14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
daweed
ta ostaje u aq od biljaččč ta će spororastuće da ubacič

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar

Ispali su iz igre za sada: Flame Mosse,Riccia fluitans, Ceratophyllum demersum, Ceratopteris thalictroides (zasadjeni), Limnophila sesiliflora, Najas guadalupensis, Shinnersia rivularis, Hemianthus micranthemoides, Hemianthus callitrichoides (slabo je uspevao)

Probacu da povecam u levom uglu kolicinu Vallisneria nana i E tenelusa. Mozda Uspem i da napravim tepih od glosse (ona kod mene raste, ali sporo) i voleo bih par lepih zbunova bolbitisa, uz naravno jos anubije nane...Grin

biobiofizicar
Zamolio Zander, pa ja da okacim jedan bezobrazni update tek da otprilike steknete sliku kako se stvari krecu. Iskoristio sam jedan idiot fotoaparat koji je danas bio u prolazu da kroz musavo staklo i sa depiliranom i olindranom pozadinom i jos nesredjenim prednjim planom opalim par fotki. Onaj bolbitis desno uz prednje staklo su pelceri koji tu privremeno cuce (planiram da ih zaguram uz zadnje staklo). Oni su deo velikog zbuna Bolbitisa koji je u mraku iza njih. Sagitarije i kripta su do pre 2 nedelje bile isto ovako guste ali su listovi bili duplo manji, a u poslednje 2 nedelje zbog CO2 svi listovi su poludeli i uvelicali se....
U gornjem levom cosku se vidi igla kojom drogiram akvarijum sa CO2. Nema rasprsivaca i igla je pri vrhu i akvarijum lepo perla .
Glavne promene su levom prednjem cosku. Prednjem planu i mahovinama sledi sisanje i proredjivanje cim uhvatim malo vremena...
biobiofizicar attached the following image:
img_2638aa.jpg

biobiofizicar
levi cosak....
img_2637aa.jpg

Edited by biobiofizicar on 05.10.2010 20:49

biobiofizicar
pogled kroz levu bocnu stranu akvarijuma (i ona je isturena i vidljiva u sobi)
img_2636aa.jpg

strujas
Eeeee, kad bih bio Bio-bio . . .

Flok
Applause
Drvuljaga samo taka! Thumb up

biobiofizicar
Akvarijum je zreo, stabilan bolbitisi su ubaceni pozadi, treba travica da popuni jos malo ovaj levi ugao.
Evo update:
img_9656aa.jpg

biobiofizicar
I dva pogleda u levi i desni bok. Mozda nekome bude interesantno:
img_9659bok1.jpg

krcko
Uh, koliko kvare utisak ova zaobljena stakla. Super drvoThumb up. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Marko_Smed
Stvarno lepo, no meni odvlaci paznju drop checker, nisam ga vidjao u ovom akvarijumu! CoolGrin

biobiofizicar
@ Marko tri su razloga za DIY CO2 sa zvonastim difuzorom i za drop checker u ovom staklu.
1. HC
2. glossa
3. Eleoharis

Pozeleo sam tepihe, a to tesko ide bez CO2 Wink

Inace drop je stalno u tamno zelenom i ovom kombinaciom DIY CO2 i zvonastog difuzora dobio sam konstantni umereni perling sto je i bio cilj. Drop cisto sluzi da proveravam sebe, ali ovaj umereni perling mi je najbolji bioindikator da sve ide kako treba. Znaci nema previse CO2, ali taman koliko treba...

Inace apropo cirkulacije: Ona mi je toliko "jaka" da levi kraj i centar akvarijuma perlaju, a desni ne...Grin Ali on i netreba da perla - tamo su anubije i bolbitisi. Zbog toliko jake, skoro nulte, cirkulacije postigao sam da CO2 dodajem lokalno tamo gde hocu...Wink Interesantni su ovi krovni filteri...

@chelyndra nista nisam menjao i dirao u hardu otkako je akvarijum sastavljen. Tu i tamo sklonim mahovine koje se previse prosire po granju i kamenju...
Edited by biobiofizicar on 12.12.2010 23:10

lp
S tako dobrim panjem moe ta god poeli...ba lijepo sazrijeva.

Ova visoka biljka po povrini previe odvlači panju po meni. Moda da ide iza panja po sredini bi bilo bolje.

www.hraquascape.org
biobiofizicar
To sam pre desetak dana ubacio valisneriu nanu. Inace biljka koju ja nikako uspesno da odgajim. Ako bude smetala leti napolje, za sada mi je interesantno da je gajim. Ideja je bila da taj cosak odradim travama: Valisnerija nana, pa sagitarija, pa E. tenelus, pa eleoharis od pozadi ka napred. Naravno ispreplitano i sa postepenim prelazima. Sagitarija je najbrze rasla i zakucala je u prednje staklo, pa sam opasno proredjivao. Zato je taj levi cosak prazan...

Moracu iza bolbitisa uz zadnje staklo da ubacim jos jedan red svetlolisnog Ceratopteris thalictroidesa. Slicna struktura lista kao bolbitis, ali svetli listovi - treba mi da bi dao kontrast jer se bolbitisi slabo vide na tamnoj podlozi. Koliko je to tesko najbolje se vidi na bocnim fotkama akvarijuma. Iako spreda to ne izgleda bocno se vidi koliko je ostro i strmo odradjen pad ka napred. Na srecu i bolbitisi i Ceraptoteris su biljke koje nemoraju u podlogu tako da ih samo zaguravam uz staklo iza harda.

Inace sad nesto gledam tanke grancice na panju. Sto radom ancistrusa i otica, sto prirodnim topljenjem neke od njih su nestale, a neke, koje su bile dijametra 0,5-1cm, su se skoro pretvorile u cackalice....

biobiofizicar
Nista specijalno se ne deseava u ovom akvarijumu. Usao je u zrelu fazu, i ovih dana proslavio prvi rodjendan.

Biljke su malo prerasle panj i prilicno ga zaklonile, ali mi se u ovom trenutku svidja brdo koje se oko njega napravilo. Prednji plan sa HMom, marsileom i utriculariom kao dominantnim (uz malo eleoharisa, braziliensisa, tenelusa, HCa i mahovina). U kombinaciji sa par zaturenih pelcera najasa koji se razrastao po povrsini dobio se interesantan oblik pescanog sata.

Odrzavanje nikakvo. Malo plevljenja na mesec dana, zamena DIY CO2 punjenja i vode (40%) na desetak dana uz profito, svakodnevno PPSpro makro i hranjenje riba i uzivanje u stabilnom simpaticnom akvarijumu.

Evo par skorasnjih fotki...
img_1455aaa.jpg

Edited by biobiofizicar on 26.01.2011 02:44

biobiofizicar
...
img_1480aaa.jpg

biobiofizicar
...
img_1495aaa.jpg

zander
Gde je drvoč Wink

Akvarijum je kao i uvek, odličan Thumb up

biobiofizicar
Evo otkuvavam neke grane, pa cu da nabacim novu "drvnu masu" preko ove koju su biljke "pojele". Za sada dok ne ubacim mozemo ga zvati "Brdo" Grin

sejn
Ovo se nemoze vise ni pokvariti tako lakoThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,078 jedinstvenih poseta