|
Ludilo
|
| biobiofizicar |
Posted on 13.10.2011 16:30
|

Administrator
|
Ovo sada vec pocinje da lici na pravu maketu. Kamenje je i dalje tamo gde je bilo nagurano da mogu da otvaram aq, mozda je poneki rotiran, malo mrdnut, dodao sam 4-5 odvojenih grana sunkenrota koje su mi se motale po kuci i jos par grancica onog origana koji sam onomad doneo sa Tasosa. Ipak ono sto je ovim mrdanjima postalo izvesno je da cu tesko ja ovo spakovati u onaj panoramski aq i sve vise osecam potrebu za full zapreminom jednog 240lit Juwela (bez filtera) sto znaci ili rasturanje biotopa ili treci u nizu... 
Samo tih par grancica koje sam pustio u prostor ka napred dodale su ogroman osecaj dubine celom prizoru, a sta bi bilo kada bi se iskombinovale i sa niskim kamenjem napred, ehhhhhh!
Velika povrsina dna je majka Mara aquascapinga.....
Edited by biobiofizicar on 13.10.2011 16:35
|
| |
|
|
| darkoh |
Posted on 13.10.2011 16:39
|

član
|
I ovako na suvom izgeda predobro. Mogu zamisliti kako ce to pod vodom biti. Odlican materijal za hard. Treci u nizu ... Vec ga vidimo  |
| |
|
|
| dejasoko |
Posted on 13.10.2011 16:47
|

član
|
Pa BioBio ovo za sada izgleda odlicno narocito zadnja postavka! Jos kada se sve ovo preseli u staklo, napuni vodom, posade biljke bice skroz u skladu za naslovom Puno srece u projektu!
 |
| |
|
|
| CTale |
Posted on 14.10.2011 07:55
|

član
|
biobiofizicar je napisao:
Ovo sada vec pocinje da lici na pravu maketu. Kamenje je i dalje tamo gde je bilo nagurano da mogu da otvaram aq, mozda je poneki rotiran, malo mrdnut, dodao sam 4-5 odvojenih grana sunkenrota koje su mi se motale po kuci i jos par grancica onog origana koji sam onomad doneo sa Tasosa. Ipak ono sto je ovim mrdanjima postalo izvesno je da cu tesko ja ovo spakovati u onaj panoramski aq i sve vise osecam potrebu za full zapreminom jednog 240lit Juwela (bez filtera) sto znaci ili rasturanje biotopa ili treci u nizu...  
Samo tih par grancica koje sam pustio u prostor ka napred dodale su ogroman osecaj dubine celom prizoru, a sta bi bilo kada bi se iskombinovale i sa niskim kamenjem napred, ehhhhhh!
Velika povrsina dna je majka Mara aquascapinga.....
Sada mene hvata ludilo, a staklo za ovakvo neto neću nabaviti ni za 10 godina.. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 14.10.2011 21:23
|

Administrator
|
Za ovu vrstu ludila i nije potrebno staklo....
Potrebno je svaki put kada naidje negde na interesantno kamenje otvoriti gepek i ubaciti količinu priblino dovoljnu za tvoj postojeći akvarijum. Treba uzimati svih veličina od onih sitnih , najvie srednje veličine kao i par krupnih komada.
Isto treba uraditi i kada naleti na neki interesantan koren.
Potreban je neki podrum, garaa ili slično da to tamo i dri. Ja već imam 2-3 gomile raznog kamenja u količinama 15-20kg i desetak panjeva i sitnih grana - to nadjenih u prirodi, to onih koje sam kupio jer su bili ba, ba lepi i odmah mi je sinulo kako ih upotrebiti. Sa ovim već ubačenim u akvarijume to je kubik drveta.....
Mogu ti reci da se nikada nisam pokajao to povremeno kada naletim na moćan komad drveta u radnji odvojim za njega 10eura +/-. Neki stoje dugo na polici (a uvek mogu biti ukras i sami za sebe na suvo) a neki su proli već kroz 2-3 postavke i isto toliko akvarijuma. Kupovina panjeva mi je najsladja akvaristička akvizicija...
I po par kg podloga različite strukture, boje i granulacije nije na odmet...
Pored ovoga potreban ti je i komad kartona veličine dna tvog akvarijuma i ludilo moe da počne: vrti, slae, zida sve na suvo i ono to ti se svidelo uslika iz vie uglova, pa sve ponovo vrati na police i u kante...
Evo bas sada i sa ovom temom i ja to radim....
Kreativno je, zabavno, oputajuće, edukativno i kada dodje trenutak rasturanja postojeće postavke ti već ima nekoliko foto skica buduće postavke i ono to je najlepe i sav materijal na raspolaganju.
Edited by biobiofizicar on 14.10.2011 21:25
|
| |
|
|
| dejasoko |
Posted on 15.10.2011 09:41
|

član
|
biobiofizicar je napisao:
Za ovu vrstu ludila i nije potrebno staklo....
Potrebno je svaki put kada naidje negde na interesantno kamenje otvoriti gepek i ubaciti količinu priblino dovoljnu za tvoj postojeći akvarijum. Treba uzimati svih veličina od onih sitnih , najvie srednje veličine kao i par krupnih komada.
Isto treba uraditi i kada naleti na neki interesantan koren.
Potreban je neki podrum, garaa ili slično da to tamo i dri. Ja već imam 2-3 gomile raznog kamenja u količinama 15-20kg i desetak panjeva i sitnih grana - to nadjenih u prirodi, to onih koje sam kupio jer su bili ba, ba lepi i odmah mi je sinulo kako ih upotrebiti. Sa ovim već ubačenim u akvarijume to je kubik drveta..... 
Mogu ti reci da se nikada nisam pokajao to povremeno kada naletim na moćan komad drveta u radnji odvojim za njega 10eura +/-. Neki stoje dugo na polici (a uvek mogu biti ukras i sami za sebe na suvo) a neki su proli već kroz 2-3 postavke i isto toliko akvarijuma. Kupovina panjeva mi je najsladja akvaristička akvizicija...
I po par kg podloga različite strukture, boje i granulacije nije na odmet...
Pored ovoga potreban ti je i komad kartona veličine dna tvog akvarijuma i ludilo moe da počne: vrti, slae, zida sve na suvo i ono to ti se svidelo uslika iz vie uglova, pa sve ponovo vrati na police i u kante...
Evo bas sada i sa ovom temom i ja to radim....
Kreativno je, zabavno, oputajuće, edukativno i kada dodje trenutak rasturanja postojeće postavke ti već ima nekoliko foto skica buduće postavke i ono to je najlepe i sav materijal na raspolaganju.
Bio moram reci da te u potpunsti razumem i da sam se ovde i ja pronasao 
 |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 29.11.2011 13:06
|

Administrator
|
Samo da javim da ovaj projekat jos uvek nije napusten iako jos uvek nemam slobodno staklo.
U medjuvremenu pala su i jos 3 masivna komada mangrov drveta, pa i oni ulaze ozbiljno u konkurenciju za drvenasti deo harda. Strukturom i reljefnoscu drveta su izrazajniji od sunkenroota, ma da dosta tamne kasnije u akvarijumu, a obzirom na masu ima i da boje vodu kao blesavi...
Postavlja se i pitanje da li da ih polozim na neku zelenu livadicu ili da ih ukomponujem u kamenjar. Svetlo reljefno kamenje bi im dalo kontrast i snagu, jednoobrazan travnjak bi ublazio njihov divlji izgled.
Naravno u sklopu ovoga polako se razmislja i o podlozi: da li sitan sivkasto beli kvarc 2mm ili recimo JBL Mondo braonkasta varijanta...
Slatke muke...
|
| |
|
|
| SnikS |
Posted on 29.11.2011 18:16
|

član
|
Bio kako polako slazes i planiras ovaj scape ima da bude bas kao sto sam naslov kaze LUDILO!
Svidja mi se sto plako nalazis sve sto ti treba pa onda sklopis kockice odmah na pocetku a ne kasnije kada sve zaraste. |
| |
|
|
| Bozinke |
Posted on 01.12.2011 21:52
|

član
|
Profesionalac sta reci |
| |
|
|
| StefanovicV |
Posted on 02.12.2011 13:34
|

član
|
Meni se najvise svidja svidje kombinacija na pocetku strane sa Red moor woodom i kamenjem.  |
| |
|
|
| Vlada991 |
Posted on 02.12.2011 13:59
|

član
|
I meni se najvishe svidjaju one prve kombinacije... Shto ne znachi da ove nece lepo ispasti... Igranje hardom je najlepshi deo formiranja akvarijuma ako mene pitate, samo je potrebno imati dosta materijala. Jedva chekam konachnu postavku.  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 23.02.2015 15:10
|

Administrator
|
Intezivno se igrajuci sa Savom i Tasom paralelno sam sredjivao i nevidjeni akvaristicki krs koji sam svuda napravio (kancelarija, moj stan, mamin stan, garaza,...), pa sam tako iskopao i "gajbice" sa korenjem.
I naravno da mi djavo nije dao mira, pa sam na suvo slozio i dve postavkice od dela raspolozivog panjo-materijala....
Sta li ce biti kada se dohvatim kamencuga u garazi...
|
| |
|
|
| svetac |
Posted on 23.02.2015 17:19
|

član
|
sta reci cega god se dohvatis,rezultat je predobar aq!  |
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 23.02.2015 20:36
|

član
|
Bio sta imas panjeva za igranje...ljubomoran sam  |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 23.02.2015 20:51
|

član
|
Sve je dzaba dok to ne udje u treci Rio240... |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 24.02.2015 10:54
|

Administrator
|
Pregovaram, pregovaram sa ekipom iz kancelarije... |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 24.02.2015 16:49
|

Administrator
|
Inače ova masiv postavka ima i jednu priču koju razmisljam da njom ispricam. Obzirom da panjevi ovako postavljeni i uz minimalno rotiranje opasno podsećaju na olupinu broda koji se nasukao i pukao popola na hridi. Moda postavka ode i u tom smeru... Kamenčuga na livadi i poluraspadnuta olupina....
Kasnije mogu da dodam i ronioca, kovčeg sa blagom i male ćupiće...
Inače ubacio sam buvu o trećem akvarijumu u glavu ovima iz kancelarije. Pitanje je da li treći isti u nizu ili puniti ovaj dole sa fotke...
Ako panjčuga ide dole, morao bih da preuredjujem postavku, a ako ide u nizu u novi RIO240 legla bi otprilike kao na slici.
ta Činiti treći u nizu ili puniti dole???
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 24.02.2015 18:08
|

Super Administrator
|
Bez razmiljanja-treći u nizu!
Mnogo dobro sloene panjčuge! 
Onda jednog dana (opet) neki spojeni skejpovi u jednu celinu, moda, ne znam.... |
| |
|
|
| Anubius |
Posted on 24.02.2015 18:32
|

član
|
Hard je perfektan ali perfektan,ako imas mogucnosti definitivno treci u nizu i perfekcija! |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 24.02.2015 18:58
|

član
|
Ja mu to pričam 5 godina, al ovaj pritisak javnosti njegovo biofizičarsko srce neće biohemijski izdraati...  |
| |
|