14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Midnight Sun
biobiofizicar
mali aqscaper se zesce nalozio na aq sa njegovih 2 leta a najvise prati razmnozavanje kozica i stalno me kritikuje

Sto se tice IAPLC ici ce aq a za plasman iskreno nije mi toliko bitno,bitno je da je aq meni drag,kao i mojoj porodici ....

Pa to ti ja i pricam Thumb up
A siguran sam da ce uz tvoje znanje i umece i ovaj akvarijum za par meseci zavrsiti na nasoj naslovnoj....Wink

A IAPLC, kao IAPLC to je biznis, to je prica za sebe i naravno da mi (slicno kao Turci ove godine) mozemo da udruzimo znanja, iskustva i zelju i slozimo zajednickom razmenom iskustava po IAPLC merilima nekoliko akvarijuma za prvih 100. Ali i to je prica za neku drugu temu...
Beer
Edited by biobiofizicar on 15.09.2011 20:54

SnikS
biobiofizicar je napisao:

A siguran sam da ce uz tvoje znanje i umece i ovaj akvarijum za par meseci zavrsiti na nasoj naslovnoj....Wink

Daj Boze jer meni je najveci uspeh i zadovoljstvo naci se ponovo na MBA kalendaru za 2012-tu Beer A jos draze mi je kada vidim jos 11 odlicnih radova na svakom mesecu po jedan.Beer

Obecavam da vas necu izneveriti ove godine Grin

SnikS
Stanje nakon samo 5 dana Grin
SnikS attached the following image:
sdc14426.jpg

SnikS
E ovo me buni da li je HC ili HMč

Iz enmerzne forme je posadjen
sdc14431.jpg

SnikS
A ovo je zagonetna blijka van aq na suvom.
sdc14436.jpg

Panco
I emerzna i submerzna biljka je HM.

SnikS
Druzenje Grin
220920111894.jpg

Bozinke
i kozice vole gazdu.

Dzo
Sjajna fotka. Kako ti anubije onako izrastoseč

SnikS
U kom smislučVelicina ili čččč

SnikS
Stanje posle 17 dana od formiranja-RAZOCARAVAJUCE!!!
Ne znam ko me natera da probam sa PPS-pro doziranjem Through wallThrough wallThrough wall
Definitivno ne mogu da zadovoljim potrebe biljaka sa ovim tipom doziranja pa se od danas vracam na staro i veoma dobro EI doziranje koje je majka aq Beer
Pored co2 koji drzim skoro u zutoj zoni,javila mi se crna cupava alga,ne mogu da verujem,biljke kao da su stagnirale iako je nova podloga Through wall,crvene biljke postale zelene,HC jedva da je pustio koji pelcer,Monoselum napadnut crnim algama,ubi me ovaj PPS-pro,ne kazem da mozda nije dobar za manje aq ali za moj definitivno nije.Tek posle 17 dana je upaljena prva kosilica,dok je u predhodnom setup-u bar 3 puta bila u upotrebi.A da umalo da zaboravim,i na staklu se pojavila zelena praskasta alga Through wall.
Pokusavao sam i sa cescim izmenama vode ali ne ide.Evo slike pa sami prosudite...
sdc14461.jpg

SnikS
..
sdc14466.jpg

SnikS
...
sdc14467.jpg

SnikS
.
sdc14469.jpg

charuga77
Moja iskustva sa PPS u 48 lit su ok!
Ali meni i odgovara sto ne trimujem svako malo!
Kazu da su anubije gutači fosfata,a jos imas tu prakastu ili tačkastu pa probaj povećati fosfate ili se vrni na EI i uivaj.
To je neko moje skromno iskustvo sa PPS.

http://dalmacija.atspace.com
biobiofizicar
Ustaljena, stabilna, vekovna, proverena rutina je "majka Mara" akvaristike. Pocevsi od podloge, preko hranjenja riba i djubrenja biljaka, iskustava sa rasvetom, zamenama vode, filtracijom,... Znaci ono sto ti je palilo pre i bilo uspesno teraj i u novoj postavci...

Naravno to je za one koji imaju 1 akvarijum i hoce novu, sigurnu i lepu postavku. Za ostale sa vise stakala ili zeljne eksperimentisanja svakako napred u avanturu - pa sta bude!!!

Sto se tice mene i PPSpro ja imam neku moju koncentraciono pojacanu modifikaciju ovog metoda (rastvori su mi 1,5puta koncentrovaniji) koja za sada radi radnju u vecini mojih stakala (od onih 15lit do 240lit). Ipak treba naglasiti da mi je redovnost prihranjivanja (i ostala dnevna rutina) znatno popustila u poslednje vreme, pa doziranja radim odokativno, a ostalo kada me ne mrzi ili imam vremena. Sreca je sto su mi svi akvarijumi matori (najmladja postavka je 8meseci do matorka od 3,5godina), a takvi akvarijumi znatno bolje tolerisu nebrigu Through wallNo no od mladih...

SnikS
Potpuno si u pravu Bio.Neke dobre i proverene stvari ne treba menjati ali znas kako je velika zelja da se nesto uvek eksperimentise ali ovog puta je bilo mnogo lose od ocekivanog,vratio sam se na stari EI pa ce da vidimo rezlutate za nedelju dana.Na sledecoj zameni vode dodacu jedno 50-tak l vode iz RO uredjaja pa valjda cu da opravim aq na zivot Wink

SnikS
Zna li neko koja je ovo biljkač
imag0129.jpg

SnikS
Napokon krenuo HC iako se borim sa algama jer nisam ostavio vodu iz predhodnog setup-a Through wallThrough wallThrough wallThrough wall
Skupo placam ovu moju gresku Through wall
011020111920.jpg

Edited by SnikS on 01.10.2011 22:36

SnikS
I za divno cudo Blyxa je jos tu od okupljanja,Ovoliko dugo je nisam zadrzao do sada nijednom Grin
imag0126.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,508 jedinstvenih poseta