|
RIO 125
|
| Icethunder |
Posted on 18.11.2013 00:30
|

član
|
mali update
|
| |
|
|
| daweed |
Posted on 18.11.2013 00:34
|

član
|
Lepa staurogina.... Tepih od nje je prava stvar |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 30.11.2013 18:34
|

član
|
Mali update
|
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 30.11.2013 18:40
|

član
|
Jos koja
|
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 30.11.2013 18:45
|

član
|
I jos koja
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 30.11.2013 19:53
|

Administrator
|
Lepo i zdravo. Kada vidis ovako bogat perling i anubije sa ovako cistim listovima znaci da biljke uzivaju. Boje su prisutne, listovi pravilni, jednom recju odlican biljni akvarijum. Bastovanstvo ti ide od ruke. 
Pocni hrabrije da se igras makazama i otvorice ti se jedan potpuno novi svet uredjenja akvarijuma, obzirom da si savladao vestinu gajenja zdravih i lepih biljaka. Poigraj se i formom... |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 30.11.2013 19:58
|

Administrator
|
Lepo .Koja je zemlja u podlozi u pitanju ne videh da si napisao .Vidim da imas problema sa povrsinskom skramom .Sve u svemu sto kaze Bio makaze u ruke i na posao .Inace bolje fotke  |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 01.12.2013 01:12
|

član
|
biobiofizicar wrote:
Lepo i zdravo. Kada vidis ovako bogat perling i anubije sa ovako cistim listovima znaci da biljke uzivaju. Boje su prisutne, listovi pravilni, jednom recju odlican biljni akvarijum. Bastovanstvo ti ide od ruke.
Pocni hrabrije da se igras makazama i otvorice ti se jedan potpuno novi svet uredjenja akvarijuma, obzirom da si savladao vestinu gajenja zdravih i lepih biljaka. Poigraj se i formom... Biobio hvala za komentar to mi je zelja bila od pocetka bavljenja ovim hobijem evo sad vec mojih prvih godinu dana:veryhappy a naucim na koji nacin funkcionise bilje kao i ceo sistem o kome vodim racuna.Sa makazama cu valjda napraviti dobar dil za buduce vreme Evo da dodam jos koju
|
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 01.12.2013 01:45
|

član
|
branimir ok wrote:
Lepo  .Koja je zemlja u podlozi u pitanju ne videh da si napisao .Vidim da imas problema sa povrsinskom skramom .Sve u svemu sto kaze Bio makaze u ruke i na posao .Inace bolje fotke  Hvala Branimire za komentar,zemlja za cvece zuta kesa koju mozes naci u cvecari koju sam prethodno rucno precistio,stavio preko toga kvarcni pesak.Ja nesumljam da brendirane podloge imaju svoje dejstvo i sto neznaci da u nekom buducem vremenu necu probati neku takvu,ali ako bi me neko pitao za misljenje uvek bi bio za to da pare koje bi ulozili na skupe podloge uloze u dobar Co2 sistem.Pozdrav |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 01.12.2013 01:58
|

član
|
Da i za skramu si u pravu pojavi se nekada posle dodavanja profita posle promene vode nestane par dana pa se opet pojavi,pa nestane kada nesto radim u akvarijumu nekad je pokupim i sa belim A4 papirom.Nadjoh negde inf. da to bilje pokusava da komunicira sa nama gde usled povecanja biljne mase smanjuje se cirkulacija vode samim tim i distribucija co2 i hranljivih materija ka biljkama usled toga biljka pati ili kako kazu krvari oslobadja razne enzime koje vidimo na povrsini u vidu skrame kao neki plutajuci svet koji zivi sam za sebe.Ako ti imas neko drugo objasnjenje voljan sam da saslusam |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 01.12.2013 13:31
|

član
|
Mana kod juwela je sto nemozes da dobijes ugodjaj gledanja odozgore meni nesto najlepse,prostorija a ,,kocka,,recimo 300-400l u sredisnjem delu sa visecom rasvetom moze i holandski stil sa fenomenalnim izgledom bilja neprocenjivo.Mozda jednog dana...
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 01.12.2013 21:23
|

Super Administrator
|
Lep napredak 
Tepih mi se jako sviđa.
Icethunder wrote:
Nadjoh negde inf. da to bilje pokusava da komunicira sa nama gde usled povecanja biljne mase smanjuje se cirkulacija vode samim tim i distribucija co2 i hranljivih materija ka biljkama usled toga biljka pati ili kako kazu krvari oslobadja razne enzime koje vidimo na povrsini u vidu skrame kao neki plutajuci svet koji zivi sam za sebe.
...a na ovo sam se lepo ismejao
Masna povrina vode (uglavnom) nastaje usled nedovoljne cirkulacije vode pri vrhu akvarijuma, pa ne dolazi do razmene gasova.
To moe reiti usmeravanjem mlaza vode iz filtera na gore, pod uglom od nekih 45 (npr. sa nekim parčetom creva ili sa sprej barom).
Pumpica za vazduh, takođe, moe reiti ovaj problem. |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 01.12.2013 22:05
|

član
|
Mandic wrote:
Lep napredak 
Tepih mi se jako sviđa.
[quote] Icethunder wrote:
Nadjoh negde inf. da to bilje pokusava da komunicira sa nama gde usled povecanja biljne mase smanjuje se cirkulacija vode samim tim i distribucija co2 i hranljivih materija ka biljkama usled toga biljka pati ili kako kazu krvari oslobadja razne enzime koje vidimo na povrsini u vidu skrame kao neki plutajuci svet koji zivi sam za sebe.
...a na ovo sam se lepo ismejao
Masna povrina vode (uglavnom) nastaje usled nedovoljne cirkulacije vode pri vrhu akvarijuma, pa ne dolazi do razmene gasova.
To moe reiti usmeravanjem mlaza vode iz filtera na gore, pod uglom od nekih 45 (npr. sa nekim parčetom creva ili sa sprej barom).
Pumpica za vazduh, takođe, moe reiti ovaj problem. Pozdrav Mandicu pre svega hvala ti za komentar i povratnu informaciju.Neznam da li si imao prilike da vidis uzivo kako radi juwelova pumpa, ako obratis paznju na moju prvu sliku sa ove strane video bi izlaznu cevcicu za vodu iz filtera usmerenu kao sto kazes pod uglom od 45 stepeni usmerena ka povrsini vode gde se gotovo cela povrsina talasa,da je tako kao sto si napisao verovatno je nebih imao nikada.Tacno je da se preko povrsine vode odvija razmena gasova ali da li povrsinska skrama ima veze sa tom konstatacijom ja bih i dalje ostao rezervisan.Drago mi je da sam te nasmejao(nije ironicno) jer i kad nasmejes nekoga na ovaj ili onaj nacin znaci da si uradio pravu stvar Pozdrav |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 01.12.2013 22:25
|

Administrator
|
Pisasmo nekada davno o tome.
Evo linka na jednu od tih tema:
http://www.mojbil...ead_id=765
Ima ih jos ukljucujuci i onu za DIY skimer... |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 16.12.2013 23:41
|

član
|
Evo bukvalno da oivim svoju temu
Malo vika vremena,malo zezancije i skim sve to lepo podeliti nego ovde sa vama
Stari klip nastao otprilike pre četiri meseca http://www.youtub...postavljen juče
i novi klip trenutnog stanja napravljen i okačen danas http://www.youtub...CDkm3ZX4Js
Da nezaboravim usklađenost sa kamerom mi nije jača strana |
| |
|
|
| vlad |
Posted on 17.12.2013 01:20
|

član
|
Mnogo lep akvarijum. Kamen ispred filtera je boli glava.
Ako se nevaram travica u prednjem planu je Staurogyne repens, izgleda bas lepo popunjeno i zdravo. Kod mene nesto tunjavi, oce/nece...
Sa cime si montirao/renderovao video? Sprzio si zelenu bole oci.  |
| |
|
|
| Djuraa |
Posted on 17.12.2013 12:01
|

član
|
Bravo!! Sad odgledao klip, gde se najbolje vidi koliko su biljke zdrave i lepe. Reci mi kako doziras Easy Life prihranu, prema uputstvu ili nekom svojom metodom? |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 17.12.2013 19:06
|

član
|
vlad wrote:
Mnogo lep akvarijum. Kamen ispred filtera je boli glava.
Ako se nevaram travica u prednjem planu je Staurogyne repens, izgleda bas lepo popunjeno i zdravo. Kod mene nesto tunjavi, oce/nece...
Sa cime si montirao/renderovao video? Sprzio si zelenu bole oci. 
Hvala za komentar
to se zelene boje tiče jednostavno je odsjaj od svetla nije montirana
Biljka u prednjem planu je bas ta |
| |
|
|
| Icethunder |
Posted on 17.12.2013 20:20
|

član
|
Djuraa wrote:
Bravo!!  Sad odgledao klip, gde se najbolje vidi koliko su biljke zdrave i lepe. Reci mi kako doziras Easy Life prihranu, prema uputstvu ili nekom svojom metodom?
Hvala za komentar i povratnu informaciju
to se prihrane tiče počeh po uputstvu ali vemenom izgradih neki svoj sistem doziranja po onoj staroj dobroj-svaki je akvarijum priča za sebe ili ti metoda vizuelno praćenja stanja. |
| |
|
|
| vlad |
Posted on 17.12.2013 23:33
|

član
|
to se zelene boje tiče jednostavno je odsjaj od svetla nije montirana 
Ne bwe, pogresno si me shvatio, nisam ni pomislio da je montirano vec da nisi dobro setovao kameru/aparat a to moze da se regulise sa programom za montazu i renderovanje videa. Ali nije ni bitno u principu, da ne idem vise u off, vidi se sta treba da se vidi, biljke su prelepe. 
EDIT:
I koja je ovo lepotica? Hocu ja par takvih! 
vlad attached the following image:
|
| |
|