14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Glossostigma elatinoides
kojot
Odjednom su se na glossi pojavile rupice i krenula je da bude svetlo zelena.
Svetlo je isto kao i prihrana, nista nisam menjao.
Da li se nekom desavalo nesto slicno i kako je to resioč

Nemam aparat pa cete biti uskraceni za fotografije!!!

edit:Nije bas previse gusta ali da li bi pomoglo da je malo razredimč
Edited by kojot on 18.05.2010 17:32

darkoh
Imao sam slicnih problema sa glosom. Pojacao sam gvozdje a i kalijum i stanje se popravilo. U tvom slucaju trebalo bi da je kalijum ali nisam 100% siguran jer vidim da ti sve ostalo lepo napreduje.Pozdrav

zander
Mislim da on ubacuje i kalijum i gvođe, koliko znam tothema ampule, pa mislim da nije to u pitanju.
Koliko je star akvarijum i koja je podloga, tresetč
I kako đubrič

isnogood
Da sam ja Kojot duplirao bi kolicinu Kalijuma. Tako sam resio problem svetlo zelenih/zutih listova u 160 litara.

dexter
Mislim da je u pitanju to sto si smanjio dodavanje makro elemenata tj kompletne hemije. Zapitaj se da li ti se to desavalo kada si redovno djubrio, mislim da je u tome problem.

www.aquaplants.org
isnogood
Svetlo je isto kao i prihrana, nista nisam menjao.

Cek, je li menjano sta u prehrani ili....
Mada znam da volis da hranis od oka.. Wink

kojot
U pravu je Dex jesam malo smanjio zbog predstojeceg seljenja, ali se to odrazilo samo na glossu, Rottala je recimo bas pocrvenela,tako da ne bi trebalo da je gvozdje, ali K moze da bude .
Zveknucu malo vise KCl-a ovih dana.

Hvala na savetima i da ja sve radim odokativnom metodom Grin

Aquamaniac
zander je napisao:
Mislim da on ubacuje i kalijum i gvođe, koliko znam tothema ampule, pa mislim da nije to u pitanju.

Sad ce biti,opet ovaj sa kalijumom i opet zander koji iskljucuje njegov uzrok :p Grin.
Zander ima averziju prema kalijumu,te me ne bi cudilo da ga uopste ne dodaje...njegove biljke su kao male upale u rastvor kalijuma i nikako ne mogu patiti od deficita istog :p Wink.
Malo sale Wink Thumb up .

zander
Ne, nego imam "averziju" sve vie prema organskim podlogama Wink Al nebi opet o tome.

U svakoj temi gde konstatujete da ljudi imaju problem sa kalijumom ili nekim drugim nedostatkom oni ustvari imaju organiku u podlozi...

I da se ogradim od organike jer je i ja stavljam, ali vie glistenjak i batenski zemlju, koje su mnogo hranljivije od bilo kog treseta... Ali stvarno ne bi da načinjem obimnu temu...

Hvala drue to si me prozvao inače ne bi ni reagovao moda... Thumb up
Sačekaću jo koju godinu da se ljudi konačno poale na organiku u podlozi, da shvate da je to u ve'ini slučajeva problem, dotle ću da ćutim. To je moje miljenje...

Verovatno je do Kalijuma, kao i uvek... Thumb up

kojot
Da napomenem da je kod mene podloga samo uz zadnje staklo, napred gde je glossa je nema.
A do sada je sigurno prestala da ispusta u vodu.

Sinoc sam dodao duplu dozu gvozdja, a danas ide dupla doza fosfata i kalijuma,pa dan pauze pa opet makro, pa tek onda CSM+B.

Zao mi sad na kraju postavke da neka biljka umre jer planiram da to ispoklanjam kad se budem selio.Sad

Arcus
Jedan mali off kad smo već kod glosse,
Ima li neko koji pelcer da mi ponese na okupljanječ Ovde je lake u shopovima naletiti na HC nego na glossu Through wall

zander
Poto ja nisam nita konstatovao u ovoj temi, samo sam postavio par pitanja zbog kojih sam prozvan bez ikakvog razloga, voleo bi samo da mi (nam) javi kakvi su rezultati Thumb up

kojot
Javljam naravno Thumb up

nemanjak
Pre 10-ak dana sam posadio glosso u akvarijumu od 45l, sa osvetljenjem od 0.65W/l, co2 mini sistem, donji deo biljke koji je bio u zemlji je istruleo, a gore su poceli da rastu novi listici u vis. Da li je to dobroč

Gjuro
Kada gloso raste u visini il imas prekratak fotoperiod il previse PO4.

nemanjak
fotoperiod je skoro 12 sati, za PO4 ne znam, akvarijum je formiran pre 20 dana, a biljka je u njemu 10 dana. Deo koji sam posadio je istruleo, a gornji deo biljke je krenuo da raste u visThrough wallThrough wall

daweed
PO4 unitava glosu po kratkom postupku, totalno ukini fosfate.... Thumb up

http://daweedaqua.tk
nemanjak
PO4 ne dodajem, samo CO2, svetlo, hranljiva podloga.Zanima me da li treba to da se desi kada se biljka tek posadi u akvarijum.

zander
To mu dodje oko 30W svetla na 45 litara akvarijumč
Koju rasvetu imas, jel imas neki reflektor ili bar haubu, ako nema to onda moze biti i nedovoljno svetla, jos ako s eradi o nekim sijalicama koje slabije isijavajuč

Kod manjih akvarijuma odnos W/l nije isto sto i kod vecih akvarijuma.

Pored svega nadam se da si ok podesio CO2, sta jos raste od biljaka u tom akvarijumu, i najbitnije kako djubris (koliko NO3 dodajes i koje mikroelemente) i koja je podlogač

nemanjak
od osvetljenja imam 2 T5 neonke od po 15W, od djubrenja easy life/carbo, a od biljaka anubie,crypte,aponogeton, mahovine, pistia, amazonka, marsilea, sagitaria i valisneria.
Edited by nemanjak on 10.10.2011 19:45

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,901 jedinstvenih poseta