14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kerina dzungla
kera
- Fosfati(po prodacovim testovima) su mi 0,50 mg po litru .
- Jeli to isto sto i 0,5 ppmččč

biobiofizicar
da

kera
- Hvala bio bio , i evo jedna fotkica koja pokazuje biljku koja je cesta u holandskim akvarijumima , a u imenu joj stoji rijec cardinalis , ako se nevaram...Grin
kera attached the following image:
v_2.jpg

Edited by kera on 27.09.2010 14:30

kera
- Evo i jedna koja pokazuje kako ludvigija pusta korijenje sa 5-og sprata pa me interesuje komentar iskusnijih dali je to normalno , i treba li podrezivati to korijenje , ili treba dodavati neki hemijski elemenat da se to nedeava (iako meni to puno ni nesmeta , ako nista mladi se mogu skrivati i bjezati da ih nepojedu vece ribe)...Grin
kera attached the following image:
x_2.jpg

Edited by kera on 27.09.2010 14:42

krcko
Adventivni korenovi ukazuju na to da biljka nema dovoljno hrane u podlozi, pa se snalazi da na ovaj način crpi prihranu iz vode. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
kera
- Hvala ! + Moze li se taj problem ublaziti dodavanjem vecih kolicina hranjivih materija preko vodenog stubačBeer
Edited by kera on 29.09.2010 10:17

paleoglodit
Samo da ti docaram koliko je ta ludwigija prozdrljiva.
Zoso je imao u jednom aq mahovinu koja je bas lepo i dugo napredovala. Kada je pored nje zasadio ludwigiju mahovina je skroz uvenula. Zakljucio je da je ova biljka popila sve hranljive materije i ostavila gladnu mahovinu..

To bi mogao da resis i nekim hranljivim tabletama koje se stavljaju pod koren biljke. Mislim da bi to bilo bolje.

Ili "osmocote" za poljoprivredu. Ovde obrati paznju na odnos NPK. Postoji to isto i pod nazivom "fitocote".

Evo ti jos neki linkovi u vezi djubrenja.

CMS+B

Wuxal-Fe Obrati paznju sadrzi i ureu
Edited by paleoglodit on 29.09.2010 10:20

kera
- Hvala ! + listici koji tek izlaze mi pocinju zutjeti (npr kod anubije) , citao sam da je i sumpor vrlo vazan , ali nikako da skontam preko kojeg hemijskog spoja se on dodaječččBeer
Edited by kera on 30.09.2010 09:20

paleoglodit
Preko SO4 jona koji moze biti iz K2SO4 (koji dodajemo inace zbog kalijuma).

SO4 (sulfatni jon) nije otrovan za ribe za razliku od H2S (vodonik-sulfid) koji je dosta reaktivan i otrovan. Karakteristicno mirise na pokvareno jaje i pojavljuje se prilikom anaerobnog raspada organskih materija u podlozi. To je onda kad podloga nije rastresita tj ne "dise" i to ne valja za akvarijum.

Znaci Sumpor "S" je sastavni deo organskih materija i ne mora se dodavati posebno jer su organske materije prisutne u aq. Raspadaju se i tako se Sumpor pojavljuje u obliku SO4 jona uz pomoc korisnih bakterija.

Inace permanentnu tvrdocu vode cine sulfati i hloridi Magnezijuma i Kalcijuma (MgSO4/MgCl2/CaSO4/CaCl2) koji su manje vise prisutni u vecini voda. Znaci i samom zamenom vode dodajes SO4 jon u kome ima sumpora.
Edited by paleoglodit on 30.09.2010 10:51

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,822 jedinstvenih poseta