14.06.2026 08:26
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
CO2 i boce
Marinjo
Brojac mehurova mozes napraviti od brojaca protoka koji ima na kompletu od infuzije. Meni on sluzi vec druga godina i povremeno na oko mesec dana, samo dodas po malo vode koja ispari,odnosno ode sa CO2 kroz crevo u difuzor. i da,ja ne iskljucujem ni nocu CO2,tako da ne koristim ni el.mag ventil. ako planiras PH kontroler onda je el.mag ventil neophodan.

bobi
dali ovoj manometar e dobar da go iskoristam
bobi attached the following image:
manometar_1.jpg

bobi
bobi wrote:

dali ovoj manometar e dobar da go iskoristam
ova dobro li e za bocata ili da vracam,gledam afrika nema manometri ima samo dva iglicasti ventili i brojac na meuri diy varijanta i dali bocata treba da stoi ispraveno(DA I PRAVAM DRZAC) ili moze i legnata

tomce
bobi, manometri igraju ulogu samo da kazu koliko co2 ima
tebe ti treba regulator
http://www.uninar...&h=600

ovoj e dvostepen regulator, eden za grubo podesuvanje i eden za fino aka iglicen ventil, i ima 2 manometra

najeftina varijanta ti e ovaa za 2000-2500den, ne se igraj so toj ventil, nikogas nema precizno i konstantno da ti bidne

Marinjo
Ja imam ovu manometarsko-ventilsku grupu sto Tomce linkuje, i vec druga godina super radi, ali ne samo ona, vec sam joj na izlazu dodao i iglicasti ventil...

bobi
koj ce objasni sto e sto na slkava
ventili_co2.jpg

bobi
mi dadoa iglicast ventil(kako na slikata od afrika) go povrzav na bocata i staviv silikonsko crevo ,zasto koga probuvav da go nasteluvam izlagaa meuri i pukna od sigurnosnoto kapace na ventilot
iglicasti_afrika.jpg

bobi
iglicast made in itali nov ventil po 5min steluvanje mu pukna sigurnosniot ventil zasto mu doslo povece pritisok.bev vo tgc se rasprasuvav za boci i ventili so manometri mi rekoa deka boca od 5,7 i 15litra kosta 11000den+manometri 4500den+atest 3500den toa e negde 312e, a za mojata boca da ja punele trebalo atest pa posle punenje so co2. druga kombinacija e da ja prikacam na druga boca i da ja napunam sam. e vidi sega dali ce cuvas trevi so co2 ili ce ides na lowlight varijanta

HORUS
Čekaj, čekaj...da li sam ja to dobro razumeo da ti je za punjenje boce potreban atest? ta to znači? Da li je to neko papirče koje ja NEMAM?!!!

bobi
atest,ima zig na samata boca,kaj nas trae 10god,a koga pravat atest menuvaat ventil i ja farbaat

HORUS
Uf, dobro je. Ima tamo utisnita neka slovca i podaci. Pade mi kamen sa srca.

biobiofizicar
Kod atestiranja na bocu ukucaju datum dokle atest traje i premazu nekom bojom (najcesce bronzom). Posle isteka utisnutog datuma punionice po pravilu ne bi smele i trebale da pune bocu nego je salju na novo atestiranje (provera ventila, spojeva, boce, itd,...) i ako je sve u redu osmirglaju stari datum i ukucaju novi. Ako me secanje sluzi kod nas atest bi trebalo da traje 6 godina i kosta par somica - kako gde.
Ovo je regularna zakonska i ispravna procedura zarad mirnog sna vas i vasih ukucana.

Treba reci da postoji i ona druga koja podrazumeva lazno atestiranje (bez istinske provere) za "upola" para kao i punjenje boce sa isteklim atestom uz dodavanje napojnice za pivo...

Sta reci svako bira svoj put i hoce li da ustedi za cigare ili hoce miran san - Svakako glasam za regularni pristup...

HORUS
Upravo sam to hteo da pitam. Interesuje me gde se atestiranje moe izvriti? Mislim da je to premalo novca da bismo rizikovali.

biobiofizicar
Najcesce tamo gde pune imaju i radionicu za atestiranje. Recimo Messer u Bgd-u.

HORUS
Hvala Smile

tomce
nemora znaci ako nije atestirana boca, nije bezbedna

ja sam moju bocu uzeo od Gjuro, i sa regulatori me kostalo ~4500den, skoro 80evra (porucio sam fini iglicni ventil, ne deka ovoj ne mi vrsi rabota no poprecizno je uvek dobro)
bocu punim u protivpozarnu stanicu u kumanovo za 2.7l mi zemaat okolu 300den(5Evra) ni atest ni nisto, imam poznanik tamu ja proveruva dali e dobro (eden vid USMEN ATEST Grin )

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,728 jedinstvenih poseta