14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
Problem sa CO2 opremom
tripko
Ja jos uvek nisam resio problem iglicastog ventila ali evo vec 10 meseci radi sasvim fino. Istina da sam stavio ventil za plinske boce ali snjim nisam dobio dobio rezultat finog podesavanja. moracu to da resim nekako.

Pejc
Jel moe neka slika drue kako si povezao ventil za plinske boceč

paleoglodit
Moras glavni ventil da otvoris do kraja .Srednji donekle. Naravno treba ti i iglicasti.
Bolje je da imas gotovu ventilsku grupu gde ti je srednji ("regilacioni"Wink i iglicasti a na samoj boci ti je glavni
shop.aqualight.de/images/product_images/info_images/druckminderer.jpg

Takodje se moze desiti da se neki ventil zapusi ali to je retko. Meni se to ipak desilo i prestao je da izlazi CO2 pa sam odneo bocu na punjenje gde je konstatovano da ima dosta CO2 u boci i malo su mi produvali ventilnu grupu i sad sve radi.

Napunili su mi je ponovo besplatno sto me je iznenadiloShock

Moja ventilna grupa je kao na slici. Taj levii pipak je iglicasti i sve ukupno ima tri ventila zajedno sa ventilom od same boce.
Mozda ce Krcko reci da to nije iglicasti ali nije ni vazno. Radi jako precizno i to je mozda zato sto je grupa namenjena akvaristici a za Messer ne znam da li je namenjen akvaristiciFrown
Edited by paleoglodit on 23.08.2010 01:53

Pejc
Ok, hvala. Reavam, nadam se, ovih dana igličasti pa ću da vidim da li će se poboljati situacija.

zander
Ma mozes da napravis sta hoces kada imas iglicasti ventil koji fino podesava CO2.
Ne moras da imas čak uopste dvostepeni regulacioni ventil, moze da se namesti i sa jednostepenim... ali je bitno da između njega i akvarijuma stoji neki precizniji iglicasti ventil.

Da je onaj kiseonički igličasti ventil bar malo jeftiniji to bi bila najbolja varijanta za ekstremno fina podeavanja CO2.
Edited by zander on 23.08.2010 09:21

sejn
Ja imam kiseonicki medicinski i nema boljeg definitivno.

tripko
Pejc je napisao:
Jel moe neka slika drue kako si povezao ventil za plinske boceč

Pejc izvini tek sam sad video, nazalost nemam digitalni foto aprat dva su mi riknula. Aj pokusacu da objasnim na navoj sam zavrnuo dodatak na koji ide debelo crevo i oba kraja sa elnom stegao, ali precizbost kod mene je 0 sa njim nemogu da postignem bas nista. Uspeo sam na glavnom ventilu da namestim priisam 0.2 bara sto mi daja mehur u sekundi. Za dve nedelje idem u Barselonu pa cu tamo potraiti reenje.

Pejc
Nikakav problem drue. Malo mi je preveliko budenje za moj ukus sa tim ventilom tako da ću da naručujem kao Zanderov Wink Hvala u svakom slučaju Thumb up

tripko
Ako bude visak tih ventila dobrovoljno se javljam da udomim jedan ;o)

Pejc
Danas sam reio igličasti ali nisam reio problem. Sve ja to lepo podesim, ali co2 izlazi 10-tak minuta i onda prestane. Nije mi jasno u čemu moe da bude problem. Da nije ventil na boci, da on blokira netoč Pokuao sam danas da ga zatvorim ali nisam uspeo.

krcko
Hm, kakva je to bocač Jeli atestirana, proveren ventil i sigurnosni ventilč

http://www.adsrs.org/
Pejc
Kupio sam je od druga koji kae da je atestirana. Na samoj boci stoji da je atestirana 2006.

krcko
Ponesi Ti to u punionicu gasa da Ti provere, u manometarsko ventilsku grupu ne sumnjam. Pozdrav

zander
Sad mi vise nista ne pada na pamet sta moze da bude. Sumnjam isto da nije do ventila na bocič Frown Probao si ono sto ti je Sejn rekao, da taj ventil odvrnes do krajač
Da nije ventil na boci, da on blokira netoč Pokuao sam danas da ga zatvorim ali nisam uspeo.

Frown

Pejc
Zbunjuje me i činjenica da kad prestane protok co2 ja zatvorim ventil na manometru i kad ga ponovo otvorim co2 ponovo krene. I tako stalno...

Pejc
Bio kod čoveka koji mi je punio bocu i poneo bocu i manometar. Objasni čoveku u čemu je problem i on mi je rekao da mi treba veća boca da bi bila stabilnija smesa u boci, tj. konstantan pritisak i da izbacim bocu na sunce neko vreme dok pritisak u boci ne dođe do 100 bara. Uradio sam to, izbacio "singapurćanina" i sad mnogo lbolje fercera. Do kad će videćemo. Izlazni pritisak varira kao da boca die Through wall

krcko
Ovo sa objanjenjem da treba veća boca, da bi pritisak bio stabilan Red card , za tog lika. Da bocu izloi Suncu, da bi se digao pritisak na 100 bara, opet Red card . Kod napunjene boce pritisak koji pokazuje manometar u njoj ne sme da izađe iz crvenog polja, ako nije na Messer-u naznačen, to je do 80 bara.Da u većoj boci vlada stabilniji pritisak, onda moje od 500 i 1500 ml ne bi nikada dozirale normalno CO2. Zaj...tog lika i pronađi drugu punionicu. Pozdrav

Pejc
Hvala na savetu. Slaem se u potpunosti, otići ću do Messer-a prvom prilikom.

Pejc
Samo da javim da sam reio problem sa co2. Problem su pravili komadići smrznutog co2 koji su zatvarali protok co2 kroz manometar. Pustio sam da izduva neku količini co2 i sada radi besprekorno. Da li se to deava ili je to rezultat nekvalitetnog ili nestručnog punjenjač

strujas
Izvestaj sa starog buvljaka u Pancevu: atestirana puna boca od 5l bez manometara je 5000 dinara. Iglicasti sam nasao za 400 dinara, marko pa je nasao iglicasti za 300 dinara, ali malo robusniji od onog koji sam ja uzeo. Manometri su 25-30 evra.

Preuzimanje kola iz parking servisa i kazna za parkirawe na zelenoj povrsini je 7500 dinara Grin

Ako je neko raspolozen za ekspediciju po starom buvljaku u sledecu nedelju neka se javi.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta