Pravo je uzivanje baviti se DIY projektima. Hvala Slovenski, strpljenje mi nije bas jaca strana ali sam u ove vec vise od dve godine naucio po nesto.
Da HORUSe, dva DIY kanister filtera. Veci od cevi 160mm sa komplet filter materijalom (bio kugle, keramicki prstenovi, perlon vata i 2 vrste sundjera). Dok je drugi izradjen od cevi 125mm ( perlon vata i 2 vrste sundjera.
Terarijum je jako mali pa nisam imao dosta prostora za igru, ali nije lose ispalo.
U pitanju je Gekon, jedni kazu Leopard - drugi kazu sunglow... Po bebecim sarama reko bih da je sunglow, ali konacnu saru dobice kada poraste malo.
Ne znam jos toliko o njima, jos uvek ucim. Hrane se zivim bubicama, potrebno je dodavati kalcijum u pocetku a kasnije i vitamine u ishrani. Jednostavnom bubicu ubacim u kalcijum i dam da klopa. Treba obezbediti grejanje terarijuma, u vidu spot lampe ili podne folije. Ja sam odabrao foliju. I to bi bilo to ukratko. Nisu zahtevni, zato sam i uzeo za pocetak ovu vrstu, a kasnije mozda i one egzoticnije i da kazem teze za drzanje.
Sve u svemu, gekon je itekako zivahan i dobro dodje da malo skrenem sa akvaristike i pustim biljke da rastu na miru.
Mogu reci da biljke savrseno napreduju, bas kako meni odgovara. Tepih pokusavam da resim. Po treci put uzimam HC, ovog puta u emerznom obliku, i iskreno se nadam da ce ovog puta uspeti da napravi makar mali tepih. Ubacujem i CO2, doduse u DIY varijanti ali... Fingers crossed.
Ma kad bi se ova cuba primila, to mi je zelja od samog pocetka. Ali nisam ima srece/znanja kako da je odrzim... :/
Te ribe su samnom od samog pocetka, i ne mogu, jednostavno ne mogu da ih se tek tako resim... Jedna po jedna, lagano prirodnom smrcu nestaju. Ostale su 2 razbore, 3 crne neonkice i 7 zebrica. Ja bih najradije da ostanu samo 2 jata, ali isto tako ne mogu da poklonim ove ostale. Slab sam na zivotinje... Ako me razumete.
Nisam bas siguran tacno, ali se vrti oko te sume. Barem ova sa 6400K. E sad, ako se dobro secam ceo reflektor me kostao 2200 (bez sijalice). Onda sam ja napravio DIY ADA reflektor i prebacio grlo. U fabrickom reflektoru se nalaze prigusnica i upaljac.