14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Frukać 18L - kisleon
kisleon
ilave su ove alge, vie im se sviđa hrana za kozice.
Mislio sam one male algarčiće da ubacim, samo treba ih uhvatiti.

kisleon
Trenuna lista bilja:
-Staurogyne repens
-Hydrocotyle verticillata
-Glossostigma elatinoides
-Fissidens fontanus
-Lilaeopsis mauritiana
-Ranunculus inundatus

Tu i tamo ima ostatka Eleocharis acicularisa i Elatine hydropipera

Ovaj nii kamen je pločast i sneta mi zadnja strana koja mi oduzima mesto gde bi mogao staviti hranljivu podlogu pa sam mislio da ga skratim sa čekićom i da ubacim Elatinu na to mesto ispred Staurogyne. Gledaću to da uradim bez velike havarije.
kisleon attached the following images:
img_9402.jpg img_9405.jpg img_9403.jpg

kisleon
Photo
Probao sam da slomim zadnji deo i raspao se u param parčad, pa sam to iskoristio na ovaj način.
kisleon attached the following image:
img_9425.jpg

kisleon
Update:
4_165.jpg

Mandic
Mnogo dobro! Applause
Svaki put se oduevim kad vidim ovaj akvarijum, bilo uivo, bilo na fotografiji.
Voleo bih da vidim finalnu fotografiju. Hoće li je uopte raditi?
ta ti je ono belo, zakaeno levo?

kisleon
Hoću, praviću finalnu kad se reim onih sitnih pueva, algi i kad bude bilje izgledalo malo bolje.

Poto sam slomio co2 difuzor ovo mi je neko reenje da iskoristim bolje co2. Sa ovim gornjim delom od hidrogenske bočice zadravam co2 ispod vode. Zalepio sam je vakum gumicom tu gde je jača struja vode da se lake razlae gas. Jeste neka primitivna skalamerija, ali vidim po bilju da im odgovara.

Slovenski1000
Lepo to meni izgleda sve. Sto se algi tice pokusaj sa hidrogenom, ali ti to vec znas sigurno. Thumb up

kisleon
Tako radim da odlijem toliko vode da gornji deo kamena bude na suvom, sipam hidrogena svuda gde je alga (po celom kamenu Smile ) i ostavim da odstoji jedno pola sata ga hidrogen nagrize algu. Posle uzmem četkicu za zube da malo skinem sprenih algi i nalijem friku vodu sa česme. Ovo je drugi put kako ovo radim i zadovoljan sam sa efektom, a kako vidim ribice imaju lepu boju, i svi puevi i koze su na broju. Wink

kisleon
Ovo sam snimio pre selidbe, sad sam naao ovu fotku, pa reko da je okačim. Pre slikanja sam iao glossu jer je bila na nekim mestima oko 3cm debljine.
img_9728.jpg

biobiofizicar
Lepo, harmonicno i opustajuce deluje ovo na poslednjoj slici, Taman doza neurednosti potrebna za prirodan izgled.
Jedino plastik-fantastik kvari utisak....

kisleon
Na ovoj slici se vidi da se Elatina tek primila. Trebalo je ovom akvarijumu jo 2 nedelje i bio bi za zavrnu fotku. A do zavrne fotke ne vadim nita i ne palim fen Smile. Imao sam i neki karton koji sam ofarbao u mat crno, to je bilo predviđeno da kad slikam onda da stavim okolo kao ram da mi ne smeta svetlo. A za tu plastiku... kad god pogledam u akvarijum utisak je pokvaren Frown
Sve je bilo bud varijanta, i filter od 1.5 vrnjci boce, i co2 boca, imao sam stakleni difuzor ali mi je pukao. Sledeći akvarijum ću gledati da bude lepi, kad pogledam u njega da mogu i da uivam bez te plastike, samo za to će mi trebati malo strpljenja dok ne pokupujem svu tu opremu.

biobiofizicar
Morao sam malo da se poigram sa fotkom i da izbacim plastikus fantastikus, tek da i drugi vide koliko je u stvari ovo lep nanić.
biobiofizicar attached the following image:
img_9728a.jpg

kisleon
Au, lep je Smile, hvala Biobio, mnogo je lepa slika. Naao sam neki Photoshop koji je besplatan CS2, hoću da naučim da ga koristim, samo kad sam ga instalirao onda sam video da je sve na nemačkom. Moraću opet da ga instaliram.
Jo kad bi Glossa pozelenela, Elatina zgusnula i Myriophyllum izrastao iz pozadine, to bi bilo onako kako sam zamiljao.

biobiofizicar
E sad!!!
Plastiku u PSu mogu da sklonim, ali biljke da djubrim u PSu da bolje rastu - to jos nisam naucio....GrinTongue
Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta