14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
112L -Dancing in sunset- kisleon
kisleon
Jo mi fali neka biljka, jedna kripta srednjeg rasta da je zabodem iza centralnog kamena, neto poput zelenog wendtii, a moda i braon zbog boljeg kontrasta jer je kamen svetle boje. Jo fali parvula da popuni prednji deo i prolaz između dva ostrva.

Napravili smo mali razmetaj, i red u ovoj sobi jer je dosad nismo koristili, bilo je zamiljeno da se od ove sobe napravi hobby soba, evo sa akvarijumom smo počeli da je koristimo na pravi način. Stavili smo trpezarijski okrugli sto, sad mogu dok jedem ili pijem jutarnju kafu da ga gledam.

kisleon
Izbacio sam Bolbitis heudelotii i dodao sam sledeće biljke:
Ludwigia palustris crveni
Eleocharis parvula mini
Cryptocoryne wendtii zeleni

Weeping moss počinje da liči na sebe, dosad je imao emerzni izgled i ličio je na Fire moss. Cryptama i Microsorumu će trebati malo vremena da se adaptiraju i da počnu nove listove da teraju, Crypta wentdii ne izgleda sad na sebe. Ludwigiu palustris ću da rairim u pozadini i mislim da je to to za sad.
Beer
kisleon attached the following image:
img_0975_1.jpg

biobiofizicar
Lepo je ovo skockano... Kada popuni ima da bude super.

ZliBrka
Svidja mi se kako si slozio akv!

Podseca me na akv sa ukaps-a i mislim da ce biti super kad se razraste.

kisleon
Voleo bi da vidim taj akvarijum sa ukapsa, jel mozes da postavis link ka njemu?

Prelistavajuci Aqua Journal, izdanje od Jula 2012. godine, na 16. strani (donja slika) sam video dobru pozu kamenja koja mi se svidela i sto sam mogao da izvedem sa mojim kamenjem. Na slici on ima drgugcija kamenja i koristi drugcije biljke. U ovom akvarijumu sam hteo malo da se poigram sa bojama, evo sad cu da stavim na temu i ime koje je zamisljeno za ovaj akvarijum, a i ribice ce biti u sklopu imena.

Evo i slike odakle mi inspiracija za ovakvu pozu kamenja:
kisleon attached the following image:
screenshot001.jpg

kisleon
Sad vidim da sam izostavio jednu biljku koja je tu, Cryptocoryne lucens. Imam i 6 Otocinklusa.

ZliBrka
Nisam izgleda bio dovoljno jasan (problem izrazavanja, foruma + shvatanja posta Smile ) - nisam mislio da akv bukvalno lici na neki drugi vec me sama tema podseca na teme sa UkAPS-a (koji inace volim pogledati). Znas ono - dnevnik sa puno slika akv - prazan akv, pa sva oprema i hard, pa slike slaganja, pa pocetak akv... I na kraju bomba od akv! Smile
Bas iz tog razloga i volim pratiti ovakve teme.

kisleon
Nisam bio na tom ukapsu, sad sam pogledao, lep forum. Ne znam kako predstavljaju svoja uređenja tamo, ali drago mi je to ti se sviđa kako sam ga ja predstavio.
Nita negativno nisam mislio sa tim, volim da gledam super lepe akvarijume i da im kradem fore Wink.

kisleon
Zaleće se... Ima svakakvih algi i buđi. bubice, hydre i sve ostale ivuljke su nestale. Nerite stalno polau jaja po ćokovima. Ribice bacaju ikru na mahovinu, ali to naravno ubuđa, ima par komada koja se nisu jo ubuđala ali neverujem da će od toga biti neto.
Dodajem svaki dan easy carbo jer nemam bocu, dodajem i hranljive tečnosti denerle pflanzen elixier ali samo pola doze, kasnije ću povećati.
Evo par fotki:
kisleon attached the following images:
img_1134.jpg img_1135.jpg img_1136.jpg img_1137.jpg img_1151.jpg

kisleon
Večeras sam malo fotkao pa da podelim sa vama...
kisleon attached the following images:
img_0875.jpg img_0886.jpg img_0896.jpg img_0897.jpg img_0898.jpg

Mandic
Braaaavo, bravo! Ba mi se dopada!
Ribe su fantazija, čučnule su u postavku, samo tako! Wink

Kakva je situacija sa algama? Vidim ih...
Ima li amano kozice?

biobiofizicar
Super ovo gura, a i boje biljaka su ekstra...

WoodyAllen
Koja ti je to trava i koliko raste?
Extra akvarijumSmile

WoodyAllen
Eh sad sam video da je Eleocharis parvula mini.
Jo samo reci koliko ti ide u visinu?

ZliBrka
Jako lepo izgleda akv! Thumb up

Cini mi se da eleocharisov max mozes viditi na sredini slike uz zadnje staklo, izmedju kamenja.

kisleon
@Mandić
Alge su super, bujaju... mada neće dugo. Sad sam se reio Hydri i hoću da ubacim kozice, mislim da ću ubaciti neke Neocaradine da mi se mogu kotiti. Verujem da su Amano super ali mi se ne sviđa da vole da iskoče i na ne mogu da se kote u ovim uslovima koje imam u ovom akvarijumu.

@WoodyAllen
Ta mini travka je Eleocharis parvula mini, mada mislim da taj naziv "mini" nije zazluđila, mislim da je obična parvula. Max visinu dosee do 5 cm, i mislim da bi mogla malo nia da bude sa pojačavanjem svetla.

Pueva nemam vie, malo se promenila lista biljaka i za nedelju - dve doćiće kozice, najverovatnije Neocaradina vrste ili ako me Mandić nagovori onda ću uzeti Amano. Doći će i ire osvetljenje jer ovo nije predviđeno za ovaj akvarijum, a to ću onda kupiti kad budem spreman da namestim jedan manji akvarijum od oko 60 litara. Beer

Vlada991
Kako si se resio Hydri? Shock

Sve pohvale za akvarijum... Mada, tek treba raditi. Smile

kisleon
Kupio sam prah protiv Planaria koji unitava i Hydre.

Treba C. patchii i Microsorum da naraste, E. parvula da se oia... Moda tek iduće godine će dobiti taj izgled koji sam zamislio, ali i sad mi se sviđa kako izgleda.

Mandic
kisleon wrote:

...za nedelju - dve doćiće kozice, najverovatnije Neocaradina vrste ili ako me Mandić nagovori onda ću uzeti Amano.

Nagovoriću te! Grin
alim se, pa moe imati i jedne i druge, to da ne... jedino je razlika to nijedna vrsta iz roda Neocaridina ne moe da počupa, posecka i pojede tako dobro alge, kao to to rade Amano koze. Svakako sam za to da se unutra nađu male kozice koje će se kotiti i uivati, ali zato nemati jo neku (korisnu!) vrstu, ako već moe. Ne mora da znači da će iskakati. To nije nikakvo pravilo.

Icethunder
LepoThumb up
Volim koloritne biljkeSmile

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta