Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Le Vent Le Cri
zander
Update
Kriptu sam izvadio napolje nije mi se uklopila, na njeno mesto sam stavio Ceratopteris siliquosa koju ću odravati tako da ne ide visoko, takva je bar zamisao ali videću kako će da mi se svidi to... Blyxu razmisljam da isto izvadim napolje, to ću uraditi ovih dana...
Djubrenje sam sada malo izmenio i pratim kako će se to odraziti na končastu algu, jo uvek je ima malo na najviim listovima.

Za problem sa Nesaea pedicellat-om (uvrtanje listova) sam googlao i nista specijano i konkretno nisam nasao tako da ostaje na tome da resenje potrazim sam (a sve sto sam probao je: zasebno dodavanje Ca, Mg, Na i B, i nita od toga nije urodilo plodom, stim da je posle dodavanja Bora ipak stanje bilo za nijansu bolje)... Neto od minerala u Novosadskoj vodi definitivno fali ili je moguće da nečega imamo u viku Frown

Zanimljivo kod ove biljke je da sam probao da je isčupam iz podloge na jednom mestu gde mi se nija svidela i nisam mogao da verujem koliko jak korenov sistem ima tako da je nisam ni čupao napolje nego sam je presekao, dok sam kriptu bez problema izvadio sa celim korenom...

Stanje nakon tačno deset dana izgleda ovako...
zander attached the following image:
lvlc3.jpg

zander
Tek kada uporedim stanje sa predhodnom slikom vidim da ima nekog pomaka...
Biljke ovde neću jo da oblikujem jer se blii okupljanje a tada ću da ih poseckam i da ponesem za razmenu... Tako da je aquascaping jo uvek u drugom planu... Wink

Jovan
Svaka cast, akvarijum izgleda odlicno!!! Samo napred! Biljke su fantazija! Applause
Edit: U sto ova Elatine izgleda dobro i jos bolje se siri, bice otimacina na okupljanju oko nje... uffff sto bi mi lepo "sela" u Malog medveda LectureLectureGrin Stvarno sve ide ko podmazano, jedino ta koncasta, zajebava i mene ...
Edited by Jovan on 31.03.2011 02:18

Arcus
Bravo zander, dobar napredak Applause
Ja bih dodao neku crvenu biljku npr L.arcuata.

zander
Malo sam se ulenjio sa slikanjem ali su ruke skoro svakodnevno u akvarijumu Wink
Ovo je slika od pre nekoliko dana, biljke zadnjeg plana su na ovoj slici trimovane i ne vide se najbolje,
Althernatera koje ja ne slici desno juce je prebacena iza Ceratopteris Siliquose, a na njeno mesto ce da dodje jos malo M.umbrosuma, tako mislim da ce da bude malo bolji kontrast crveno-svetlo zeleno... Igram se i dalje, evo jedne slike cisto da ispratim kakvo je stanje....

U ovom nekom periodu sam imao malih problema sa BBA, koja je krenula mestimicno da se pojavljuje na kamenu i u tepihu mini glose sam je vidjao mestimicno... Probao sam rukom da je skinem sa kamena ali je bila cvrsto vezana i odustao sam od skidanja.. Nakon toga sam odlucio da nesto od trenutnih uslova menjam u akvarijumu, krenuo sam sa dodavanjem kiseonika preko noci i periodicno po 15-30minuta preko dana, pored toga ubacujem i oko 6-7-8 kuglica uree skoro svakodnevno, alga je posle toga sama otpadala sa kamenja, nije napredovala i vidno se smanjila...
Po nekim biljkama ima jos malo tragova koncastih algi ali i dalje doziram svaki- nekad i svaki drugi dan WuxalFe (0,1-0,2ppm odprilike)... Najbolji indikator nedostatka Fe mi je Mayaca Fluvitalis...
Ostala djubriva dodajem i preko PPP metode i direktno u vodu...
Evo slike.
lvlc1_2.jpg

prodz
bome se vidi da su ti ruke stalno u vodi jer sudeci po predzadnjoj i zadnjoj slici gotovo sve bilje straznjeg plana je promjenjeno.
a i glosa fino formira tepih.
Thumb up

zander
Elatine hydropiper, odlicna biljka prednjeg plana Thumb up
elatineh.jpg

zander
jos jedna...
elatineh1.jpg

Pejc
Uuu elatina je ko zmaj Grin

darko
Prelep tepih! Svaka castThumb up

ZoSo
Napokon i kod Tebe da vidim da se neto crveni Thumb up

Vidim da ipak prima krajnju formu , pa bi moda mogla zavrna fotka na SAC č!

zander
Hvala svima Thumb up
Pa mislim da do 31.maja necu stici da zavrsim ovaj akvarijum.

krcko
Ih, bwe, ja neću stići da zavrim nita do kraja maja, tek u junu imam zakazana jo dva snimanja u Kliničkom centru, pa ću ipak poslati nezavren bar jedan. Tvoj ima ta da se vidi i solidno izgleda. Odmah da si poslao Red card. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
branimir ok
E pa kolega svaka ti cast za ovu mini glossu prelep tepih Wink

zander
Evo malo i oko fotografije da se potrudim Cool
Ovako kad je pogledam na slici bas lepo izgleda Grin
elatineh2.jpg

ZoSo
Impresivna biljka stvarno Thumb up
Moćno mi izgleda uivo , ovako sitna , a koren skroz do stakla kroz celu podlogu ( moda i svih 10cm )

paleoglodit
Sta da ti kazem Zanderč Sve je ok samo mi je malo kao amfiteatar- simetricno
(teo malo da te kritikujem i ja Cool)
Edited by paleoglodit on 11.05.2011 22:15

Kum 1229
A bre prijatelju prelepo izgleda Applause

katjusa
Uauu, stvarno prelep tepih Applause
Kolika je temperatura vode u akvarijumuč

kojot
Zaista prelep tepih, mislim da nigde do sad nisam video ovakav tepih od Elatine...
Zander svaka cast Applause

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com