|
Low Light-lov tech akvarijum
|
| tibor |
Posted on 06.03.2011 20:58
|

član
|
slika1
tibor attached the following image:
|
| |
|
|
| tibor |
Posted on 06.03.2011 22:14
|

član
|
Nije mi bila namera da pravim neki aqua skaping od svog akvarijuma ,vec sam zeleo da napravim biotop i to biotop Sumatre .Koliko sam utome uspeo prosudite sami. Trudio sam se da flora i fauna budu autenticni. Jedino domace je panj i sljunak. Izvinjavam se zbog loseg snimka .Uzrok tome je los foto aparat i jos gori fotograf (to jest ja).
Sto se tice problema od ranije, sa rastom bilja to sam zasad resio obogacivanjem podloge, dodavanjem profita i easycarba.Bilje se polako oporavlja,a algi nema puno. Samo zelena tackasta i mestimicno kladofora.Sve u zanemarljivim kolicinama (zasad).
Edited by tibor on 18.04.2011 14:46
|
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 09.03.2011 16:35
|

Administrator
|
Lepo , ali bi ja ipak predloio da obrati panju na par detalja .
Naime ako ima samo dve Botije , to je malo , oni se puno prijatnije osećaju ako ih ima bar 4-5 , a drugo ovaj akvarijum će za godinu dana biti mali i za te dve !
I jo da napomenem , da ako ima sijamskog algara ( a čini mi se da ima ) onda uskoro moe da se pozdravi sa mahovinama , ja sam se debelo pokajao to sam ostavio algara tog u akvarijumu.....
I jo samo da napiem , da sam i sam ljubitelj Azijskih biotopa  |
| |
|
|
| tibor |
Posted on 10.03.2011 20:38
|

član
|
Kada sam poceo da pravim ovaj biotop zelja mi je bila u njega stavim i Epalzeorhynchos kalopterusa kao autohtonu vrstu sa Sumatre (barem sam ja nasao podatak da je autohtona).Otisao sam u petshop to i da kupim.Kad sam dosao kuci primetio sam da se ove ribice razlikuju od kalopterusa cije sam fotogrefije vidjao po sajtovima.Tragajuci po internetu nasao sam da je u pitanju Garra cambodgiensis (negde ga nazivaju i Garra taeniata) ili lazni sijamac.Verovatno da ni prodavac ne zna sta prodaje. Malo sam nasao podataka o njima i ne znam da li ih ima na Sumatri. Za sada ne jedu mahovinu a ni za algama se ubijaju previse. Sto se tice Botia, imam ih tri, i one se ludo zabavljaju buseci rupe na listovima limuna.Potpuno su ih izmasakrirali.Ato sto kazes da ce im akvarijum postati premali saznao sa nedavno i od drugih akvarista. Nadam se da cu im naci neko resenje u dogledno vreme.Ili nabaviti veci akvarijum ili ih udomiti .U svakom slucaju hvala Zo So na dobronamernim savetima. |
| |
|
|
| tibor |
Posted on 18.04.2011 14:44
|

član
|
Dodajuci Profito , Easy Carbo ,diy NPK i obogacujuci podlogu stanje sa biljkama se znatno popravilo (sem sa mahovinom ,ona je propala) ali mi se ponovo javlja problem sa algama na staklu .Staklo izgleda kao da je prljavo (mutno).Kad ga obrisem sa krpom ona bude zelena. U cemu je problem č Gde gresim č Mikro i makro elemante sam prepolovio isto tako i Easy Carbo. Da li ribe stvaraju previse djubreta i time remete ravnotezu čDa li da jos smanjim mikro i makro elemente č Imate li vi neki predlogč |
| |
|
|
| tibor |
Posted on 29.11.2011 20:02
|

član
|
Zbog zauzetosti sam potpuno prestao da prehranjujem biljke,ali one sasvim lepo napreduju.Moje aktivnosti oko akvarijuma svode se na redovno hranjenje ribica i povremenu izmenu vode.Algi gotovo da i nema osim braon algi.Koliko znam braon alge se javljaju pri slabom svetlu a kod mene je svetlo preko 0.7 W/l.Alga je posebno intenzivna na gornjim listovima biljaka, na prelivnim cevima i na riciji.Da li je moguce da je pospesuje jace osvetlenječ |
| |
|