14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Essence of the Forest
Rasta
Pozdrav Sniks Smile meni je boca od 0,5 kg kad sam je dobio napunjenu trajala skoro mesec dana, dnevno 10 sati rada prikacena na tajmer i el.mag.ventil...medjutim drugi put kad sam je napunio jedva je izgurala nedelju dana...ali verovatno samo moja greska kod punjenja...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
KBDNK
Rasta, vezano za ovo oko trajanja boce i tvoje greke prilikom punjenja smatram da nije pametno pretakati CO2 iz boce u bocu u kućnoj varijanti ne samo iz razloga opasnosti već i zbog činjenice da iz veće boce ne moete nikada "prebaciti vie pritiska nego samo onoliko koliko je u tom momentu u velikoj boci" a to dalje znači da ukoliko imate bocu od 70 l CO2 koja je puna npr do polovine i iz nje pretačete gas u manju bocu od 1 l npr nikada nećete moći prostim pretakanjem bez specijalne pumpe pretočiti vie odnosno napuniti vie od polovine ovu malu bocu jer se tada izjednače pristisci i vie nema nikakvog pretakanja. To sve vai normalno u situaciji da je boca atestirana na isti pritisak jer u protivnom...Drugi je slučaj ako je ova boca od 70 l knap puna...onda se moe gotovo u potpunosti napuniti ova mala boca.
Izvinjavam se ako ovo nema veze s temom pa neka moderatori ovaj post obriu, prebace ili ta već...
Uzgred, aq s početka teme je odličan.
Pozz svima.

SnikS
Da li se na ovu bocu mogu nadograditi el.magnetventil,manometar i brojac mehuricač

krcko
Odgovarajuća manometarska grupu se moe postaviti bez problema na isti navoj izlaza iz boce , ako ima igličasti ventil na njoj jo bolje , a difuzor koji si dobio uz Denerle sistem je ujedno i brojač mehurića , samo ga treba paljivo napuniti do 3/4 akvarijumskom vodom . El. mag. ventil ide na izlaz igličastog , ili ventila za fino podeavanje , potom obavezno nepovratni ventil , pa na difuzor , evo i slike kako je to spojeno kod mene
Prva slika . Pozdrav
Edited by zander on 29.09.2009 16:12

http://www.adsrs.org/
SnikS
Hvala krcko.Ovo za difuzor nisam znao.Da li mozes na PP da mi posaljes gde si nasao elektromagnetni ventilč

krcko
Za ovo pitanje PP Ti nita neće puno pomoći , Papillon sistem koji imam u svom sastavu ima i EM ventil . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
SnikS
Poceo napokon HC tepih Beer
SnikS attached the following image:
sdc10129.jpg

SnikS
Grin

Komentari,kritikeč
sdc10055.jpg

zander
A gde je mahovinač SmileCool
Sviđa mi se, lepo napreduje Thumb up

paleoglodit
Extra prima. Volim HC vise nego leba da jedem. Ima sad u saksiju da je posadim. Primecujem i bolje fotke.Thumb up

SnikS
MahovinačImao sam lose iskustvo sa mahovinom u proslom setup-u kao da je mamila alge da se stvaraju na njoj pa sam sada resio da je ne drzim u aq.

paleoglodit-veceras sam kupio Samsung ES15 pa jos se nismo nastimovali Through wall ali moze on i mnogo bolje slike da napravi pa ce da budu za koji dan samo da ga nastelujem Grin

Evo jedne malo bolje
sdc10061.jpg

zander
Jel ti u taj akvarijum nisi nikad ubacivao Fosfateč Ako nisi, sad kada počne da ih ubacuje reci jel primećuje neku razliku Thumb up
Super će da bude kada se HC popuni u prednjem planu Thumb up Probaj posle da ubaci opet mahovinu moda se promenilo stanje, modaaa... mislim posle tog dodavanja fosfata

SnikS
Do sada sam ubacivao samo KNO3 i uvek se pojavi tackasta kada malo preteram,K2SO4,Mg i Profito ali nisam do sada KH2PO4 tako da planiram da pocnem od ponedeljka sa PPS pro doziranjem pa cu da javim rezlutate.

U planu mi je da prednji plan pokrije HC,da izbacim lotus koji mi je zauzeo mnogo prostora u sredini,smanjim kolicinu Pogostemona i da vidim sta cu sa ricciom jer ne uklapa mi se nekako u ovu pricu a jos kada bi imao bluxu e to bi bilo mnogo lepo,onda bi Pogostemon ostao samo koliko da ga ima u aq Thumb up

Ako imate neki predlog kazite jer jos uvek ne znam u kom ce pravcu otici ovaj setup

SnikS
Od kako sam poceo sa fosfatima stanje se menja Thumb up
Hteo bih da se jos jednom zahvalim Zanderu Beer

SnikS
Evo stanja sa plavom pozadinom,jos ne mogu da se naviknem.Kako vam se cini,dal da vracam crnu ili da ostane plavaččč
sdc10532.jpg

daweed
Meni se iskreno vise svidja ona crna... Blyxa bi bila pun pogodak ovde...

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
I ja mislim da crna daje nekako prirodniji efekat....

SnikS
Ne staj mi na zulj sa Bluxom Through wall i ja je hocu ali nema je Through wallThrough wall

zander
Pa to mi nisi rekao, kad sam ti slao P da ti poaljem i Blyxu Frown

edit: Jel vi to svi ćirilicom čitate y pa ispadne Bluxa č Wink Bluha Smile
Edited by zander on 19.10.2009 00:19

paleoglodit
Crna pozadinaThumb up Ova plava deluje vestacki.Na nju se nikad neces naviciGrinWinkCool
Edited by paleoglodit on 19.10.2009 03:09

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta