14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Malisa 8l
biobiofizicar
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/7_52.jpg

Slazem se sa Maniacom....Wink
Takodje razmislite da lava kamencicie zamenite nekim svetlijim kamencicima zidanim uz panj sa jakim reljefom, a da uz prednje i desno staklo pospete malo onog Jastrebackog svetlog peska, a izmedju zidanja kamencicima i peska ostane ovaj sareni posip koji je sada cela podloga...
Svesan sam da pricamo o prostoru od svega par cm po dubini i visini akvarijuma, ali u nano postavkama upravo je ta linija spoja prednjeg i srednjeg plana mesto za hardscaperske minijature i bravure koje od nanica prave umetnost. (kao sto to radi maestro Sandoval). Naravno potrebno je ispostovati i princip bonsai minimalnog zdravog rasta ostalog bilja - sto uopste nije tako lako....
Samo napred....
Edited by biobiofizicar on 24.10.2011 08:05

dejasoko
Ljudi hvala na komentarima svaka sugestija i predlog su dobrodosli!Thumb up Cinjenica je da u ovom akvarijumu ima par Microsoruma koji su preveliki ( i koji samo privremeno tu dok ne nabavim manje, cisto da ne bude rupa ) Na pocetku nisam imao nameru da microsorumi levo budu zalepljeni uz staklo ali se to nametnulo. Zelim da manjim microsorumima popunim levi deo umesto ovih i da Microsorumi na levoj strani nebudu tik uz staklo. BioBio kad sad malo bolje pogledam imas pravo da bi bolje legli neki svtelo sivi kamencici poput " seiry "Thumb up . Od pocetka sam imao nameru da pospem beli pesak, ali nisam upeo da nadjem cisto beli.
I ja bih svakako vole da moji akvarijumi budu priblizno dobri kao DiegoviGrin
Pozdrav Junior Beer
Edited by dejasoko on 31.10.2011 11:37

dejasoko
Pozdrav za sve od juniora. Nije nas bilo dosta dugo, poslednji post u ovoj temi jo daleke 2011... Ćale nema vremena, a ja sam vremenom dosta izgubio interesovanje. Akvarijumske ribce sam zamenio nekim drugim haha. Od 5 akvarijuma, koliko smo ih u jednom trenutku imali, preteko je samo jedan. Osim granja i kamenja u njemu je jedino uspela da preivi nana, i bukvalno je zauzela ceo akvarijum. Mada matičnom paru skalara koji su se i izmrestrili tu ona ba odgovara .Elem, ovaj akvarijum je odavno rasformiran i sklonjen u podrum.. Pauzirao je ove 4 godine, do pre neki dan. Kvrcnulo mi je neto jedno prepodne, i dok je ćale doo sa posla on je već bio nameten na policu i napunjen vodom.
Nisam planirao da dodajem co2 (iako imam i bocu i manometre, eno su i oni u podrumu-čekaju bolje dane). Obzirom da je budet za ovaj akvarijum bio jedna velika 0, ja sam zadovoljan. Hranljive podloge imam malo, samo na levoj strani. Hranljiva podloga koja je meni u drugim akvarijumima lepo radila. Isprana zemlja za cveće, pomeana sa kvarcnim peskom i akva klejom, čisto da bude malo vie rastresita, da se ne zgnjecka. I za ove biljke sam se jedva skrpio (dobio na poklon). Ukoliko bilo ta krene da divlja i raste veliko leteće napolje. Sve ove biljke sam čuvao bez co2, tako da ne bi ni sad trebalo da bude problema. Mada, svi znamo da su mali akvarijumi totalno druga priča (ba sam se zbog toga i plaio da stavim dosta zemlje). Osmocot čeka spreman, ukoliko krene po zlu. Dodajem easy carbo. Makro i mikro ne, jer su mi u prethodnim akvarijumima samo izazivali bum algi. Od stanovnika trenutno nemam nita. Planirao sam kozice ali nemam kako da ih nabavim (moje su skalari potamanili iako su iveli u miru jedno vreme). Dobiću na poklon bebe Albonubese, pa će oni dok malo ne stasaju biti ovde.Posle će se druiti sa skalarima. Osvetljenje je lampa sa tedljivom od 20w.Od biljaka Hemianthus micranthemoides, Staurogyne, Sagittaria subulata, Hydrocotyle dissecta i Eleocharis parvula. to se harda tiče, seiryu stone i neko drvo koje sam nao jo davno na Moravi. Bilo je već u akvarijumu i odlično se pokazalo. Fali mi jo par seiryu kamečića da se popuni desna strana uz staklo, ali samo je ovoliko preteklo iz starih akvarijuma (ostali komadi nemam predstavu gde su.. Frown ) Filter Atmanov hang on. Dosta sam razglabao, evo neka sličica (loih, slikao sam telefonom) čisto da znate o čemu pričam. Totalno je drugačiji uivo. Saveti kao i uvek dobrodoli. Beer
dejasoko attached the following images:
a_2_1.jpg a_33.jpg

Edited by dejasoko on 24.08.2015 13:04

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,508 jedinstvenih poseta