14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mojih 100l
drina
Thumb up znam da hoce, od koga je bolja ne moze biti Wink

deanjmi
Bice njoj tu jos i bolje ....io....Wink

drina
I cuvena bluxa iz Nove Pazove je stigla i posadjena. Znaci sve sam istumbao pre neki dan i sad izgledao ovako. Danas sam promenio 1/3 vode i ocisytio jos malo podlogu... Dobio sam novog bilja na poklon od jednog clana sa drugog foruma i deanjmi mi je posalo polepu,prelepu kolicinu biljcica, Hvala Grin
Niti ja znam da slikam kako treba niti mi je fotoaparat bas.. Uzivo je naravno mnooogo lepse. Imam i nove puzice, dunavska nerita Smile 7 kom. I mogu vam reci da su neverovatni cistaci. dodao sam i jos jednu pumpu da tera iz filtera kako bih dobio jos bolju filtraciju.
Evo slika
drina attached the following images:
ssl24892.jpg ssl24888.jpg ssl24875.jpg

deanjmi
E sad izgleda bas obecavajuce sa tim vulkanomSmile,drago mi da ti se svidjaju biljciceSmile,a ti kozica sta si poslao bruka,raznih boja i velicina sve pohvale za tebe.

biobiofizicar
Ja bih licno malo razvukao levi i desni kamen i postavio ih u nesto blazu kosinu (kao sto je levi kamen na onoj poseldnjoj fotki na predhodnoj strani), ili dodao jos dva manja levo i desno polozenija. Da malo razvuce celu postavku duz akvarijuma....

drina
Pokusavam da pronadjem slike ali sam ih izgleda izbrisao. Malo mi je bilo komplikovano da pod vodom rotiram to kamenje ada nenapravim citav haos, jer je levi isao desno a desni levo... Oborenije kao sto si rekao... Probao sam napolju na stocicu ali mi nije ni tad islo od ruke i onda sam namesti par poza, slikao i onda gledao kako cu. Kad ih malo oborim dobijem supljine izmedju njih, I meni je lepse bilo malo oborenije ali tad gubim mesta za bluxu koju bih voleo da uzbunim onde Smile
Bio ako oborim da li da taj kraj dragona udje u bluxu, ide isperd nje ili nesta da uradim sa blyxom? O levoj strani znaci jer desni cu samo izvuci da padne. Malo mi je i bezveze ova biljcica sto sam ubacio izmedju centralnog i levog kamena, mislio sam da je zamenim sa drugom koju sam dobio od deanjmi ali ne znam kako se zove, ispred je korena zasadjeno nekliko pelcercica... Mada kad oborim dali ista da sadim u medjuprostor?
O dodavanju kamenja deli me malo vise kilometara i troskova koje sad ne mogu da priustim.
Smile

drina
Evo danas sam malo razvukao levu i desnu stranu, ne znam dali sam treba jos? Na prvim slikama je ovaj desni kamen sa leve starne, pre pravljenja vulkana. Razmisljao sam da blyxu jos pomerim ka levo ispred korena i da je tako rasirim. Ne znam ni da li bi blo bezveze da stauroginu sp. Poredjam celom duzinom ispred kamena a da ispred nje ide Cuba... Plasim se da nebude preutrpano a opet nebih ni da ih sad muvam levo desno da ih ne unistim u tumbanju jer mi se svidja biljcica Smile
Ajde vi sa ostrim okom recite svoje misljenje Grin
Jedna je sa blicem a druga bez Smile
ssl24943.jpg ssl24940.jpg ssl24936.jpg ssl24935.jpg

drina
Danas zamenjeno 1/3 vode i jos malo oboreno kamenje. Blyxa se definitivno primila jer korenja ima na sve strane Smile mozda i vise nego bi trebalo,uspeo sam odvojiti i jedan pelcercic, ali je malo postala svetlija. Biljke koje sam stavio u zadnji plan definitivno kopne nonstop, ne znam zasto ali mi zao Hygrophila pinnatifide koja je u startu kopnila pa pocela da pusta pelcercice(verovatno zbog prelaska iz ermerznog) i ja je pomerim,Tad je nastavila sa propadanjem listova Sad
Evo fotke sa mobilnog
drina attached the following image:
dsc_0015.jpg

deanjmi
Bravo za blyxu,drzim palceve,bice njoj tu dobro a i akvarijum mi izgleda sve lepse i lepse.Beer

drina
Imam mali problemcic sa algama pa nebih da preraste u bas veliki, ako je moguce, mislim da su alge Smile. Primetio sam na par mesta na kripti , ja bih je nazvao bradata alga, bila je tamna. To sam ostranio u startu medjutim sad sam primetio opet na par mesta i nadam se da se moze videti sa slike. Nema je bas puno ali.... Imam one sitne zelene kao dlacice i sad sam smanjio fotoperiod na jedva 8 sati Smile ali me brinu ove debele tamne. JA sam pomislio prvo da je hidra u pitanju jer sam je imao u prethodnom akvarijumu ali ovo je malo vece. Vodu menjam sedmicno 30 posto. Ima li ko kakav savet I don't know
ssl25011.jpg ssl25010.jpg

Anubius
Ako se ne varam koliko vidim sa slike ovo je staghorn alga..Veoma gadna i tesko se odstranjuje..Probaj mehanicki da je skines ako nece tretiraj je nekim algicidom,easycarbo itd...Naravno da je bolje odma da resi problem da ne zahvati sve okolo... Grin

drina
Thumb up bacam se na posao. Postoji li neki poseban razlog njenog nastanka ili je to skup svega po malo i nekoliko faktora?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta