14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
CODE 1.1.2.
Aquamaniac
Svaka cast,Nesho,odlicne fotografije! Thumb up

Rasta
Auu Nenade melem za oci Thumb up svaka cast na ovoj lepoti i pedantnosti Applause

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Desetoprsti
Evo jos par i na ovoj strani

img7.imageshack.us/img7/7359/ceocod.jpg

Ovo je malo starija fotka, od pre 30ak dana. Cisto da docaram ugodjaj u prostoru... Beer

img833.imageshack.us/img833/1691/stonesu.jpg

Lepsu kubu nisam imao nikada. (pa da podelim...).
Edited by Desetoprsti on 04.02.2012 17:10

ZoSo
Mogu ti samo zavideti na ugođaju dok se odmara pored ovog akvarijuma Applause
Imam i ja jedno pitanje u vezi aktivnog uglja , ali onoga iz podloge .
Zanima me iz koj(ih)eg razloga si je stavio u podlogu , i koju količinu č
Jo jednom svaka čast na lepom akvarijumu , slikama i to si sve to lepo podelio i sa nama Beer

Desetoprsti
ZoSo je napisao:
Imam i ja jedno pitanje u vezi aktivnog uglja , ali onoga iz podloge .
Zanima me iz koj(ih)eg razloga si je stavio u podlogu , i koju količinu č

Hm.. Jos malo pa rebus. Imao sam neku viziju ZoSo, ali je u stvari to toliko relevantno da ne mora znaciti bas nista. Nase, ili da se ogradim kao moje olako shvatanje akt uglja i njegove uloge u vodi je blago receno smesno! A zastoč Pre svega nije svaki aktivni ugalj isti, niti dobar, odnosno nama potreban. A na kutijama priozvodjaca nama dostupnih nema nikakvih specifikacija kao sto su poroznost, gustina, pepeo, sadrzaj fosfata, kojom kiselinom je pran ili nije pran.... Pa sad, ja stavio 100ak grama granulisanog sfericnog i malo mrvljenog sa verom u njegovu poroznost, sadrzaj fosfata i boga naravno. Uz podrku zeolita, naglasio bih! Sfericni (pod uslovom da je dobar) vezuje ono sto "prodje" pored njega a mrvljeni se koristi za filtraciju vazduha Wink Da li i kojoj meri odstranjuje dobre odnosno hranljive materije iz vodeč Neki kazu da, ali kada se i on sam nalazi u podlozi, gde to moze da ih odnese i skloni od miliona sicusnih korencica..č Through wall Ovo prelazi u egu verovatno sa razlogom.

Evo istine:

Excellent Absorption:
Amyl Acetate, Amyl Alcohol, Benzene, Bleach, Butyl Alcohol, Butyl Acetate, Calcium Hypochlorite, Organic Carbon, Chloral, Chloroform, Chlorine, Chlorobenzene, Chlorophenol, Cresol, Defoliants, Diesel Fuel, Dissolved Organic Compounds (DOC), Dyes (such as Methylene Blue), Ethyl Acetate, Ethyl Acrylate, Foaming, Gasoline, Glycols, Herbicides, Hydrogen Peroxide, Hypochlorous Acid, Insecticides, Iodine, Isopropyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Ketones, Methyl Bromide, Methyl Ethyl Ketone, Naptha, Nitrobenzene, Nitroluene, Odors (general), Oil (dissolved), Organic Esters, Oxalic Acid, Oxygen, PCBs, Pesticides, Phenol, Sodium Hypochlorite, Toluidine, Trichlorethylene, Turpentine, Xylene

Good Absorption:
Acetaldehde, Acetone, Alcohols, Antifreeze, Chloramine, Calcium Hypochlorite, Chlorophyll, Citric Acid, Ethyl Alcohol, Ethyl Amine, Ethyl Chloride, Etyl Ether, Lactic Acid, Mercaptans, Methyl Acetate, Methyl Alcohol, Methyl Chloride, Organic Acids, Organic Salts, Ozone, Potassium Permanganate, Propioc Acid, Propyl Acetate, Propyl Alcohol, Propyl Chloride, Radon, Solvents, Sulphonated Oils, Tannins, Tar Emulsion, Tartaric Acid, Xanthophyll

Poor or no absorption:
Ammonia, Calcium, Carbon Dioxide, Fluoride, Formaldehyde, Lime, Magnesium, Manganese, Microbes, Molybdenum, Nitrates, nitrites, Phosphates, Selenium, Sodium, Iron and other heavy metals

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,901 jedinstvenih poseta