14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
Arcus
Dobro izgledaju,ali imam dve zamerke:
1. trebao si ih napraviti jo 20-30cm vilje,ovako kada odmakne lampe od vode nekih 20-25cm da ima prostora raditi + 10cm minimalna debljina rasvete ispaće da visi rasveta na 10cm sajle...ili sam loe procenio duinu
2. odseci viak ipke, 2-3cm od ovog arafa koji će drati sajle,lepe će izgledati
Inače ovo je pametno da se ipke odmaknu od stakla, a ja nisam imao mesta,morao sam ići stolić do zida Through wall

zander
trebao si ih napraviti jo 20-30cm vilje

Upravo to mi je moda problem Through wall ALI, sva sreća mogu nosače da skinem i pomerim ih vilje za nekih 10cm. :p
Tako ću i uraditi i onda ću imati nekih 25cm prostora za radove u akvarijumu kada je rasveta podignuta skroz gore, to bi trebalo da mi je dosta, nadam se Smile
Ne vidi se sa slike, na ovim ipkama imam po dve kukice (na svakoj) na kojima će rasveta visiti. Ma opet će to da bude neki bud vidim ja, moram se malo pozabaviti tim 'sitnicama' Wink

Arcus
zander je napisao:
...kada je rasveta podignuta skroz gore

Hoće reći da će ti rasvetu dodatno podizati kada neto radi u aqč Nisam ovo dobro razumeo.
Ja nita ne diram kada neto radim, odmah sam ostavio dosta prostora za rad. Nije ba preporučljivo stalno pomerati tu rasvetu gore-dole kada god hoće neto raditi,jo nismo istraili čvrstoću,nosivost i vek trajanja tih drača Grin
Edited by Arcus on 08.06.2010 09:51

zander
Neto slično sa rasvetom sam pravio u malom rasadniku pa mi odatle ideja da napravim opet tako neto. Sama hauba nije teka jer od pleksiglasa je... Draće je tanak lanac sa kojim ću moći da podeavam visinu, kad ba radim neke velike radove i kad treba vie prostora onda mogu da je podignem skroz gore.
Gledaću da rasveta bude na nekoj ok visini da neke manje intervencije unutar akvarijuma mogu da uradim bez pomeranja na gore, ma ima da uslikam kad zavrim... Kako će da izgleda sad odprilike znam, samo da jo sve to bude i funkcionalno, to ću jo da vidim Wink
Edited by zander on 08.06.2010 10:31

biobiofizicar
Probaj da gornji drzaci budu obicne kukice, a da rasveta visi na lancicu (ovako sam ja uradio na sextetu - ima slika u temi). Ne izgleda lose, a jako se lako pomera gore-dole.
Edited by biobiofizicar on 08.06.2010 14:15

sejn
Bravo matori ide to tebi,samo malo manje Beer i bice extraThumb up

zander
Shone slikaj! Shone pravi isto neki akvarijum al ne predstavlja nista Red card
Koristiću ipak lanac. Videće BioBio kad ga ja zakomplikujem kako to izgleda Grin Kod mene će kukica na kojoj telujem visinu da bude na samoj haubi.... Sve sam nabavio osim metalnih drača za T8 cevi i sad su samo zbog toga obustavljeni radovi, hvala na savetima i predlozima Thumb up Iskreno dođe mi da nabudim neto od rasvete to pre samo da pokrenem ovaj akvarijum već jednom Wink

marko_pa
Okaci onda jednu spot sijalicu od 500W (pilicaru) i kraj price!Smile

zander
Marko_pa tvoj jedan komentar sam slučajno izbrisao Wink
U pravu si bio da će lanac loe da izgleda. Napravio sam rasvetu i okačio na lanac i nije mi se svidelo, jako sam se bio razočarao...

Onda se sve ostavio malo da odstoji preko onih par toplijih dana i sad evo opet krećem sa poslom.
Napravio sam da rasveta visi na crnoj ici tj tankom crnom kabelu jer to mi je delovalo najskladnije uz ovu crnu haubu od pleksiglasa.
Nisam neto preterano zadovoljan jer nisam smislio nikakvo bolje reenje za podizanje rasvete kada se radi u akvarijumu...
Ali sad, ta je tu je, sve je u 'uradi sam' varijanti pa moda i nije tako loe.
zander attached the following image:
postolje01.jpg

zander
Za rasvetu sam postavio
2 X T8 Philips 765
2 X T8 Philips Aquarelle
Sve to bez odsjajnika ovaj put ali sam zalepio reflektujuću foliju.

Slede pripreme oko podloge... Cool

krcko
http://hidroponik...1c3878cd4c
mislim da ovo nije skupo, lepo izgleda i upotrebljivo je. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Pejc
krcko je napisao:
http://hidroponik...1c3878cd4c
mislim da ovo nije skupo, lepo izgleda i upotrebljivo je. Pozdrav

Odlična ideja Applause

Marko_Smed
Vidim,DIY CO2 je spreman,a nema jos ni podloge... Nije mi to bas jasno.. Grin

Meni ovo extra izgleda za sada,samo jos da vidim kako ces da upakujes sijalice,ali generalno Thumb up
Pozdrav! Beer

branimir ok
Mene interesuje ta hauba kako je spajana i kolika je debljina pleksiglasa i je li bojen ili je u boji

zander
Dobra ideja Krcko, al to da sam ranije znao, sad ipak neću nita menjati.

Marko onaj CO2 sa strane je bio za mene Wink a u postolju je spremna CO2 boca od 8litara. Sijalice su postavljene 765 i aqurella...

Pleksiglas je crni 3mm debljine, tako da je hauba dosta lagana, lepljeno je specijalnim lepkom ba za te stvari, time se inače bavim pa sam to iskoristio (izađe me najjeftinije tako) Wink

branimir ok
Pa onda bi ja moju trebao da pravim od gipsa ups ode u of izvinjavam seThrough wall
Nista bez rogonjeBeer

zander
Dananji radovi privedeni kraju Beer
Od nedelje sledi nastavak priče...
zander attached the following image:
postolje03.jpg

zander
Pozadinu isto tako treba da uradim od pleksiglasa da se ne vide one ipke iza. Verovatno od belog. Na tim ipkama je vrlo verovatno da ću staviti jednu sijalicu T8 sa posebnim tajmerom da svetli dodatno par sati posle gaenja svetla npr i da mi koristi kada slikam akvarijum.

drlessa
Fenomenalno odrađeno! Kao to sam i mislio, do sada je sve odlično a verujem, nema potrebe da sumnjam, da će tako biti do kraja. Odlične ideje su sprovedene u fenomenalno delo...jednostavno i kvalitetno odrađeno, svaka čast i kaposkid s moje strane, a siguran sam da se i ostale kolege slau sa mojom konstatacijom Applause Applause Applause Thumb up Thumb up Thumb up Grin Thumb up Thumb up Applause Beer Beer Grin Smile Wink

E, sad, mislim da sam se dosta "ulizao" (da ne kaem neto drugo) i da sada mogu da kaem da sada znam (očekujem shodno količini ulizivanja i hlaospeva koji je imao samo jednu svrhu) ko će da mi napravi te ipke/nosače za neonke i pleksiglas haubu za moj novi akvarijum koji će krasiti moj svee ofarban stan

Cool
Edited by drlessa on 21.06.2010 08:50

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
zander
Nacrtaj samo pa zovi da razradimo taj plan BeerWinkGrin Moe...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,512 jedinstvenih poseta