14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"Disbalance" 110 litara - Zander
biobiofizicar
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/disbalance1.jpg

Thumb up

Jos da neka biljcica sakrije ravan presek na oborenom deblu i milina....
Turi i nesto malo zelenkastog izmedju levog stakla i leve debele breze da malo razbije idealan odraz u bocnom staklu.

zander
Usminkacu tako neke detalje pred kraj Thumb up
Nervira me sto mi je ovo suvo lisce u par dana opalo i sada su grane skroz ogoljene No good
Ovo je mozda malo bolja slika iz tog perioda, svetlija je i lepse mi deluje...
zander attached the following image:
disbalance2.jpg

biobiofizicar
Da. Ova druga fotka je lepsa i prirodnija.
Ih bre brate Zander i ti ga pretera - oces suvo lisce pod vodom!!!Grin
Prosla godina bila susna pa mi se osusilo 5 od 9 cetrdesetogodisnjih breza visokih preko 10 metara. Ima kod mene na placu suvog lisca i grana za izvoz...
Da ti saljem postexpressom...Mock

ZliBrka
Prelepo zanderu! Bravo! Applause

zander
Imam ja u steku jos malo grancica breze sa po kojim suvim listom pa mi pada na pamet da zamenim te grane Wink

Nema promasaja, koristim sve sto koriste pravi skejperi: BioBio - Ceraptoteris siliquosa, Pepi - Breza, BioBiov i moj - Eleocharis Palustris, malo mahovine, Lileaopsisa, Microsoruma i sve to uz PPP sistem Beer
Wink

Mandic
Ekstra je Smile Applause
Je l' se sad malo stabilizovao akvarijum, sa tim novim filterom?

zander
Sad je OK, dok je bio sa sundjer filterom bilo mi je malo nestabilno, desavalo mi se da sam prao filter i menjao vodu isti dan i posle toga voda bi bila nekoliko dana mutna, belicasta, kao da je na granici da pozeleni, posle nekog vremena se stabilizuje i dodje u normalu.

valisnerija
Lepo prenesen deo prirode u vodi.

Na ovoj desnoj grani
breze mozes za zavsnu, zalepiti neku sitniju mahovinu,da malo zamaskiras,videce se da je bas ubaceno neposredno pred kraj.

A ribice,amandae se bas nevide nesto,oces ih pojacati brojem ili menjati?

zander
Da, bilo bi lepo videti malo veci broj riba, mozda i nabavim jos nesto pored H.Amandae ili... Ne znam jel ih ima kod nas po prodavnicama... Thumb up Ove sam nabavljao iz Madjarske

zander
Zavrsna fotka ide najverovatnije sutra-prekosutra. A ovo sam malo pre Photo
Evo kako izgleda sada....
zander attached the following image:
disbalance3a.jpg

bobi
belina ,snezina,ubavina

biobiofizicar
Previse beline ispod breza. Belo na belo ne daje nikakav kontrast, cak se i sve slije. JBL Manado ili drobljeni aquaclay bi mi bolje legli.

Ko je jednom cistio lisce od breza zna da je pod njima sve samo ne belo. Breze su poznate kao segagiga vodopije koje traze i po 200tinjak litara vode po drvetu dnevno. U gustom brezaku sve je dole suvo i travkice rastu tek tek kao na ovoj slici. Zatim u rano prolece sve je pokriveno opalim osusenim granama (kao na ovoj slici). Onda dodje na red cvetanje (braon rese) pa one opadnu i naprave djubre, a ti opet cistis, u leto pocnu da padaju krilate semenke koje se svuda uvlace, a ti opet cistis, a na jesen sitan prokleti list, a ti ijopet cistis. Za mene su breze najveci zagadjivaci moga placa. Stalno cistim ispod i oko njih, a dole njihovo braonkasto bre-dju zemlja i tek poneka travka. Zato sam i mislio da bi braon ispod bilo dobro, realnije i kontrasnije.

zander
Dobro kazes, videcu i to da sredim nesto mi palo na pamet jutros... Thumb up
Fotografija je od sinoc odma nakon radova i nasipanja peska pa je mozda malo mutno...
Ovaj put sam mesao kvarcni pesak sa gradjevinskim da ne bude previse belo.

Veceras ili sutra uvece cu da uradim jednu finalnu fotku za svaki slucaj, a posle ko zna, mozda se stvari opet nameste za par dana za jos jedno slikanje. Ceratopteris jako brzo izraste i za dan-dva moze da popravi malo utisak, ili da ga pokvari, zato za svaki slucaj ide jedno slikanje...
U prednji plan preko peska cu da probam da stavim sitne grancice breze, malo da smanjim tu belinu pa cu videti kako ce ispasti...
Hvala za predlog Thumb up

Biohazard
Postavka je odlicna, obecavajuca. Pravo si ovo sredio samo bi se ja licno slozio sa Biom da bi manado bio bolji od ovog bijelog pijeska. Ti slikaj ovako pa onda probaj nesto smedje ubaciti jer ko zna mozda bude bolje a mozda i ne svi mi grijesimo Smile Uglavnom postavka kao postavka je odlicna Thumb up

branimir ok
Jesi ti prodao ribice ja ne vidim ni jednu Shock . Dobro zamisljeno ja bi tu jos malo poradio ali vidim da ti je dosadila postavka .Bar bi cekao da se ovaj Lilaeopsis razraste .Ali i ovako izgleda ok Thumb up

zander
Uradio sam veceras finalnu jedino ostaje da ustekam aparat na komp pa da vidim na sta to lici Nooo Slikao sam i sa crnom i sa belom pozadinom cini mi se da je sa belom bolje ispalo... Kacim slike malo kasnije Thumb up

Ima tu ribica jos par komada. Nekoliko komada sam slucajno izbacio sa zamenom vode Lips sealed Dok nisam stavio zastitnu mrezicu da ne moze da ih usisa...

zander
Evo kako je ispalo sa belom pozadinom.

Mislim da vise necu ni fotografisati ovaj akvarijum, izgubio sam veceras jedno 2-3 sata dok nisam sve namestio za slikanje pa posle vratio sve kako je bilo... Crk'o sam No good

lh4.googleusercontent.com/-hoe-dt1DYzo/UYl7maexOBI/AAAAAAAABQA/Jzho-5NUj_E/s800/Disbalance4.jpg

Coa
Ovo je bas pravi takmicarski akvarijum, sa plasiranom novom idejom, i ja ocekujem da ces da postignes i veci uspeh ove godine na IAPLC-u, a ako ne bude tako zna se da je Tole namestio. Smile

Znaci koncepcija je vrhunska, eventualno ima rada na detaljima, a steta ako nisi imao microsorum sa jos tanjim listovima da se nadje u postavci.

bobi
Ova e top.grankata si ja produzil dobi neverojatna dubina a so belata pozadina cistina nevideno

biobiofizicar
Prozracnost mu definitivno vise prija. Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta