14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Ludilo
biobiofizicar
Ovo sada vec pocinje da lici na pravu maketu. Kamenje je i dalje tamo gde je bilo nagurano da mogu da otvaram aq, mozda je poneki rotiran, malo mrdnut, dodao sam 4-5 odvojenih grana sunkenrota koje su mi se motale po kuci i jos par grancica onog origana koji sam onomad doneo sa Tasosa. Ipak ono sto je ovim mrdanjima postalo izvesno je da cu tesko ja ovo spakovati u onaj panoramski aq i sve vise osecam potrebu za full zapreminom jednog 240lit Juwela (bez filtera) sto znaci ili rasturanje biotopa ili treci u nizu...ShockThrough wall
Samo tih par grancica koje sam pustio u prostor ka napred dodale su ogroman osecaj dubine celom prizoru, a sta bi bilo kada bi se iskombinovale i sa niskim kamenjem napred, ehhhhhh!
Velika povrsina dna je majka Mara aquascapinga.....
biobiofizicar attached the following image:
img_3635aq.jpg

Edited by biobiofizicar on 13.10.2011 16:35

darkoh
I ovako na suvom izgeda predobro. Mogu zamisliti kako ce to pod vodom biti. Odlican materijal za hard. Treci u nizu ... Vec ga vidimo Wink

dejasoko
Pa BioBio ovo za sada izgleda odlicno narocito zadnja postavka! Jos kada se sve ovo preseli u staklo, napuni vodom, posade biljke bice skroz u skladu za naslovom Grin Puno srece u projektu!
Beer

CTale
biobiofizicar je napisao:
Ovo sada vec pocinje da lici na pravu maketu. Kamenje je i dalje tamo gde je bilo nagurano da mogu da otvaram aq, mozda je poneki rotiran, malo mrdnut, dodao sam 4-5 odvojenih grana sunkenrota koje su mi se motale po kuci i jos par grancica onog origana koji sam onomad doneo sa Tasosa. Ipak ono sto je ovim mrdanjima postalo izvesno je da cu tesko ja ovo spakovati u onaj panoramski aq i sve vise osecam potrebu za full zapreminom jednog 240lit Juwela (bez filtera) sto znaci ili rasturanje biotopa ili treci u nizu...ShockThrough wall
Samo tih par grancica koje sam pustio u prostor ka napred dodale su ogroman osecaj dubine celom prizoru, a sta bi bilo kada bi se iskombinovale i sa niskim kamenjem napred, ehhhhhh!
Velika povrsina dna je majka Mara aquascapinga.....

Sada mene hvata ludilo, a staklo za ovakvo neto neću nabaviti ni za 10 godina..

biobiofizicar
Za ovu vrstu ludila i nije potrebno staklo....

Potrebno je svaki put kada naidje negde na interesantno kamenje otvoriti gepek i ubaciti količinu priblino dovoljnu za tvoj postojeći akvarijum. Treba uzimati svih veličina od onih sitnih , najvie srednje veličine kao i par krupnih komada.

Isto treba uraditi i kada naleti na neki interesantan koren.

Potreban je neki podrum, garaa ili slično da to tamo i dri. Ja već imam 2-3 gomile raznog kamenja u količinama 15-20kg i desetak panjeva i sitnih grana - to nadjenih u prirodi, to onih koje sam kupio jer su bili ba, ba lepi i odmah mi je sinulo kako ih upotrebiti. Sa ovim već ubačenim u akvarijume to je kubik drveta.....Through wall
Mogu ti reci da se nikada nisam pokajao to povremeno kada naletim na moćan komad drveta u radnji odvojim za njega 10eura +/-. Neki stoje dugo na polici (a uvek mogu biti ukras i sami za sebe na suvo) a neki su proli već kroz 2-3 postavke i isto toliko akvarijuma. Kupovina panjeva mi je najsladja akvaristička akvizicija...Grin

I po par kg podloga različite strukture, boje i granulacije nije na odmet...

Pored ovoga potreban ti je i komad kartona veličine dna tvog akvarijuma i ludilo moe da počne: vrti, slae, zida sve na suvo i ono to ti se svidelo uslika iz vie uglova, pa sve ponovo vrati na police i u kante...
Evo bas sada i sa ovom temom i ja to radim....
Kreativno je, zabavno, oputajuće, edukativno i kada dodje trenutak rasturanja postojeće postavke ti već ima nekoliko foto skica buduće postavke i ono to je najlepe i sav materijal na raspolaganju.
Edited by biobiofizicar on 14.10.2011 21:25

dejasoko
biobiofizicar je napisao:
Za ovu vrstu ludila i nije potrebno staklo....

Potrebno je svaki put kada naidje negde na interesantno kamenje otvoriti gepek i ubaciti količinu priblino dovoljnu za tvoj postojeći akvarijum. Treba uzimati svih veličina od onih sitnih , najvie srednje veličine kao i par krupnih komada.

Isto treba uraditi i kada naleti na neki interesantan koren.

Potreban je neki podrum, garaa ili slično da to tamo i dri. Ja već imam 2-3 gomile raznog kamenja u količinama 15-20kg i desetak panjeva i sitnih grana - to nadjenih u prirodi, to onih koje sam kupio jer su bili ba, ba lepi i odmah mi je sinulo kako ih upotrebiti. Sa ovim već ubačenim u akvarijume to je kubik drveta.....Through wall
Mogu ti reci da se nikada nisam pokajao to povremeno kada naletim na moćan komad drveta u radnji odvojim za njega 10eura +/-. Neki stoje dugo na polici (a uvek mogu biti ukras i sami za sebe na suvo) a neki su proli već kroz 2-3 postavke i isto toliko akvarijuma. Kupovina panjeva mi je najsladja akvaristička akvizicija...Grin

I po par kg podloga različite strukture, boje i granulacije nije na odmet...

Pored ovoga potreban ti je i komad kartona veličine dna tvog akvarijuma i ludilo moe da počne: vrti, slae, zida sve na suvo i ono to ti se svidelo uslika iz vie uglova, pa sve ponovo vrati na police i u kante...
Evo bas sada i sa ovom temom i ja to radim....
Kreativno je, zabavno, oputajuće, edukativno i kada dodje trenutak rasturanja postojeće postavke ti već ima nekoliko foto skica buduće postavke i ono to je najlepe i sav materijal na raspolaganju.

Bio moram reci da te u potpunsti razumem Grin i da sam se ovde i ja pronasao Cool
Beer

biobiofizicar
Samo da javim da ovaj projekat jos uvek nije napusten iako jos uvek nemam slobodno staklo.
U medjuvremenu pala su i jos 3 masivna komada mangrov drveta, pa i oni ulaze ozbiljno u konkurenciju za drvenasti deo harda. Strukturom i reljefnoscu drveta su izrazajniji od sunkenroota, ma da dosta tamne kasnije u akvarijumu, a obzirom na masu ima i da boje vodu kao blesavi...
Postavlja se i pitanje da li da ih polozim na neku zelenu livadicu ili da ih ukomponujem u kamenjar. Svetlo reljefno kamenje bi im dalo kontrast i snagu, jednoobrazan travnjak bi ublazio njihov divlji izgled.

Naravno u sklopu ovoga polako se razmislja i o podlozi: da li sitan sivkasto beli kvarc 2mm ili recimo JBL Mondo braonkasta varijanta...

Slatke muke...
Wink
mangro.jpg

SnikS
Bio kako polako slazes i planiras ovaj scape ima da bude bas kao sto sam naslov kaze LUDILO!
Svidja mi se sto plako nalazis sve sto ti treba pa onda sklopis kockice odmah na pocetku a ne kasnije kada sve zaraste.

Bozinke
Profesionalac sta reciApplause

StefanovicV
Meni se najvise svidja svidje kombinacija na pocetku strane sa Red moor woodom i kamenjem. Smile

Vlada991
I meni se najvishe svidjaju one prve kombinacije... Shto ne znachi da ove nece lepo ispasti... Igranje hardom je najlepshi deo formiranja akvarijuma ako mene pitate, samo je potrebno imati dosta materijala. Jedva chekam konachnu postavku. Beer

biobiofizicar
Intezivno se igrajuci sa Savom i Tasom paralelno sam sredjivao i nevidjeni akvaristicki krs koji sam svuda napravio (kancelarija, moj stan, mamin stan, garaza,...), pa sam tako iskopao i "gajbice" sa korenjem.
I naravno da mi djavo nije dao mira, pa sam na suvo slozio i dve postavkice od dela raspolozivog panjo-materijala....
Sta li ce biti kada se dohvatim kamencuga u garazi...Shock
biobiofizicar attached the following images:
lud1a.jpg lud2a.jpg lud3a.jpg

svetac
sta reci cega god se dohvatis,rezultat je predobar aq! Applause

Rasta
Bio sta imas panjeva za igranje...ljubomoran sam Angry

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Coa
Sve je dzaba dok to ne udje u treci Rio240...

biobiofizicar
Pregovaram, pregovaram sa ekipom iz kancelarije...Wink

biobiofizicar
Inače ova masiv postavka ima i jednu priču koju razmisljam da njom ispricam. Obzirom da panjevi ovako postavljeni i uz minimalno rotiranje opasno podsećaju na olupinu broda koji se nasukao i pukao popola na hridi. Moda postavka ode i u tom smeru... Kamenčuga na livadi i poluraspadnuta olupina....Thinking
Kasnije mogu da dodam i ronioca, kovčeg sa blagom i male ćupiće...Shock

Inače ubacio sam buvu o trećem akvarijumu u glavu ovima iz kancelarije. Pitanje je da li treći isti u nizu ili puniti ovaj dole sa fotke...
Ako panjčuga ide dole, morao bih da preuredjujem postavku, a ako ide u nizu u novi RIO240 legla bi otprilike kao na slici.
ta Činiti treći u nizu ili puniti dole???
kanc1a.jpg

Mandic
Bez razmiljanja-treći u nizu!
Mnogo dobro sloene panjčuge! Thumb up Applause
Onda jednog dana (opet) neki spojeni skejpovi u jednu celinu, moda, ne znam....

Anubius
Hard je perfektan ali perfektan,ako imas mogucnosti definitivno treci u nizu i perfekcija!Smile

Coa
Ja mu to pričam 5 godina, al ovaj pritisak javnosti njegovo biofizičarsko srce neće biohemijski izdraati... Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,901 jedinstvenih poseta