14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Prvi pokusaj
Batke
[img]img846.imageshack.us/img846/396/akvarijum3.jpg

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Ubacio sam jos nesto od bilja i mislim da necu vise preterivati samo cu vremenom odluciti sta ostaje a sta vadim.
Poceo sam sa dodavanjem makroelemenata i nadam se da cu se resiti tackaste alge, vidi se u prednjem levom delu da je zahvatila i podlogu.
Edited by Batke on 17.04.2011 20:29

Batke
Danas sam nabavio Dermogenys pusillus, nisam mogo da odolim prelepa stukica. Stalno je na povrsini fnomenalno izgleda ali ce biti veliki problem ishrana. Suvu hranu uopste ne jede a ziva hrana ce biti problem.

valisnerija
Odlicno druze,sad imas biljnu masu i polako ...
Moj savet oprobaj se prvo u "bastovanstvu",odnosno,prati i uci o tim biljkama koje imas...
Nacinu i napredovanju samih, trimovanja odnosno rezanju ili ti "sisanju"!!!
Nemoj da se trudis oko scape mnogo,sagledaj prvo sve osobine biljaka pa onda polako skupljaj za neki scape po volji,kamenje,panjeve,ili ti sta tvoja masta smisli!!!Thumb up

Zasad neka ga ovako neka "buja",pratis bilje,i smisljas za koji mesec neki lep scape!!!!GrinThumb up

biobiofizicar
Nadji jos marsilee ili neke biljke prednjeg plana i popuni prednji levi cosak. Lepo se vidi na fotki da alga napada belu podlogu koja nije u senci i koja je slabo zasadjena. Neka ti demersum za sada pliva iznad ove zone da koliko toliko pravi senku, ali svakako tu zonu treba i dodatno zasaditi biljkama. Imas dosta svetla pa zelena tackasta napada slobodne bele povrsine podloge. Jos ako je i uz prednje staklo pa se svetlo mesa i sa spoljasnjim ovo je cest slucaj....
Lepo napreduje...Thumb up

Batke
Hvala. Sta da radim sa osvetljenjem,da palim sve tri neonke ili da nesto kombinujem i koji period osvetljenja da budeč

biobiofizicar
Probaj za pocetak da kombinujes. Recimo ujutro i uvece ugasi jednu neonku na po 1 do 2 sata tako da imas dnevni pik sa sve tri lampe od jedno 6-7h.

DRuga opcija igre sa svetlom je sijesta od 2h u sred dnevnog foto perioda. (ugasis svetlo na 2h). Ovo se posebno praktikuje leti u toku vrucina i zbog pregrevanja akvarijuma.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,512 jedinstvenih poseta