kada upisuje odgovor lepo ti forum kae koji su dozvoljeni formati

Maksimalna velicina: 200Kb / Dozvoljeni tipovi: .gif .jpg .png .zip .rar .tar .pdf
a među njima nije gif....

https://minepi.com/photoivek
Dusan79
Drago mi je da je bar nesto reseno trajno i fino Grin BeerBeerBeerBeer
Ali kako nije .gif, pa prvi na spisku je .gif Grin
No nije to sada ni bitno, ova fotka je malo da se razbije monotonija, ostale sam okacio na propisan nacin koji sam sada savladao. Pa niko se nije naucen rodio! Pogresi covek Grin

paleoglodit
Ivek se zbunio. Dozvoljen je gif ali nije dozvoljeno preko 200kb. Ta slika ima oko 333kb

Dusan79
e tu si u pravu! Nisam ni obracao paznju! Moja greska! Ali kazem, bitno da je sve izaslo na povrsinu i da je sada sve jasno! BeerApplauseBeer

Dusan79
Fauna: 5xTriginistigma heteromorpha 4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi 1x gupy 2x Corydoras 1x ancistrus nx koze
Flora: Valisneria nana, Pogostemon helferi, Monosolenium, Blyxa japonica, Hemiantus micrantemoides, Rotala rotundifolia, Sagitaria subulata, Bacopa australis, Eleocharis parvula
Osvetljenje: 1x865 6W 1x865 13W
Djubrenje: Pro Fito
CO2: DIY disperzija propelerom unutrasnjeg filtera
Filtracija: Spoljni stakleni- bio-sundjer i keramicki valjci; unutrasnji 300L/h bio-sundjer
Dusan79 attached the following image:
mivi111.jpg

krcko
Nekako mi je , u odnosu na prethodnu fotku , dobio puno ute boje , ili je osvetljen dodatnim izvorom č Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Kum 1229
Izgleda dosta zanimljivo,probaj rotalu sto cesce da ias da bi dobio zbunastu formu,sto se tice valisnerije imaces za dve nedelje popunjen akvarijum sa njom,jako ce ti brzo preplaviti akvarijum ako je ne budes seko upravo iz razloga sto nije valisnerija nana nego obicna. Valisnerija nana ima mnogo tanje listove zelenu boju kao sto je mikrosorum,a i bolje bi ti legla ova vrsta valisnerije posto znatno sporije raste i bolja je za manje akvarijume. Thumb up

Dusan79
Ma nesto je sucmurast! Posmatrano iz tog ugla gubi se sve osim zute, pa onda sa skokom u donjem rakusu dobijes neku sucmurastu! Eto! Bice bolje. Cool

EDIT: Jeste, rotalu cu ,kao i HM, jos da uzbunjujem....valisnerija mozda i nije nana ali nema ni veze. Seci cu je kol'ko treba Grin
Edited by Dusan79 on 22.12.2009 23:02

biobiofizicar
Sa ogromnom valisneriom i rotalom pa i krupnolisnim mikrozorumom ovo prestaje da bude sumski prizor (prenosenje nadzemnih pejzaza pod vodu) i postaje klasican podvodni prizor...
Mene jednostavno podseca na Zasavicu ispod doka koji je pobijen na drvene sipove, a gde pristaje turisicki brodic...

Nekazem da prizor nije lep i neobican samo je pitanje sta je krajnji cilj autora...i to je to....Wink

Dusan79
Poredjenje sa zasavicom je za mene kompliment, obzirom da je to zasticeno podrucje I kategorije! Znaci uspeo sam Grin
Ovo sa brodicem je dobra ideja! Cool

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,300 jedinstvenih poseta