14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Hazard Harmony
Biohazard
Hvala Zander.
Pozada imam lijevo Pogostemon octopus samo sam ga osisao a pozada desno ima Pogostemon stellatus 4-5 pelcera malo boljih pa cekam da ih malo razmnozim. Sto se tice Stariogyne malo je sporija da ne znam zbog cega, raste ali sporo. Narucio sam novu sijalicu sa puno vise lumena od ove pa ce vjerovatno da bolje probija vodu jer mislim da ova nema toliko snage, dobra je ali ne dovoljno.
A mislim da bi mi Eleocharisa trebala vreca da ovo prekrijem naprijed tako da cu ostati na stariogyni Grin

Aquamaniac
Lepo napreduje Thumb up! Samo napred!
Jesi li poceo da ga djubris?
Od koliko K je nova sijalica koju si narucio?

Biohazard
Poceo sam sa djubrenjem prosle sedmice ali nista pretjerano, idem postepeno po vasim savjetima Smile Lagano da ga ne preforsiram haha
Sijalica koju sam narucio je isto 150W i ima 8000K, 14000 Luxa, UV-Stop, CRI 90.
Dali je moguce da Stariogyne slabije napreduje zbog plice podloge koja je debela negdje oko 2-2,5 cm. ali ispod jne ima hranjiva i to u dobroj kolicini ??? Raste ona ima dosta novih pelcera ali mislim da nije to to i da bi mogla malo brze da raste.

isnogood
Napisao si 14000 luxa, pretpostavljam da si mislio na lumene.
Lux je jedinica kojom se meri osvetljenost povrine (lumen/metar kvadratni=lux).
Staurogine ima izuzetno razvijen korenov sistem. ja nisam imao biljku sa bolje razvijenim korenom, tako da tanka podloga moe da bude razlog za slabiji rast, ali ne mora da znači.. al sam ti pomogao Smile
A moda ona raste ok nego ti mnogo očekuje od nje. Wink

Biohazard
Evo ovako ce biti jasnije Smile
Model: MHDE150/RX7s/DE/8K
Wattage: 150W
Spectrum: 8,000K (Perfect color output / PAR for growing plants)
Luminous Flux (LM): 14000
UV-Stop: Yes
CRI: 90
Base Type: HQI Double-Ended RX7s
Bulb Shape: T7
Life expectancy: 10,000hrs

Pa dobro sve sto neko kaze prima se k znanju Smile Ja sam jos cuo da stariogyne voli da se sisa.
Mozda stvarno ocekujem previse hehe neka je pa cemo da vidimo nadam se da je sve ok a i malo cu joj sloj podloge podebljati.
Hvala isno Thumb up

pedja
probaj da malo sisas staurogynu,sigurno ce bolje napredovati.imas na netu par primera kako se to radi,a cini mi se i da ima plantbrain aka tom barr na MBA forumu par fotki i saveta o trimovanju staurogyne.Typing

Biohazard
Trazio i trazio ali mrka kapa Smile
Nisam uspio naci ali hajd izletice vec nesto Smile

daweed
Staurogine trimuje kao i svaku drugu stabljikastu biljku... Tu gde je preseče pusti jo par pelcera i tako u krug... Thumb up

http://daweedaqua.tk
Aquamaniac
Prema mom misljenju,Staurogyne najbolje raste ukoliko je u podlozi zemlja za cvece... Staurogyne je malo veci potrosac azota,tako da zbog nje nitrate drzim malo visim,a i dodajem Ureu. Ukoliko zelis da joj obogatis podlogu,mozes pod koren da stavis osmocote. Bye

edison
evo link , a i ovo to su prethodni rekli je tačno. Na linku moda moe da proceni koliko brzo raste.

www.mojbiljniakvarijum.org
Biohazard
Oki momci hvala vam. Mislim da je jedan prijatelj nasao kod nas taj osmocote, ja sam prije trazio ali bezuspjesno, pa cu ga pitati gdje ima i uzeti jer koliko vidim to skoro svi koriste, pa nek ima da se nadje pri ruci.

Hvala i tebi edison na linku, sta je ovo kod Toma bukvalno ko zivica hahaha
Edited by Biohazard on 14.11.2012 15:52

Biohazard
Update.
Bio kolega sa nekim Topom od aparata pa reko de opucaj jednu brzinsku Smile a eto i za 2 dana je 3 mjeseca od formiranja. Izgleda da osmocote radi svoje pod Blixu na lijevoj strani sam nagurao kuglica na desnoj nisam reko samo da vidim hoce li krenuti i fakat je pocela da raste, pusta nove listove i svi su zdravi i imaju zelenu zdravu boju. Sutra redam dalje Smile Hvala svima na pomoci oko Osmocota i ostalog.
Slika.
Biohazard attached the following image:
hazard_harmony1.jpg

Biohazard
Cisto usporedbe radi da se vidi napredak za 3 mjeseca Grin 2 slike prvi dan formiranja i danas
Biohazard attached the following images:
prvi_dan.jpg hazard_harmony1_1.jpg

afrika
Eh, super! Applause Grane su bas fine, pogotovo novi momenat s ove dve sto s desna ide u levo. Mislim da su kao stvorene za neku mahovinu, pogotovo horizontalni deo ove prednje Wink

www.ciklidi.net
Biohazard
Granu su fakat lijepe ali sam sa mahovinom jos na vi Grin jer uvijek kad sam je god ubacio nece fino da mi raste. Ona mi je sledeci izazov Grin

edison
Vidi se lep napredak. ta ti se desi sa mahovinama? Vidim da si ih imao na kamenju a sada nita. Moda ti sijamac jede mahovinu?

www.mojbiljniakvarijum.org
Biohazard
Da u proslom akvariumu su sijamci bili ti koji su handili mahovinu. Ovdje ne znam stavio sam je na lava kamenje i vezao ali ubrzo nakon mozda 10 dana je struhnuo konac jer nisam stavio onaj pravi koji bi trebao i sva je se odvojila, nije se bila uhvatila za kamen, Sa donje strane do kamen akao da je sva struhla. Mozda sam je i malo vise stavio ko ce sada znati. Ako naletim da kupim negdje uzecu pa probati ponovo Wink

ACA_NIS
Ovo je jako lep napredak!!!Sitnolistniji mikrozorum daje kompaktniji izgleda grma,gledano s leva!!!Pozabavi se finesama,i bice tip-top!!!Thumb up

Biohazard
Hvala ACA. Tu si 100% upravu ovaj sitniji lijevo je puno ljepsi Microsorum od desnog sa krupnim listovima. Napravio bih i desno grm od sitnog ali nema ga u dovoljnim kolicinama. Uskoro si pravim rasadnik bas radi ovakvih stvari Grin

kojot
Bas odmara oci, sve na svom mestu Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta