14.06.2026 09:30
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
juwel rio 240
deanjmi
E hvala Horus i gosn Bio Bio eh ti nasi juwelcici....valjda cu istrajati meni se svidja pa ce mo videti kako cu se snaci sa pokusajem tepiha....

deanjmi
Ubacio nove biljke poklon od Zander-a hvala drug,da mi samo krenu pa vracam ako ti naravno zatreba....ima tu dosta biljcica
deanjmi attached the following images:
2014-04-15_150606.jpg 2014-04-15_150558.jpg

deanjmi
Cisto da ubacim par slicica da vidimo kako rastu ove biljcice....neke ok a neke onako,poceo sam pre par daana sa mikro ,makro elementima i danas kupih wuxsal ferro pa bi trebalo i njega da pocnem da dodajem samo da skontam u kolikoj meri..
pb010649.jpg pb010662.jpg pb010661.jpg pb010658.jpg pb040664.jpg

vorens
sad mora da krenu sa rastom,poceo si sa djubrenjem..co2 gruvaj u fullu da ih nateras u sto brzi rast i oporavak...svetlo,hmm Smile

deanjmi
Raste sve ali videcu kako ce me posluziti jos ove dve neonke sa odsijavacima 2x54 w pa ako budem morao dodavacemo jos onda

fercera
Da li se u taj fabrički akvarijum mora dokupiti rasveta ili ima svoju? Gledao sam neto te fabričke pa mi se čini da pie da imaju svoju ravetu.

deanjmi
Imaju svoju rasvetu komplet

deanjmi
Evo marsilea napravila tepiscic ima jos mesta posadjena je i gloso pa da vidim oce li ici sa njom pa ako krene pravicu joj mesta po malo vaditi marsileu...bice i jos slika da se vidi napredak
deanjmi attached the following image:
2014-05-23_161145-1.jpg

vorens
krenulo bilje deki??kako ti se cini po tebi rast i kvalitet biljaka zadnjih 20 dana?

p.s.imamo istog botia lokahatu,haha..samo sto sam ga ja prebacio u drugi aq jer je rio podlogu kao svinja,cuba mi stradala svaku noc,i 2 makrokante sam takodje izvadio i koridorase,sve zarad cube...sveeee Very happy

deanjmi
E jest krenulo je sve bas lepo da raste jedino rotala walicki ili kako se vec zove slabo ide verovatno zbog svetla a cuo sam da voli meksu vodu e sad
...ostalo je krenulo i moja blyxa draga je krenula....kvalitet nisam siguran okino sam koju slicicu sa fotoaparatom pa treba da postavim pa da kazu malo kompententniji.Ali nestade mi co2 mala boca pa jedva oko 25 dana izdrzi....neznam ovih dana kad cu je napuniti pa sam smuckao diy....
A botia je ovde vec nekoliko godina prodata mi je bila kao da trebi puzeve...imam joj jedno 4 godine...e i meni rije a cubu nisam jos probao moracu je nabaviti i probati...videcu gloso kako ce da tera..

deanjmi
.
p1010697.jpg p1010695_1.jpg p1010690_1.jpg

Edited by deanjmi on 24.05.2014 23:22

vorens
meni je zander pricao za wallichii da je vrlo zajebana i zahtevna,ja je nisam imao ali jedva cekam da je nabavim negde i da je isprobam..cak mi kaze da bolje napreduje kad se stavi u malu saksiju sa dobrim djubretom nego da se zasadi u podlogu..za sad najzahtevniju sto sam imao a imam je jos uvek je makranda,takodje vrlo zaguljena i zahtevna..slikacu je ovih dana pa cu je postaviti kod mene u temu..ja sam moju blixu na pola istrimovao i posle 7 dana je krenula da raste,evo je sad posle 15 dana kao da je nisam ni sekao..ipak za nju pored dobrog svetla i hemije vrlo vaznu ulogu igra i dobra podloga..

deanjmi
Valjda ce i kod mene podivljati blyxa krenula je.A za wallichii sam citao kad je pisao za saksiju da je bolje rasla

deanjmi
Evo jedna slicica malo se zazbunilo.Ali dzabe losa slika
deanjmi attached the following image:
img19800106_005-1.jpg

vorens
ne znam druze,ali ja bi to sve menjao i drugacije odradio..nekako mi tu nesto ne stima..desni cosak se ne vidi uopste,ne zna se koje su biljke tamo,pomesano sve..levi takodje pomesano..brdo sa anubijama u sredini pomesano sa drugim biljcicama..moj ti je predlog da sve povadis jedan dan kad imas vremena i uzbunis,da se vidi gde je koja biljka..ovo je dobronamerni predlog..

deanjmi
Eh to vreme...pa nije tako uzivo mada postujem misljenje.Bitno da biljke napreduju pa ce mo videti sta i kako.

deanjmi
Blyxa krenula bas lepo....i jedna u ladovini a raste,i ceo akvarijum slika neuredno ali meni je zasad fino neka teraju pa cu ih rasadjivati ...
p1200718.jpg p1200721.jpg p1200717.jpg

Edited by deanjmi on 12.06.2014 13:24

vorens
druze jel mi se cini da su ti coskovi malo vise u senci nego sredina??nesto sam nacuo da su juwel alvarijumi malo manje osvetljeni po coskovima..ja bi tu stavio te sporo rastuce biljke kojima nije potrebno svetlo,anubije u tvom slucaju,a izvukao bi rotale u sredinu jer njima treba vise svetla,sobzirom da ti je svetlo u sredini 0.5w/l u coskovima je ispod 0.5..probaj i videces razliku u napredku..

podelio bi to brdo anubija na dva dela,i stavio u levi i desni cosak,a izmedju bi lepo aranzirao..Smile

deanjmi
Malo sam doradio sliku ali generalno je manje svetlo u coskovima...anubije ce da se sele samo da im nadjem vlasnika novog...na oglasu su..

biobiofizicar
Lepo ce se ovo popuniti...
Malo trimovanja i uguscivanja u levom zadnjem cosku ce zaokruziti vizuelnu sliku.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta