14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Diy skimmer
grujanic87
Evo nasao sam na youtube kako to izgleda.
Samo sto kod mene nema dve te posudice nego samo jedna,ta u akvarijumu i iz nje direktno u kanister.Ali moracu jos da eksperimentisem...

zander
grujanic87 je napisao:
Svaka cast Thumb up
A i hvala na ideji Wink do duse ja sam bio malo nestrpljiv da sacekam tebe pa sam nesto napravio u mojoj varijanti...uslikacu pa da vidite ali ovo tvoje mi je nakako bolja varijanta Beer

Skimmer je napravio Panco, nisam ja. Ja samo pravim pajpove ova sintetika me ne interesuje Cool A Grujanić me je zamoli da postavim sliku pre neki dan pa reko da okačim.

Paleo- Lily pipe isto slui kao skimer, na par cm se postavi izlazna cev ispod povrine vode i bukvalno pravi vir, ali sva ta skrama zavrava prvo u akvarijumu dok sve to ulazna cev ne pokupi, u principu mu dodje na isto. Bitno je da nema talasanja povrine kako se nebi gubio CO2. Tako kau bar... Wink I tu je isto jako bitan nivo vode. Ovde sve to odma zavri u filteru, to eto ima male mane, ako nita drugo onda estetske... Kako bi onda izgledali oni akvarijumi u Nigati a nemaju nita dodatno...

Blue- naravno, ako se neko malo zezne za prečnike cevi moe da povuče vazduh a i u zavisnosti od protoka filtera. to je protok veći to bi trebalo koristiti veće prečnike cevi, da tee povuče vazduh.

grujanic87
Evo samo da javim da sam napravio skimer kao sto su to uradili Panco i Zander i da kazem da je neuporedivo efikasniji nego onaj sto sam ja nasao preko youtube-a No no
Mislim da bi i on bio isto toliko efikasan ali bi ta posuda morala biti mnogo dublja od one sto je na snimku i to onda dosta budzasto izgleda Through wall

Znaci skimer Panca i Zandera je pun pogodak,nisam mogao da verujem da mi je pokupio skramu za par minuta Shock

p.s. al vas nahvali ...kao na reklami za top shop

photoivek
da li bi ovo moglo se namontira i na prelivnu cev koja vodi ka spoljnom filteruč!č!
Edited by photoivek on 14.12.2009 00:40

https://minepi.com/photoivek
zander
Verujem da moe. Nisam probao Frown

CTale
Je l' probao neko da napravi sličan skimmer u varijanti za akvarijum sa pregradnim filterom (nema usisne cevi, samo prorez)č

Panco
Ja sam probao i tu varijantu. Prorez mora da bude najmanje 4 mm a pad vode 2 cm u pregradi filtera da bi filter vukao povrinu vode.

CTale
Moe mala ilustracijač

Panco
Slike od pre četiri godine ne čuvam, a crtanje u nekom od programa ne koristim. Ako ti je prorez između bočnog stakla i stakla filtera oko 3-4mm zapusis je sa crevom za vazduh celom duinom osim male rupe na dnu (povecavanjem ili smanjivanjem iste teluje pad nivoa vode u pregradi filtera) i oko 1cm ispod povrine vode na povrini. Na taj način dobija onaj potrebni pad vode od 2cm u pregradi filtera pod uslovom da koristi motornu glavu za kruenje vode kroz filter.

CTale
Sad mi je puno jasnije.

Hvala!

Marinjo
napravio pre nekoliko dana,varijanta za spoljni filter...usisava listice koji zavrse na povrsini ali nesto ne usisava skramu,kao da je suvise lagana da bi je uvukao
Marinjo attached the following image:
imag0401.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,901 jedinstvenih poseta