|
co2 i gasenje svetlo
|
| strujas |
Posted on 06.12.2012 16:08
|

član
|
biobiofizicar wrote:
Inace to sto si napisao je ziva istina. Kao ribe dna koriji su jedan od najboljih pokazatelja stanja u akvarijumu i kolicine prisutnog kiseonika. Cim im nesto zasmeta krenu da se lansiraju na povrsinu.
I malezijci. Cak mi se cini dA oni prvi krenu ka povrsini kad preteram sa CO2. |
| |
|
|
| strujas |
Posted on 06.12.2012 16:11
|

član
|
krcko wrote:
Cela priča ima i podrku u naučnim studijama Akva-sistema. Negde sam zagubio to, ali, pokuajte da pronađete objavljeni rad sa naslovom:" Efekti organskog zagađenja na kvalitet akvatičnih ekosistema "
Pozdrav
Nasao, evo linka
http://www.cecra....rg_zag.pdf |
| |
|
|
| pedja |
Posted on 06.12.2012 19:19
|

član
|
sto se tice malezijskih puzeva,koje inace zovu i puzevima meteorolozima,je normalna pojava da poznaju promenu svetlosnog intenziteta ,cak i kad zaboravite da ugasite svetlo,ujutro cete ih zateci visoko na vrhu akvarijuma ,dok se nocu uvlace u podlogu i rade svoj posao.
mislim da su kozice najmerodavniji pokazatelji viska co2 uvodi.bez greske se dizu u vise povrsinske slojeve ,gde je koncentracija kiseonika najveca. |
| |
|
|
| zicbon92 |
Posted on 10.11.2013 16:10
|

član
|
Uh, procitah par tema vezano za co2, i dalje od ove ne idem, nista mi nije jasno 
Danas sam napravio smesu 2 case od 2dl secera i supena kasika suvog kvasca na flasu od 2l(1/3 vode), da bih je koristio za akvarijum od 27l(30*30*30). U njima drzim kozice red cherry shrimps i imam strah da ih ne pobijem. Mene interesuje da li ova pravila koja ste naveli vaze i za akvarijume ove litraze, ili u najvecem procentu za akvarijume preko 100l(neko je izneo da pisana iskustva vaze za tu litrazu)?
Da li je potrebno da gasim nocu ako bih palio O2 tokom noci? Posto mi je sistem takav da bih morao svako vece da vadim ceo difuzor ili da otvorim cep na flasi ako bih hteo da ga gasim. E, moje pitanje je onda i da li otvaranjem flase tokom noci moze smesa da izlapi brze ili sl.?
Moje kozice se zahvaljuju na brzom odgvoru  |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 10.11.2013 17:09
|

Administrator
|
Ako ti je stalo do kozica, a trebalo bi da jeste, bolje ti je da ne eksperimentie sa kućnim radinostima.....
Moj ti je savet da prvo stekne iskustva sa co2 u nekom eksperimentalnom akvarijumu bez faune, pa onda vremenom iskoristi iskustvo u nekom budućem projektu. |
| |
|
|
| zicbon92 |
Posted on 10.11.2013 17:21
|

član
|
Pa koristio sam vec co2 ali u ak bez kozica, sa njima nemam iskustva, nedavno sam ih dobio. Citao sam na temu co2 i kozica i prica se da moze da ih pobije pa da se raspitam. CO2 koristim u svakom slucaju, ako primetim da nesto ne valja sa kozicama lete napolje... |
| |
|