14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
zander
Video sam da vi imate i veci haos po sobama (BioBio je tu neprikosnoven izgleda) Wink al evo uslikao sam i ja moj nered Grin
Hemiju sam morao malo vislje da podignem zbog klinaca, ali ima tu svega...
zander attached the following image:
1_251.jpg

Edited by zander on 31.12.2010 02:06

Aquamaniac
Prva postavljena fotka update-a mi se bas svidja...deluje kao neka slika...vrlo misticna Thumb up.
Lepo se razvija i pored "povuci-potegni".
Bice ovo super!
Samo napred!

Inace,kakvi su dalji planovič Sa leve strane ce biti Rotala sp. green,a sa desne,da li je to Proserpinaca palustris ili neka Ludwigiač
Obraduj nas nekom fotkom sa crnom pozadinom.

zander
Sa desne strane će biti Ludwigia jel palustrisč Od Krcka sam je uzeo al nikako da zapamtim kako se zove Smile

Izmedju tog kamenja sam planirao da stavim malo neke mahovine, taj microsorum sto sam stavio sa desne strane cu mozda izvaditi, videcu kako izgleda bez njega.

Mislim, sad sve ide OK oko biljaka, ali malo se mucim sa Lileaopsis-om on ide na gurku ali mislim da je sad i on krenuo lepo da raste, panjevi su mi malo pravili problem zbog njih sam vodu morao da menjam malo čeće (4-5dan).
Kozice su poludele, razmnoavaju se ba lepo i imaju lepu crvenu boju...

A i da ne zaboravim da napomenem Wink voda bukvalno stoji kada se posmatra, perling na svim mestima pravolinijski ide na gorem protok je jako slab, da kaem odprilike 0,5-1X zapremine akvarijuma.

Djubrenje je odokativno, KNO3, Wuxal Fe, svaki dan po 1-2 granule Uree i KH2PO4, i ima jo par nekih đubriva...

Fotoperiod je oko 14 sati,
4xT8 od 18W, ukupno 72W
2X Aqurelle i 2X philips 765, a uskoro planiram da pređem na 2XT5 da bi napravio malo lepu haubu...

Eto to bi bilo to, ako nisam neto zaboravio... Beer
mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/3_134.jpg
Edited by zander on 29.12.2010 14:18

krcko
Ludwigia je, verovatno, boravila u nekom rasadniku. Nekih velikih prohteva nema i, pod dobrim svetlom bi trebalo da pokae svoju lepu ljubičasto-crvenu boju. to se tiče koja li je, x Arcuata ili Palustris, najvie zabune mi unosi Amanov PlantHandbook. T5 , jo ako uradi dobru haubu, daće lep izgled svemu ovome. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
lakosta88
jesi razmisljao pozadinski zbun drugacije trimovatič mislim da bi dobro bilo nakositi ga jako s lijeve na desnu stranu. i da li ti dimenzije aq dozvoljavaju pad zbuna ka naprijedč mislim da trimujes i naprijed stepenasto da se sakriju stabljike. inace aq je odlican po meni. stijene i grane izgledaju jako prirodno

zander
jesi razmisljao pozadinski zbun drugacije trimovatič

Da to ću napraviti pad sa leva na desno.
A iznad onog levog kamena mislim da stavim flame moss koji ce istu tu kosinu da prati, mislim da ce to izgledati lepo a i taman da se malo sakriju stabljike rotale.

@Krcko, Ludwigia je bila u ovom akvarijumu samo to je bila jedno vreme u senci, na povrini je bilo dosta ceratophyllum demersum-a. Ima ga i sada malo.
Ludwigiu moram trimovati inače raste ba krupo, a boja joj stvarno zna biti super Thumb up

krcko
Primetno je da je bila zaklonjena. Hoće dosta brzo da raste i treba je čeće trimovati. Na odsečenim delovima se jako lepo posle odsecanja razgranava, pa od dva-tri početna izdanka moemo formirati bogate bunove. Svoju sam poslednji put sasekao na minimalne, 5-10cm komade.
Nemoj samo da ga preforsira biljnom masom, pa da proguta dekoraciju. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
"Algae's Requiem", tako se sada zove ovaj akvarijum CoolSmile

paleoglodit
Thumb upApplause

lp
Ba sam htio predloit za zadnji grm da pada, kad pročitah da će to već napraviti...bit će to jo jedan odličan scape. Thumb up

www.hraquascape.org
zander
Hvala lp Thumb up

Lista biljaka (sinoć sam dodavao neke biljke, podvučene su):

1. Microsorum needle leaf
2. Microsorum narrow
3. Bolbitis Heudelotii
4. Rotala sp. green
5. Ludwigia palustris č
6. Riccia fluitans
7. Riccardia graffei
8. Utricularia graminifolia
9. Lileaopsis brasilensis
10. Spiky Moss
11. Flame Moss

I plus jo to sam naručio Riccardia Chamedryfolia, nadam se da će mi stići ovih dana... Malo da proučim te Riccardie... Primetio sam da im prijaju moje 'sporotekuće' bare, a lepo napreduju čak i na prozoru Smile
Edited by zander on 04.01.2011 23:52

Gjuro
Bas je lepo videti napredak ovom aq i videti kako nastaje umetnicko delo.
Samo napred Thumb up ApplauseApplauseApplause

zander
Evo nekih novonastalih izmena.
Odustao sam od Lileaopsisa, nisam uspeo da napravim tepih i prebacio sam ga u drugi akvarijum.
Na to mesto je ubacena glosa i eleocharis parvula koji su odma krenuli da se sire.
Napravio sam malo druaciji plan, juce prekljuce sam menjao zadnji plan, izbacio sam ludwigiu iz ove postavke i u pozadini ce biti samo moja omiljenja rotala sp green.
Nasipao sam sljunak i na zadnjem staklu sam napravio brezuljak tako da bi tu trebao da ide putic od glose.
Nisam zadovoljan sa ovim trulim panjevima (iz Dunava pokupljeni - na orkinog seda Grin ), prave mi problem, ali nekako cu dovrsiti ovu postavku, nadam se...

Ovo su slike od pre neki dan, danas to opet izgleda dosta drugacije, ali evo cisto nekih propratnih slika do sledeceg apdejta... Grin
up1.jpg

zander
Leva strana mi se svidja sve vise...
up2.jpg

zander
.
up3.jpg

zander
I jedan pogled od gore, skimer odlicno radi cista povrsina vode stalno...
up4.jpg

paleoglodit
Lep aq. I da znas da mu to ime bas pristaje jer ima neceg dramaticnog u svom izgleduBeer
Edited by paleoglodit on 05.02.2011 14:21

Gjuro
ApplauseApplauseApplause PRELEPO ApplauseApplause

biobiofizicar
Paleo je ubo sr. Izuzetno jak i dramatičan prizor. Idealno mu lei ova količina svetla, senke, kontrasti, grube strukture kamena i korenja umiksovano sa malo divljine i neurednosti.... Energija koju emituje ovaj prizor prosto razvaljuje posmatrača i nikako ga ne ostavlja ravnodunim i smirenim...
Ba po mom ukusu. Thumb up
Edited by biobiofizicar on 05.02.2011 15:39

Dusan79
Wild & Messy pokret raste..... Thumb upThumb upThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,078 jedinstvenih poseta