14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mojih 72L
zander
Gotovo sigurno da nije razlog ta neonka.
Ali bilo bi dobro u jednom postu (da se i mi lake snađemo) da navede sve pojedinosti oko akvarijuma, neke stvari si navela (litraa, svetlo, CO2 - kako se rastvara i da li je dobro podeen je pitanje, to vremenom treba lepo natimati da nebude ni previe ni premalo, kako đubri akvarijum, menja vodu, koliko %, temperatura vode, filter masa i za kraj normalno je da bude algi u početku jo ti ni akvarijum nije cikliran pa nebi trebale biti ni velike zamene vode u početku bar, to bi samo jo moglo da produi nestabilnost.

cukibuki
Pozz, evo ovako...aq 72L, svjetlo 15w aquarelle+15w daylight, CO2 diy, boca sa secerom i kvascem, cjevcicom spojen na zracni kamen u aq-ima balona dok se ne potrosi kvasac, aq do sada nisam djubrila, stavila sam novu podlogu od tetre dok neumem nesto od eas life proizvoda, temperatura....mislim da je oko 25 nisam sigurna strgala sam termometar al nije ni topla ni hladna...taman, filter eheim aquaball samo tri spuzvice unutra, ciklirao se oko 2 tjedna cini mi se, danas sam zamjenila oko 10ak litara vode pa ce mo viditi

ZoSo
Smile Grin Frown

cukibuki
Pozz, alge su gotovo nestale....bice da je trebalo da se uravnotezi sve u aq....
biljke lijepo napreduju...od stanovnika su ubacena 4 corya, 1 anc, 1 sijamska betta, 11 neonki inessi al su dvije prije neki dan netragom nestale Shock i 4 platya da se bar neko mnozi u aq Smile Smile

evo i slicice...
cukibuki attached the following image:
2-dsc01178.jpg

ZoSo
Ako pogledam celu postavku dosta toga mi nije po ukusu,ali to i nije posebno bitno!
Mnogo bitnije je da biljke izgledaju dobro,i na kraju si dosta solidno i ribice ukomponovala,pa je najbitnije da se to sada Tebi sviđa!
Ako se do kraja uspe izboriti sa algama bit će to solidan aq. Thumb up

cukibuki
Svi pricaju o pet shopu najopremljenijem za akvaristiku na novom naselju di se nova crkva radi....ja cijelo vrijeme mislim da je to onaj maleni pored maxija i mislim u sebi- ovi nisu normalni pa ducan ima 4 akvarija i nista vise No no No no
Kad danas, setam psa a sa druge strane crkve, a neprimjeceno stoji pet shop! Through wall
Uletim unutra ko dijete u ducan slatkisa i neznam di bi prije pogledala, gledam riba koliko oces, jbte na dnu cak ima i biljaka Grin Grin a vec godinu dana po manjim petshopovima nista ne mogu naci...
uzimam zadnje easy carbo i easy profito, kupujem neke dvije biljke da mi zaklone filter, nemogu odoliti ni ribama.tek da si smirim zelju uzimam jos dvije, i novu sylvania gro-lux neonku....izlazim ushicena ko blesava jureci kuci da sve namontiram....

kombinacija sylvania gro-lux i phillips aquastar mi se cini ok, ima lijepu boju a i pise da su obe dobre za biljke...
nadam se da ce se uskoro i ove alge povuci....
koliko treba proci da se vide neki rezultati i smanjenje zelenog tapetica algi po nekim biljkamač

sljedeci mjesec namjeravam ubaciti T5 od 24W ako igdje nadjem, pa ce ukupno imati 54w...akvarij ima 72L ali zbog pozadine od stiropora mislim da ima oko 50ak L, pa bi sa 3 neonke trebalo biti i vise nego dovoljno
Grin

biobiofizicar
Cukibuki u kom je gradu ta crkva i novo naselje. Ti reci priblizno koordinate, a ako smo u blizini vec ce mo se prosetati iza crkve....Wink

cukibuki
Novi sad....smo blizuč Smile

zander
Kaem ti ja iza crkve, a ti gleda ispred i to jo preko puta, dobro ali ima i tu prodavnica samo malo manja Wink
koliko treba proci da se vide neki rezultati i smanjenje zelenog tapetica algi po nekim biljkamač

To pitanje je malo komplikovanije od onog kako naći prodavnicu Wink
CO2 dodaje, koliko se on zapravo rastvara, podloga ti je dennerle, kako i koja mineralna đubriva dodaje preko vodeč Koliki protok vode i kakvu filtraciju imač To su samo neke od stvari koji ti zavise koliki će uspeh sa biljkama ili algama imati. Probaj to nekako da nam opie, dočara, pa da ti damo neki predlog. I reci sa kojim algama ima problema, ako moe daj koju sliku tih algi Thumb up

cukibuki
Ju zander.....filter eheim aquaball 2210 radi na najace, ljepo struji voda po aq, gnojivo je do sada bilo tekuce od tetre, al danas sam prestala bit seljanka Applause i pronasla easy life profito Grin
svjetlo 30W grolux i aquastar cini mi se...
muku mi zadaje crna cupava, onako 2cm na krajevima listova limuna je ima pa sam sve te listove pocupala, sad imam pola biljke, i zelena ko tapetic niska-mozda 2-3mm visoka.ta mi je napala ovu lila biljcicu, pogotovo donje listove....biljka super raste, gornji listovi su bez algi, ali donji su zeleni od nje...pokusala sam je cetkicom i spuzvom sastrugati ali neide....ove moje debele ribetine nista od algi nece da jedu....ancistrusi su pobrstili sve moguce alge sa pozadine ali sa biljaka ni da taknu....danas su dva nova platya pocela znjopati neku paucinastu algu koja mi ubi microsorum....
nemam pojma stvarno sto je....u zd skoro nikad nisam imala problema sa algama....neznam jel mozda stvar u vodi ilč
a ima li mozda ovo vezeč
imam otkad sam formirala akvarij podlogu od tetre i preko sljunak 2-3mm granulacije...al svako malo vrag mi neda mira pa nesto presajujem i diizem pijesak iz podloge....ako ta hranjiva podloga iscuri u aq jel to uzrokuje algeč Through wall

paleoglodit
cukibuki je napisao:
imam otkad sam formirala akvarij podlogu od tetre i preko sljunak 2-3mm granulacije...

Koliko je star aq.č Mozda se podloga istrosila pa biljke pate a alge napadaju.

cukibuki je napisao:...al svako malo vrag mi neda mira pa nesto presajujem i diizem pijesak iz podloge....ako ta hranjiva podloga iscuri u aq jel to uzrokuje algeč Through wall

To isto moze izazvati neke alge.

zander
Ja sam moda preskočio podatak ili nisi napisala, jel dodaje makroelemente u voduč Pored CO2 jel dodaje azot, fosfor, kalijum č I kako, koje količine
Edited by zander on 06.11.2009 09:22

cukibuki
ma aq ima par mjeseci, podloga je skroz nova, a makroelementi- 0 bodova

paleoglodit
Budi malo jasnija. Sta znaci 0 bodovač Jel izmerena nula ili ih ne dodajesč
Podloga se moze istrositi za par meseci. Par meseci č Dva, tri, pet, osam...č

cukibuki
3 mjeseca je tocno proslo otkad je formiran akvarij....ma ne dodajem nikakve makro elemente...al u zd mi je raslo sve ko blesavo bez ikakvih fantaziranja i dodavanja bilo cega osim tetrinog najobicnijeg gnojiva...a ovde stalno alge napadaju....
dodavat cu tekuci co2, imam i diy varijantu, profito i necu ga dirati mjesec dana, nasuti jos deblji sloj sljunka da nemoze podloga izaci i valjda ce bit ok... Beer

cukibuki
Evo danasnjih...
3-dsc05158.jpg

cukibuki
2.
3-dsc05162.jpg

cukibuki
3.
3-dsc05164.jpg

zander
al u zd mi je raslo sve ko blesavo bez ikakvih fantaziranja i dodavanja bilo cega osim tetrinog najobicnijeg gnojiva

Pa nije to fantaziranje, to je jednostavno potreba. Verovatno bi u tom akvarijumu i jako male količine đubriva popravile situaciju sa algama. Kad si tu već blizu gledaću da ti napravim djubrivo za koji dan, naravno ako ti treba
edit: Inače zd je Zadarč
Edited by zander on 06.11.2009 17:06

cukibuki
Jest, zadar Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta