|
Podloga od riblje kake
|
| cikazuba |
Posted on 11.10.2010 17:44
|

član
|
Stara fora sa Ureom koju takodje imamo bice pivce kao zmiče 'ladno
svi su se uslovi stvorili za jos jedno okupljanje  |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 11.10.2010 18:39
|

član
|
Pa, Vi Pančevci mogli bi da preduzmete neke korake, a Bio donosi za raspaljivanje. Pozdrav |
| |
|
|
| strujas |
Posted on 11.10.2010 22:44
|

član
|
krcko je napisao:
Pa, Vi Pančevci mogli bi da preduzmete neke korake, a Bio donosi za raspaljivanje. Pozdrav
E steta, upravo je zavrsen sastanak upravnog odbora pancevackog ogranka sajta MBA, ali nismo videli ovaj post pa nismo uzeli u razmatranje "preduzimanje koraka".
Ali ne brinite cika Krcko, sledeci sastanak je za vikend.  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 12.10.2010 08:21
|

Administrator
|
Nego razmisljajuci o ovoj DIY podlozi primetio sam da Deicini preparati (bar 2 preparata) koje stavlja u donji sloj podloge sadrze i razne oblike uglja i kojekakvih ugaraka . Recimo turmalinski Dedicin preparat je koliko sam shvatio miksovan sa nekim bambusovim ugarcima...
Jel to opet prica o visokim CEC i dostupnim mikro i makro i cak dostupnom ugljeniku iz vatrom dehidriranih biljakač Pomenusmo da je vulkanski pepeo moze biti jako hranjiva podloga, ali u prirodi jedna od najboljih podloga je pepo posle sumskih pozara. Trenutno vatrom dehidrirano i mineralizovano, a svi potrebni hem elementi ostaju tu gde je biljka izgorela...
Imate li neki komentar na ovu temučččč
Ocemo li da turamo u podlogu i pepeo od rostilja kao i cumurččč |
| |
|
|
| zander |
Posted on 12.10.2010 09:01
|

Administrator
|
Hocemo Pa to smo vec radili ali treba opet isprobavati... Samo treba uvek isprobati u nekom manjem akvarijumu... To jest cumur sam spremio za jednu podlogu ali nisam isprobao, pepeo jesam. Miti je stavljao cumur, mislim da je i Panco stavljao u jedan ili dva eksperimentalna... Samo da mi je nabaviti jedno 2-3kg turmalina. Jednom sam cak imao i uspomenu kada sam usitnjavao cumur kada sam se opicio po prstu  
Ajde onda, krecemo sa eksperimentisanjem, dolazi zima, bice vremena...
P.S.Jel ide neko skoro za Nemacku da donese malo turmalina
Edited by zander on 12.10.2010 09:04
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 12.10.2010 09:07
|

Administrator
|
Jel mozes da mi das link ka temama sa tim eksperimentalnim akvarijumima ili ovde ukratko da opisete kolicine koje ste stavili i rezultate tih vasih eksperimenata...
 |
| |
|
|
| zander |
Posted on 12.10.2010 10:39
|

Administrator
|
Mislim da ni jedan od spomenutih nije prikazan na netu. Kod Mitija smo bili pa si verovatno video taj akvarijum.
Za pepeo znam da ga zrenjaninski proizvodjac zemlje za cvece dodaje u taj supstrat i to bas veliku kolicinu pepela.
Ono sto je vezano za pepeo, sto znam, je da ga gotovo sve i jedna paprat obozava (za saksijsko cvece) ali je vrlo moguce da moze da ima neki pozitivan efekat i za nasu primenu, e sad tu ko ce ga znati ako se mesa sa ovim-onim, koliko ga brzo voda ispira, treba isprobati. Obicno bi te dve stvari koristio sa necim neinertnim (zemljom recimo) ali sa cime god da se mesa ne treba zaboraviti da podloga (i donji i gornji sloj) treba da bude rastresita i na duze vreme, ne previse sitna inace dzabe sve |
| |
|
|
| zander |
Posted on 12.10.2010 10:41
|

Administrator
|
Znaci kome nece da rastu paprati u akvarijumu, dok pusi cigaru neka trese pepeo u akvarijum  Naravno, nisam ovo ozbiljno mislio  |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 12.10.2010 10:54
|

član
|
Ono to sam primetio je, da ribe oboavaju i kada im se uduvava nikotin, duvanski dim u vodu , kao i za to otresanje cigareta. Pozdrav |
| |
|
|
| Miti |
Posted on 12.10.2010 12:28
|

član
|
zander je napisao:
Mislim da ni jedan od spomenutih nije prikazan na netu. Kod Mitija smo bili pa si verovatno video taj akvarijum.
To je onaj aq pored prozora gde crypte i ehchinodorusi gigantski rastu pored uglja(cumura) i pepela ima tu jos sastojaka:
dve vrste vermikulita
organski oplemenjivac zemljizte
vlasinski treset
aktivni ugal
bentonit
mrvljena cigla
mrvljeni pecincki nakit
kokosov treset
Problema sa algama nisam imao! |
| |
|