Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
biobiofizicar
Drugari počastvovan sam Vaim komentarima. Thumb up

Igrao sam se akvarističkim "korovom" koji odgovara mom skromnom akvabatovanskom znanju i od koga sam znao ta da očekujem, a on porastao i oduio mi se ovim "uvek divlje i pomalo neuredno" akvarijumom...

Slava korovu....Thumb up

katjusa
Ovo je zaista neverovatno prirodno
Sva čast Biobio Wink

Santorini
I jos ima obraza da nas zacikava sa desetinom fotki ovog prelepog akvarijumaSad

kojot
E ovo je uistinu jedan od lepsih aq ikada nastalih na ovim prostorima!!!
Bio reci na koje takmicenje ovo ide, da ne saljem tu svoj aq da se ne blamiramThumb up

biobiofizicar
BioBia za predsednika!!!
Ma sta za predsednika - more za diktatora!!!

Kocite ljudi sa pohvalama, uobrazih se.........Grin

Napuniste mi srce ovim hvalospevima. Thanks!
Imate svi Beer kada se vidimo, a ako ne pre Novog Sada, onda tamo gajba ili 2 Beer na moj racun (ako me punooo budete hvalili mozda donesem i 3gajbe...)

Ajd sad cu od onih desetak frontalnih fotki da proberem neku bolju od "losijih". Kada vam se tolko svidja da vas castim. Through wall Uostalom nisam ja ovo pravio za Mao Ce Tunga nego za sebe i drustvo iz kraja....Thumb up
Edited by biobiofizicar on 20.04.2010 21:16

biobiofizicar
Jedna od frontalnih malo pregorela kod slikanja, pa ugasena...

Meni se ipak vise svidjaju one fotografije slikane blago iskosa sa desne strane jel dopustaju pogledu da se zavuce u levi cosak...
A ako su i malo odozdo sakrivaju sirotinju prednjeg plana...
biobiofizicar attached the following image:
img_5275aa.jpg

paleoglodit
biobiofizicar je napisao:
Uostalom nisam ja ovo pravio za Mao Ce Tunga nego za sebe i drustvo iz kraja....Thumb up

Moj sijamski borac se zove Mao www.aqua-art.org/images/smiley/Boske.gif. Naljutio se...

biobiofizicar
Vise se nije imalo kud i dzungla je danas morala na debelo friziranje. Mocio sa ruke sa pauzama ceo dan, a bar cu jos par dana morati da vadim komadice najasa iz akvarijuma. Izmedj uostalog u kofu je izletelo 3/4 najasa i Ceraptoteris siliquoza je u slicnoj meri ostrigan, ali sam ga ostavio da pliva u aq zarad malih eksperimenata ...

Kada sam vec krenuo sa teskom higijenom postavio sam sebi i dodatni zadatak: da u nastupajucih mesec dana svesno zrtvujem nevidiljive na frontalnoj fotki delove originalnog scapea zarad popunjavanja nekih stvari koje mi smetaju na fotkama - jednom recju da probam da pripremim akvarijum za ono sto so zove zavrsno fotkanje...
Mislio sam da nikada necu uraditi takvu jeres da zrtvujem delove scapea zarad fotkanja, ali povukla me igra, pa reko ajd da probamo i to... Cool

Evo posle higijene i malo eksperimentalnih promena i prikaza novog stanja... Cisto da malo naglas razmisljamo...
img_6372aa.jpg

biobiofizicar
Moja razmisljanja na temu:
-Za najas nebrinem - mesec dana mu je i vise nego dosta da povrati stari sjaj u pozadini.
-Talasici su zakon (na ovoj slici ih nema).
- dodatno svetlo postavljeno (na predhodnim fotkama) skroz napred usmereno ka nazad dole je zakon. Osvetlilo je gomilu crnih rupa koje se vide na ovoj.
-Previse sam ostrigao C. siliquoza (1) i otkrio stabljike iza. Ili ce u narednih mesec dana izrasti nova grana na toj poziciji ili ce neka od osecenih morati nazad u tu rupu samo za slikanje... Wink
- najvise promena je bilo na poziciji (3) jer mi je na predhodnim fotkama smetala rupa ispod mikrozoruma. Levo je ubacena kamencina sa gomilom anubija desno u grane jos mikrozoruma. Nisam bas zadovoljan rezultatom, a posebno sto je kamencina napravila crnu rupu (2) zatvarajuci prolaz svetlu ispod horizontalne grane. Verovatno leti napolje.
- Plivajuci C. siliquoza (4) ce definitivno morati biti mudro i duboko zabijen iza drveta u razumnoj kolicini. Previse napred i na fotkama je preeksponiran i oduzima mesto za talasice, a sa desne strane zaklanja svetlo limnophili (5)
- Kako se sisa flame mossč Ovaj moj zbun (6) je povisok. Da li zadrzava formu posle sisanja ili ugusti na presekuč
- sifoniranje izmedju stakla i podloge (6) je obavezno pre zavrsne fotke...
-Chladofora je za sada pod kontrolom mehanickim uklanjanjem, ali...
-Krecne naslage na pojedinim listovima anubija, bolbitisa i mikrozoruma mogu biti ozbiljan problem. Kako ih se resitič Omeksavanjem vode ili...č
img_6372aaa.jpg

daweed
Nemoj ubacivati kamenčine nove u ovaj aq. Ako mikrosorume hoće samo za fotkanje i pokrivanje rupa samo nakači olovo i redjaj ga jednog na drugog... Mada ta levo rupa po meni treba minimalno da se ubilji jer će se pokrivanjem izgubiti dosta na dubini. Nikako nemoj da otkriva tu centralno uspravnu granu meni je onako izgledalo ba estoko (bar meni) Limnophilu će lako naseći i popuniti tu rupu koju zaklanja svetlo.
Iznad sestice je elocharis ako si na to mislio. ririće se ali si trebao da ga razdvojida da bi bre dobio veći bun. I kod mene je ostala samo prokleta kladofora nema drugih algi i uasno me nervira, iskusniji pomaite.
Edited by daweed on 23.04.2010 02:47

http://daweedaqua.tk
daweed
Ovo to sam predloio je čisto za slikanje, mada takve stvari ne volim. Ali ovaj aq zasluuje da bude odrađen za fotku makar i na silu.
Kad pogledam ovaj tvoj akvarijum i onu 12ticu na takmičenju dodje mi da prestanem da se bavim ovim naim hobijem.
Onaj lik ubacio deset kamena 30 pelcera glose i mahovinu i dobio 12. mesto a tebi za tvoju lepotu i trud ne bi dali ni trideseto....

MRZIM takmičenja. GrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrin

http://daweedaqua.tk
sejn
Prva liga....... PenalApplauseApplauseApplause

biobiofizicar
I dalje pokusavam da ga malo poboljsam i promenim za neku bolju fotku, ali sa ovakvom divljinom uzasno je tesko isfrizirati je po zalji gledaoca. Skoro je nemoguce primiriti i ukalupiti ovu divljinu. Malo sam spustio centralni mikrozorum (ali mi se nesvidja - deluje suvise pod konac). Pojacao sam desni travnjak, ali je on pak previse divlji i zaklanja kamenje, igrao sam se sa nesto drugacijom krosnjom drveta od C.siliquoza - desna donja grana mi malo pobegla, najas levo nazad jos nije prorastao posle sisanja, itd, itd,..... Through wall
img_6567aa.jpg

biobiofizicar
Ali zato evo jedan pogled na ovaj akvarijum u blago modifikovanom pop-art stilu Andyja Warhola GrinCoolShock
art1.jpg

biobiofizicar
Ova "Drvuljaga" je apsolutno nepokorna i nikako da uslisi moju zelju da napravim neku bolju fotku. Na svakih 10-15 dana mora da ide detaljno plevljenje korova. Danas sam odradio poslednje visesatno plevljenje pred pokusaj da ga picnem za takmicenje. Ako ne uspem da ufotkam nista bolje najverovatnije na AAC ide par fotki iz "one" serije iz koje je i fotka na naslovnoj.

Evo fotka pre i odmah posle plevljenja. Onaj kisobran moram jos da smanjim, malo sredim prednji plan,.... ma nema sanse da stignem da ga dovedem u red....Through wall

Odlucio sam se za AAC (ne za ADA) obzirom da makar bio i zadnji tamo ce ipak cucati u galeriji... - sem ako u zadnji cas ne odustanem i probam da dotegnem do AGA-e
drvooo.jpg

paleoglodit
Ovo mora da se plevi cesce da bi odrzao ono sto zelisFrown

biobiofizicar
posto ga polako spremam za takmicenje udostojio sam se da napravim i spisak flore i faune... Mozda je tek tek ponesto ispusteno...

FLORA:

GLAVNI SETUP:
Microsorum sp.
Ceratopteris thalictroides
Anubias nana + petite
Limnophila sesiliflora
Hemianthus micranthemoides
Glossostigma elatinoides
Echinodorus tenellus
Najas guadalupensis
Cardamine Lyrata
Shinnersia rivularis

DETALJI SETUPa :
Bolbitis heudelotii
Hemianthus callitrichoides
Eleocharis parvula
Riccia fluitans
Marsilea hirsuta
Monosolenium tenerum
Taxiphylum sp. (Java, Flame, Spiky Mosses)
Cryptocoryne wendtii brown
Cryptocoryne parva
Cladophora sp.
Vallisneria nana
Ceratophyllum demersum
Sagittaria subulata Dwarf

FAUNA:
Neocaridina denticulata

Prionobrama filigera
Aphyocharax rathbuni
Gasteropelecus sp.
Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Iriatherina werneri
Corydoras Panda, Paleatus
Ancistrus dolichopterus

biobiofizicar
Posto sam upao u neku guzvu i svestan sam da nemogu da odvojim jos par dana za igranje na relaciji ruke u vodi - ruke na fotoaparatu - ruke na tastaturi otisla je ova fotka u prilogu kao glavna na AAC2010 i ona velika sa naslovne kao dodatna - naravno u vecoj rezoluciji.
Ajd ziveli!Beer
img_5272aaa1024.jpg

Marko_Smed
Srecno na takmicenju! Thumb upBeer

isnogood
Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com