14.06.2026 07:10
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
juwel rio 240
HORUS
Naravno. Moda ne bi bilo loe da ih neko vreme drimo potopljene sa aktivnim ugljem.

deanjmi
Evo poneka slicica pocetka ali samo dessne strane posto mi leva strana zasad odgovara pa je nisam ni dirao,a i cekam jedan lep panj od drugara kom verujem da ce nesto isceprkati za meneSmile.
slicice standardno nisu nekog kvaliteta posto sam katastrofa sa slikanjem,pa ce mo morati organizovati neku gajbicu piva pa ko se odazove da slikamoBeerBeerBeer
deanjmi attached the following images:
p5300270.jpg p5300267.jpg p5280264.jpg p5280263.jpg p5280262.jpg

deanjmi
I jos koja,anci navalio odma na grickanje.Zaboravih da kazem od biljcica nista nisam dodavao samo sto imah upotrebih pa ce mo polako dodavati jos nesto u prednji plan,zasad je tu marsilea hirsuta,stourogine pa kako krene.Kritike predlozi ako ima i pohvala slobodnoBeer
p5300276.jpg p5300273.jpg p5300272.jpg

HORUS
Ooooo, pa ovo izgleda opako dobro. Thumb up

drina
Panj ti je super. Nalazio sam ih i ja Po jezeru na Mireovcu. Ima raznih, vidi se da ih voda bas isprala i hvala Bogu nisam nikad imao lose iskustvo sa njima. Stavljao sam ih direktno,samo pod vruc tus pa u akva. Ima osam problem sa kupovnim,stvarala se neka mrezga iako je camio dva dana u hipermanganu i kuvan.
Sve pohvale Applause

Pepi21
Ja dosad nikad nisam prokuhavao panjeve, namakao u hiprmaganu i sličnim otopinama.
Jednostavno stavim panjeve u kacu s vodom, opteretim ih sa kamenjem i ostavim tako minimalno mjesec dana, ovisno o debljini panja.
Za to vrijeme se napiju vode i potonu i rijeim se sluzi. Kad ih elim staviti u akvarij, prije toga ih properem mrkom i to je to.Smile

deanjmi
E hvala drugari meni izgleda ok zasad pa cu videti kako ce se stvari odvijati.Inace dva panja su upitanju pa su uparena da izgleda kao jedan.

deanjmi
Jedna slicica sa mobilnog nabrzaka,kamen na panjevima je tu jos koji dan dok nepotonu skroz panjevi
deanjmi attached the following image:
2013-05-31_150649.jpg

deanjmi
Jos jedna slicica,sve ide lepo ali prednji plan zakazao skroz,posadjena je marsilea koja ide ali kilavi,staourogine nikako neide
2013-06-11_192006.jpg

deanjmi
Evo par slika,i slike nekih algi koje neznam da identifikujem na podlozi se hvata.Pa ako moze neko da pokusa da pomogne
p1190459.jpg p1190458.jpg p1150455.jpg p1150451.jpg p1150450.jpg

krcko
Slabo usisava podlogu, ove alge se javljaju kada ima puno raspada i nečistoće u podlozi. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
deanjmi
Svaki put usisavam kad menjam vodu mozda jednom u deset puta da preskocim,mozda nedovoljno usisam,bar prednji kraj usisavam dobro. pozdrav i za vas

Slovenski1000
Ukoliko stvarno usisavas,,, onda je doslo do nekog poremecaja u podlogi. Mada se moram sloziti sa konstatacijom Krcka. Ja sam tako imao situaciju koristio sam tetra nitrat minus preparat, nakon dva tri puta smiri se podloga ali moras naci uzrok. Inace ces morati stalno da dodajes a to nije neko resenje. Pozdrav puno uspeha.

Borisn1910
Kada sam počeo da isčitavam razne tekstove vezane za biljnu akvaristiku negde sam pročitao savet da se panj iskuva i tako vruć potopi u hladnu vodu i on odmah potone, ali tom prilikom panj ne ispusti boju iz sebe tako da sam se opredelio za potapanje i menjanje vode dok voda ne ostane čista (nakon oko 2 meseca). Panjeve iz vode da kaem iz prirode (ne iz vinograda) ukoliko voda nije zagađena hemikalijama, netreba tretirati nikako dok kod zagađenih (uključujući i vinograd) ne vredi ni pokuavati isčistiti ako su već zagađeni. Vinova loza koja je tretirana plavim kamenom (čitaj bakar) se neće nikad isčistiti a potrovaće sve. Od prijatelja koji se malo vie bavi ekologijom doao sam do podatka da jedna litra jestivog ulja zagadi 10000 l vode za piće (koliko li onda zagade pesticidi). to se tiče algi, usisavanja podloge i ostale higijene doao sam do zaključka da to manje guram ruku u vodu to manje problema imam. Moda bi neki drugi filter radio bolji posao, moda veći protok ili neto slično (veća cirkulacija vie prođe kroz filter).

deanjmi
Hvala na izdvojenom vremenu obojici.Usisavam podlogu naravno nisam lenjivac ali mozda ima veze i variranje co2 zbog diy varijante dodavanja,videcu u svakom slucaju cu patiti.A o panjevima napisah i islikah kako sam ih pripremio iz reke su uglavnom.

deanjmi
Slika jedna
img20130725_007_edit_edit-1.jpg

biobiofizicar
solidno gura za vreme ovih letmkih vrucina.

deanjmi
Pa gura nekako kako koje biljke sobzirom da je oko 31-32 stepena unutra.

deanjmi
Evo malo stanja trenutnog sa losim slikama kao i uvek kad se niko nije javio da uslika bolje.Beer
img20130826_004.jpg img20130826_007_edit.jpg img20130826_006_edit.jpg img20130826_003_edit.jpg

biobiofizicar
Milion puta sam rekao da volim ovakve rasne hobisticke dugotrajne biljno-ribne akvaristicke postavke i ostajem pri tom misljenju...
Stvarno lep akvarijum koji pratimo evo vec skoro 2 godine.
Sto se tice fotki - jesu bolje, a vidim da si se malo potrudio i u postprodukciji. Nemam ja brige - izbacices ti i bolje fotke bez pomoci "drugih"Photo, a u medjuvremenu, dok cekamo, ja sam jos malo doradio zadnju fotku u PSu...Wink
biobiofizicar attached the following image:
deja240aa.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,508 jedinstvenih poseta