14.06.2026 08:19
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Wild amazon
daweed
Ajd jedna posle delimicnog secenja.... Bacopa je iza sagitrije i popunice taj levi deo. Iznad ce ostati limnofilija samo cu je jos malo uzbunati. Ostalo sveze seceno. Cabomba pocinje da me iritira jer sam je presekao pre 5 dana i jos nije pustila pelcere na tim presecenim delovima a ovi ostali rastu li rastu. Amania me takodje zivcira i letece napolje iako sam joj palnirao neko mesto a na njeno sadasnje mesto dolazi pogostemon helferi. Razmisljam se alternantheru staviti skroz levo, jer je stvarno oooogromna
daweed attached the following image:
a_6.jpg

Edited by daweed on 30.01.2010 23:26

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Uh bre brate sto i ja nisam na takvim slatkim mukama kao i ti sa ovom velelepnom dzunglom!
Thumb up

Kum 1229
Applause odlicno si odradio ovo seckanje,sviddja mi se da si konacno napravio razliku u visini bilja,sada mu daje neki poseban smek Thumb up

isnogood
Razmisljam se alternantheru staviti skroz levo, jer je stvarno oooogromna

Mislim da ce tu da sedne ko dupe na noshu. Zatvorice prazninu koja sada postoji i "drzace" levu stranu stabilno.

dexter
Holandija u malom,sto volem ove tipove akvarijuma.
Definitivno izbacuj Ammannia-ju,a na njeno mesto bi mozda dobro legla Lisimachia nummularia Aurea.Athernathera bi definitivno trebala da se pomera skroz ulevo do zadnjeg stakla.Valisnerija po meni ne bi trebala da prelazi u srednji i prednji plan,i mozda da je malo redukujes u zadnjem planu,malo je siroko otisla ka sredini Aq.
Ovo je neko moje vidjenje.

www.aquaplants.org
daweed
Hvala ljudi na pohvalama i hvala na predlozima... Slika mi je malo losija pa se malo teze i razaznaje gde je sta posadjeno. Through wall
Alternantheru definitivno pomeram skroz levoThumb up, ali da li da je malo "suzim" ili je pustim da ceo taj deo drzi od levog staklač Sto se tice Valisnerije takodje ce doci do redukcije Thumb upThumb up (hvala). Narocito u ovom srednjem planu jer mi se cini da svo bilje koje sam tu zasadio prosto bezi od nje...

E sad evo jedne cno bele gde se vidi sta je i gde posadjeno, jer Dex nisam lepo shvatio ovaj treci predlog.

Amania je posadjena onde samo da se malo rasiri jer sam imao samo 1 pelcer i mogu reci da lepo pusta pelcere i raste ali kao sto sam vec jednom napisao odjednom pocnu da joj se krive gornji listovi, pa kako nemam pojma sta joj fali resio sam da je izbacim...
qw_1.jpg

Edited by daweed on 31.01.2010 16:22

dexter
Mislio sam na mesto Ammannie da stavis neku biljku tipa Lisimachia nummularia Aurea moze i neka druga slicnog oblika.

Ammannia je pravi triper,barem za nas juznjake,dok kod severnjaka lepo raste,zasto,nemam pojima.Kod mene je imala dok sam je drzao lepe uslove i nikada se nije pokazala u pravom svetlu.

www.aquaplants.org
ZoSo
dexter je napisao:Ammannia je pravi triper,barem za nas juznjake,dok kod severnjaka lepo raste,zasto,nemam pojima.Kod mene je imala dok sam je drzao lepe uslove i nikada se nije pokazala u pravom svetlu.

Tačnije raste samo u Subotici....Through wall Through wall Through wall

daweed
Nista se zivo nije promenilo nego naviko da kacim slike pa reko ajd. hahahaha
111.jpg

daweed
.
2_126.jpg

daweed
Na ovo me Bio navuko Grin
333.jpg

biobiofizicar
Kako se nije promenilo. Pa bilje je toliko bujno da iskace iz stakla. Shock Male Daweedove holandske maistorije Thumb up

Inace drago mi je da si se navukao na strip kolaze...Grin
(samo ostavi par mm belog izmedju fotki da se jasnije vide granice)

kojot
A gde je glossačSad
Prelepo izgleda aq.,nadam se da ide na neko takmicenjeThumb up

Arcus
Preletih temu od početka, svaka čast Thumb up
Evo kako bih ja napravio, gore sam označio kako bih trimovao biljke.
U krajnjem levom delu akvarijuma u zadnjem delu je preaznina koju sam označio, to treba nečim popuniti. Gde ti je stargrassč Ja bi tu stavio stargras.
Također, prednji desni deo je prazan, tu bih ja stavio Blyxu jap. a ovaj prazni deo u sredini moe nabrzinu pokriti ricciom ili ga ostaviti praznim.
I kao to su već rekli, alji ga na neko takmičenje Thumb up
Arcus attached the following image:
1111_1.jpg

daweed
Hvala momcoviThumb up
@Bio - sledeci put idu i linijice za predvajanje Thumb upThumb upThumb up

@Kojot - Glosso mi je sve propala, ne znam zasto, nije mi bas jasno. Ostala su par pelcera koja kao lice na nesto, da li ce od toga nesto biti nemam pojma. Ako uspem da popunim taj prednji plan mozda ga i posaljem na neko takmicenjeThumb upThumb upThumb up

@Arcus - Sinoc kada sam gledao sliku bas sam o ovom trimovanju i razmisljao.Thumb upThumb upThumb up Sto se tice levog ugla tamo je Sessiliflora u pozadini a ispred nje je bacopa monieri, jos uvek se cekaju da porastu u zeljenoj visini i da se uzbunaju, ako hoceSadSad, nego imam problema sa tim uglovima kao sto primecujes i na levoj i na desnoj strani. Tu desno je Blyxa Aubertii krenula je lepo pustice valjda pelcere, ispred je eleocharis parvula nego i on nesto sporo raste...

Kum 1229
Odlicno ti ovo izgleda,totalno su boje uklopljene, i od kako biljke trimujes u razlicitim visinama mnogo bolji efekat postizes,sto se mene tice moze ovo i bez prednjeg plana na takmicenje ApplauseThumb up

Aquamaniac
Odlican napredak! Alternanthera je dobila prelepu boju,a ni ostale biljke ne zaostaju za njom Thumb up. Samo jos malo da se pozabavis delovima koje ti je Arcus predlozio i slobodno mozes na takmicenje da ga posaljes Wink.
Samo napred!

Arcus
Meni se čini da ima premalo svetla iznad tih uglova, pogotovo ovog napred desno.Zato ti bilje tu slabije napraduje. Wink Ja bih posadio HC tu na tome otvorenom delu u sredini akvarijuma.

RobertV
ApplauseApplause Mislim sta reci.... Davno nisam video ovako lep akvarium, hocu i ja jedan takav Sad samo tako nastavi i salji nam jos lepih slika da "parimo" Cool oci ako nista drugo ApplauseApplause

daweed
oooo hvala hvala ...GrinGrinGrinGrin
Hvala puno Kume na pohvalama ali kada ja nisam zadovoljan ne mogu ga slati na takmicenje SadSadSadSad Mada mi se sve vise cini da ovaj akvarijum nece doziveti finalnu fotku.SadSad
Arcus sto se tice osvetljenja, cini ti se samo na slikama da je slabo osvetljenje. Npr. tu desno, odmah iznad, se nalazi jedna stedljiva samo za taj deo (iskljucena je zbog slikanja). Tako da sam misljenja da je glavni uzrok problema Valisnerija koja svojim ogromnim korenom "maltretira" ostale biljke i verovatno ce leteti napolje.

Sto se tice HC-a, ipak ostajem pri tome da za prednji plan koristim glosso... Ako ovaj rikne nadam se kojem pelceru od drugraThumb up

Roberte drago mi je da ti se svidjaThumb up
Edited by daweed on 23.03.2010 02:12

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,702 jedinstvenih poseta