14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Poecilia wingei
Dejan Stefanovic
svaka cast za slike

paleoglodit
Hvala dottore Beer

biobiofizicar
Ova fotka mi je stvarno vrh. Bravisiom! Applause

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/692.jpg
Edited by biobiofizicar on 12.12.2010 23:30

daweed
Fotka je perfekcija, ali nigde ne vidim končastu, ovo Paleo nije slikao... GrinGrinGrinGrinGrinGrin:
heheh
mala ala... Svaka čast.BeerBeer

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
Hvala Bio I Daweed

@Daweed koncastu cuvam za okupljnje.... dacu i tebi maloGrin

Pejc
Stvarno extra fotografija drue Applause

sejn
Sta reci prelepe su ribiceThumb up A slike necu ni da komentarisem,ja s ovim mojim Fujijem neznam nista uslikati da valjaThrough wall

paleoglodit
Nemoj tako Sejn ,ti compact Fujiji su se pokazali kao najbolji po meni. Doduse ne znam bas na koji mislis ali cim cujem Fuji odmah pomislim na odlicne fotke.
Hvala jos jednom Pejc i Sejn.
Inace trenutno ima oko 30-ak mladunaca i posto muzjaka ima vise prvi put sam video ibanje ovih miroljubivih kvazigupija. Ba nikad nisam video tako ustar fight.Shock

sejn
J..B..G Imam FUJI S 5700 probao sam svasta al prosto neideThrough wall Kad sam vido ovu zadnju sliku uneredio sam se da nekazem U*......Through wall

ZoSo
ejn jel to OVAJ č Shock

katjusa
Bravo Paleo Applause

paleoglodit
@Katja hvala i ako imas neki savet za poboljanje ja se pretvaram u uvo.Beer

@Sejn mislim da sa slicnim aparatom slika Coa doduse njegov je Fine pix 7000 valjda ali to je ista serija aparata i ako budes malo cackao mislim da mogu jako dobre fotke da se naprave. Ti imas 7-MGpix Jel takoč To je sasvim dovoljno i nije toliko bitno koliko neke druge stvari. Ako nam objasnis sta si tacno probavao mozda otvorimo diskusiju pa ti bude od pomoci.Thumb up

Edit:Sad kad malo bolje pogledam Coin je aparat sa manjom pikselaom i sa manjim ISO, tj generalno slabiji od tvoga. Zato samo napred jer ako si primetio, Coa je pravio neke bas odlicne fotke pa i makro.
Edited by paleoglodit on 14.12.2010 02:14

isnogood
U seriji Fine Pix ima odličnih aparata. Nije da mi je prvi izbor, ali video sam ta mogu neki od njih i vrlo su dobri.

sejn
ZoSo je napisao:
ejn jel to OVAJ č Shock
Da,taj!

isnogood
Solidan je to aparat.

sejn
Paleo druze,ja neznam uopste odakle da podjem drzim aparat na automackom modulu,par puta sam uslikao nesto nazovi solidno pa sad neznam ni to vise da nastelujem. Nabacite mi bar nekoliko saveta da znam odakle da krenem sa igranjemWink

sejn
Zaboravio sam da kazem da fotografije koje sam slikao na dnevnom svetlu su fantasticne,dok unutar prostorije tj. kad koristim blic nisam bas zadovoljan.

Mandic
Stara tema, ali nema veze. Cool

Ova vrsta se relativno skoro pojavila kod nas i mislim da je nema jo u slobodnoj prodaji, odnosno po pet-shopovima.
Dobro, ima, ali nije toliko česta i kad se nađe, uglavnom se samo mujaci prodaju, poto su atraktivnije obojeni od enki, koje su, nasuprot njima, jednobojne i preteno sive. To je jedan razlog, a drugi je to ljudi koji ih razmnoavaju i prodaju na veliko, ne ele da imaju konkurenciju i da opadne potranja vrste na tritu.

Poecilia wingei, u narodu poznatija kao Endler gupika, od ''klasične'' gupike se razlikuje na osvnovu dve bitne stavke.

Prva je boja, koju sam već pomenuo. Mujaci su veoma koloritni, rep nije potpuno obojen, dok telo jeste. Svi u generaciji su gotovo identični po arama i prenose tu osobinu na potomstvo. Verovatno ne bi bio takav slučaj kada bi enke bile arene. Ovako, samo se boje mujaka prenose.

Druga osobina, koja ih u mnogome razlikuje od popularnih rođaka, jeste njihova tolerancija prema malcima. Dakle, ne jedu svoje malce, slobodno se razmnoavaju i odrastaju zajedno, pa ukoliko posedujete ove ribe, budite sigurni da ćete imati i mnotvo generacija u isto vreme u istom akvarijumu.

Takođe, ukoliko posedujete Endlere, ono to ne biste trebali da radite, jeste da ih drite zajedno sa ''klasičnim'' gupikama. Do ukrtanja moe doći i tada se gube gore pomenute osobine kod narednih generacija.

Kod nas se često Endlerima nazivaju ''divlje'' gupike, odnosno ''divlji varijetet'' istih, ali imajmo u vidu da su to dve različite vrste: P. wingei i P. reticulata

U prilogu su fotografije mojih Endlera, enke, mujaci i malci.
Mandic attached the following images:
crop5.jpg crop4.jpg crop3.jpg crop2.jpg crop1.jpg

Mandic
Jo jedna:
Mandic attached the following image:
crop_3.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,515 jedinstvenih poseta