14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Danio margaritatus
biobiofizicar
Thumb up
da li je ovo spontani mrest bez posebnih priprema ili ipak malo igranjač

Naknadni edit:
Ih prelomih stranu!
VRATITE SE NA PREDHODNU!!
Edited by biobiofizicar on 31.10.2009 21:48

katjusa
Sasvim spontano, bez igre, osim toga, da sam zaboravila da podesim temperaturu na grijaču, pa je nekoliko dana bila samo 22 stupnjeva.

Coa
Akvarijum 150 litara, brdo mahovine po dnu, gomila korenja Sunkenroota, spoljni filter i mikrocrvi za hranjenje. Sad ih vec imam u pozamasnom broju. Through wall

kojot
Sa tvog snimka se ne vidi da su plasljive,a za mrestApplause
Sto se Coinih tice stvarno ih bejase vazda kad sam svracao,verujem sada jos vise!

krcko
Ne znam otkuda ta priča da su plaljive . Imam ih dva para , i od samog početka se nikada nisu skrivale . Moda to vai za manje akvarijume č Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Ja sam nekoliko istih primeraka premestao iz akvarijuma u akvarijum i u jednom slučaju samo su bile jako plaljive, kada su bile same... Kada je pored jo neka jatna riba skroz se opuste...
Ali opet sigurno i da ambijent u akvarijumu utiče mnogo na to kako će se osećati, ako to ne pomogne onda treba probati sa ubacivanjem npr manjeg jata razbora ili nekih drugih oputenijih jatnih riba.
Kada su plaljive, definitifno ne valja jer sam primetio i da stres utiče loe po njihovo zdravlje. iva hrana je zakon Thumb up Naročito kad hoćete da ih mrestite... Inače i ova riba oboava da ćapi po koju mladu kozicu, a veličina ove ribe i zalogaj koji moe da proguta su Shock Npr granule Sera diskusa guta bez problema.
Prava nano pastrmka Cool

drlessa
Sad sam video u poslednjem postu koji je dao Zander odgovor na moje pitanje u jednoj drugoj temi da li su bilo kakva pretnja kozicama... Wink

Prelepe ribe, danas idem po jedno omanje jato istih...

E sad, koliko komada je neka preporuka da se dri u jatu koje će biti nastanjeno u akvarijumu od nekih 30 litarač Vi koji ih imate, koliko komada imate u kolikim akvarijumimač

E da, nadam se da nije problem i da mi admini neće uzeti za zlo da javim ljudima koji su zainteresovani za ove prelepe ribe, da ih nakon dueg vremena ponovo ima u Novom Sadu!

Cena im je 270 dinara (tačnije 267 i neto para) to je ok cena za njih s obzirom da se i lako mreste i da ih nema toliko često, javite pa da pomognemo ako pomoći moemo pri rezervaciji i sl. ovih riba.

Nema ih puno u ponudi tako da preporučujem onima koji su zainteresovani da se jave na vreme... Grin

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Jeca
Bebe stare oko 3 nedelje velicine 6-7mm:
Jeca attached the following image:
bebe_1.jpg

froger
Svaka cast.

Deluje da su pravilno formirane. Po radnjama vidjam dosta grbavih.

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
No 1
Naravno svaka cast.
Kako mozes na ovoj velicini da procenis, da l su kvalitetne ili ne?

froger
Pa ne vidim deformacije kicme, mada nisam siguran kada se ove ribe iskrive. Videce se za mesec-dva kakve ce da ispadnu.

shone_ns
Applause

Jeca
Prave su kao strele i stomacici su im puni, sto se vidi na slici. Ta deformacija o kojoj pricas je verujem uslovljena losom ishranom. Imala sam priliku da vidim po radnjama kako taj uzas izgleda. Kazu ljudi da deformacija nije trajna i da se isprave pri kvalitetnoj ishrani. Nisam probala, jer nemam nameru da dajem pare za krive ribe. Smile

Nije neka umetnost potrefiti im parametre za mrest. Po tom pitanju su relativno lake. Nisam se trudila, mrest se dogodio spontano pri temp. 24C. Mnogo veci problem je obezbediti im uslove za prezivljavanje, pogotovo u ukrasnom akvarijumu. Kada proplivaju uglavnom su na povrsini, pa im treba obezbediti neku travuljinu da imaju gde da se kriju dok ne dostignu 4-5mm. Tada im vec odrasle ne mogu nista. Do tada treba hraniti i odrasle ribe ucestalo, kako bi imale manje interesovanja za mladj.

Nemam interesovanja za mrest riba, ali kad se vec desi onda se potrudim da prezive. Hranim ih infuzorijom i spirulinom u prahu dodatno usitnjenom. Zumance mi nije bas idealna varijanta za ukrasni akvarijum. Na ovoj velicini su vec u potpunosti samostalne i sposobne za prezivljavanje. Polako dobijaju sare, ali jos ne lice na odrasle. Cini mi se da oko seste nedelje mogu ocekivati da pocnu da lice na roditelje. Iz ove prve ture mi je prezivelo 10 beba, sledeci put ce biti valjda vise.

Bitno je da sam dobila odrasle jedinke zdrave, a ja cu se potruditi da im ugodim. Imam i one grindale, koje si mi dao. I to bi ih trebalo pospesiti na mrest. Thumb up

froger
Sto se deformacije kicme i peraja tice postoje razne teorije. Prva je ona o ukrstanju u srodstvu. Druga je ona o parametrima vode kod mresta i uzgoja mladunaca, a postoji i ta gde se kao moguci uzrok pominje nepravilna ishrana.

Ako je genetika u pitanju onda bi i mladunci roditelja koji nisu kako treba ispadali isti takvi - nepravilni. E sad tu bi se trebalo zezati pa mrestiti neispravne, pa proveriti kakvi im mladunci ispadaju. Naravno moraju se gajiti onako kako se gaje i ribe koje ispadnu ispravne. A to je mnogo zezanja.

Pazi da se grindalima hrana ne usmrdi. Osim sto to moze da potpuno upropasti leglo, nije dobro ni zato sto u probavnom traktu crvi nose i manju kolicinu hrane, koje opet ribe unose preko crva.

Jeca
Dr Mengele. Grin Ja sam zenski akvarista, sweety. Kad proradi majcinski instinkt, nema nista da se krivi, ugiba i smrducka. Grin

froger
Jel bre dete, jel ti to cika Frogera nazivas Dr. Mengele. Angry

Pa ovoj omladini nista nije sveto. Through wall Ni Sveti Sava, ni Vuk, ni Dositej, pa cak ni ja.

Od sada da mi se obracas sa Vasa ekselencio doktore profesore cika Frogeru.

Jakako, bre!!! Smile

kisleon
Jedno vreme dok sam imao bun HM-a u akvarijumu stalno su mi se mrestili, izvodili neke igre i vijali se. Volim ove ribice, ba su slatke. Evo par fotki i od mene. Nije lako slikati ovu ribu jer je non stop u pokretu...

Ovo je jedan dan stara ribica
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Nomad%20pihenohelye/IMG_2478.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Nomad%20pihenohelye/IMG_3441-1.jpg

Fotka je katastrofa ali to je ta njihova igra...
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Nomad%20pihenohelye/IMG_3446.jpg

isnogood
Igra ili? Čini mi se da su na slici dva mujaka...

Jeca
Sada imaju mesec dana i pocinju pomalo da lice na roditelje...ili mi se cini... Grin
Danas stigla nova tura, ali su suvise male da bih uspela da ih slikam.
picture_075.jpg

Jeca
Potencijalni DNK koji je pojeo Grin
picture_002.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,300 jedinstvenih poseta