Znam da je tema starija i da je vec proslost problem bojenja vode u ovom aq, ali mi nesto pade napamet da li bi bilo pametno uz redovne zamene vode dodati i aktivni ugalj u filter. Mozda bi i on izbistrio vodu ?
Aponegeton je extra. I ja sam mislio da ga uzmem ali sam cuo da je bas nezgodan za gajenje. Da li meris parametre vode u aq, posto navodno on trazi meksu, kiselu i hladniju vodu ?
Dodavanjem aktivnog uglja u filter odstranjuju se hranljive materije iz vode znači moe da napravi vie tete nego koristi mada bi i pored toga trebalo da se malo izbistri voda.
Redovna zamena vode i sve će se dovesti na svoje mesto, boju vodi daje tanin i to ne kodi ni ribama ni biljkama postoje akvaristi koji namerno ubacuju tanin putem kapljica u vodu ba da bi dobili efekat biotopa.
to se tiče te zamene naziva biljaka česta je jer trgovci uglavnom nemaju pojma ta prodaju niti ih ruku na srce ni ne zanima mnogo čast izuzetcima.
Cryptocoryne usteriana se najčeće mea sa Aponogeton boivinianus na prvi pogled su im listovi slični ali samo na prvi pogled.
Imam testove bajka ali ja retko kada merim.I kada izmerim obično bude oko 7.Ne opterećujem se time,a sa Aponogetonom nisam imao nikakve probleme jo uvek ih imam dva tri.Tako da slobodno ih uzmi nisu to ba tako osetljive biljke jo sam ja tako reci pocetnik pa mi nije stradao.Naravno ako ima sve uslove neće imati problema.Pozzz