14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Serbian Aquascaping Contest 2011 - SAC 2011
photoivek
Srafciger je napisao:
Dobro... I to sto nema odgovora nam govori ponesto, zar neč Lecture

to poneto moe i drugačije da se okarakterie, npr. sve....

https://minepi.com/photoivek
Jovan
Srafciger je napisao:
Je li neko dobio bilo kakav odgovor na ova pitanjač

ta On ima da razgovara i da se pravda vama mievima Lecture
GrinGrinGrin Through wallThrough wallThrough wall

CTale
Nekako mi promiče smisao toga da neko samog sebe izmisli u drugom polu, osnuje takmičenje, prijavi alter ego i pobedi na takmičenju - kogač!

Mislim - ko je uopte onda imao anse da pobedi (ako je pobeda cilj), a kakva je dra učestvovati onda na takvom takmičenju (ako pobeda nije cilj)č

Kao neko ko je nov u svemu ovome, nisu mi potpuno poznate sve relacije - ali vidim da je i bolje da mi budu potpuno nepoznate.

Nisam se do sada oglaavao na ovakvoj temi, ni ovde i na Aqua-artu, ali počinjem da se pitam kakvi su to zapravo ljudi..

vodenivuk
Ce postanemo grdji od golubaraGrin, a od toga nema goreThrough wall

Proba
CTale je napisao:
Nekako mi promiče smisao toga da neko samog sebe izmisli u drugom polu, osnuje takmičenje, prijavi alter ego i pobedi na takmičenju - kogač!

Mislim - ko je uopte onda imao anse da pobedi (ako je pobeda cilj), a kakva je dra učestvovati onda na takvom takmičenju (ako pobeda nije cilj)č

Kao neko ko je nov u svemu ovome, nisu mi potpuno poznate sve relacije - ali vidim da je i bolje da mi budu potpuno nepoznate.

Nisam se do sada oglaavao na ovakvoj temi, ni ovde i na Aqua-artu, ali počinjem da se pitam kakvi su to zapravo ljudi..

U psihoanalitici ovakvih slucajeva polazi se od cilja (razloga). Kad imamo jak razlog (licni ili kolektivni, materijalni ili socijalni...) onda pazljivo smisljamo nacin (taktiku) kako da dodjemo do zeljenog stanja. Obzirom da je "posmatrani imaginarni lik" u interesnoj sferi (akvaristici) priznat i jak, to ce mu biti glavno sredstvo (oruzje) u primeni taktike. Ipak, nije sve idealno. To sve treba uraditi spontano i neprimetno za veliki i takodje iskusni auditorijum (sredinu). Zbog toga je potrebno imati saucesnike. Opet problem. U koga imati poverenja da ce biti dovoljno lucidan da rizikuje, strucan da podrzi i da nece "propevati"č Ko ce pomoci u ovoj specificnoj sferič Taj neko mora biti takodje veoma iskusan i kompetentan da daje komentare. Sve upucuje samo na jednu osobu - "posmatrani imaginarni lik", licno. Odlucuje se za aktiviranjem nekog od alter-ega i plasiranjem u javnost. To mu ide na ruku, jer je na internetu jako tesko proveriti ko stoji iza nekog nick-a, mada nije nemoguce kad se sloze neke kockice (nacin konstruisanja recenice, upotreba i kvalitet pravopisa, vokabular, periodicnost pisanja, IP adresa...).
Vratimo se na pocetak. Motivč Sta je potrebno nekom ko svoje znanje dobro naplacuje, ko je vec svetski priznatč Po mom skromnom misljenju odgovor je : MONOPOL.
Kao sto neko rece malim misevima treba da odzvoni i da na scenu stupi macka. Tigar.
Organizacija takmicenja sa vestim provlacenjem prideva Nacionalno je vest pokusaj proturanja ove ideje da se ustali u ocima i usima prisutnih. Medjutim, ovde nastaje velika greska. To je zurba. Zelja da se sve zavrsi odjednom. I o razlozima zurbe se moze diskutovati, ali bi post bio mnogo dugacak, pa necu sad o tome.
Zbog cega "imaginarni lik", a ne dozvoliti nekom hobisti (ili profiju) da pobedič Onda bi sledeci korak bio tezi. Ne dozvoliti nikom da postane dovoljno jak i priznat da bi stao rame uz rame najvecima. Ovako sve ostaje u kuci. Kad se govori o nagradama, ne iskljucuje se ni materijalni momenat, ali mislim da nije presudan. Vise je rec o uticaju.
Pobeda na ovom takmicenju je trebala da prodje neopazeno i u senci dobre organizacije nacionalnog takmicenja, sto je trebalo da zazivi i postane praksa, a nakon izvesnog vremena omoguci poziciju kojom ce se na slican nacin prisvojiti i akvaristika kao ideja u ovoj zemlji. To bi onda moglo dobro da se naplati.
Ovo je samo moje misljenje i imao sam zelju da ga podelim sa vama, jer me je kao hobistu, sve ovo pogodilo, iako nisam ucestvovao na navedenom takmicenju.

P.S. Nije covek sam ovo realizovao. Obzirom koliko je bio siguran u pripremu i realizaciju scenarija, imao je neciju podrsku. Ako budemo strpljivi, mozda nesto i ispliva.

P.S.S. Kad se ispucamo sa komentarima, treba ocekivati i odgovor. Tesko da ce odgovor sadrzati priznanje.
Edited by Proba on 21.02.2012 19:58

daweed
@ Proba

Par ispravki oko tvog razmiljanja. Ako već o nečemu govorimo to bi trebalo potkrepiti i činjenicama (kao Zander na primer), ...

"Zbog cega "imaginarni lik", a ne dozvoliti nekom hobisti (ili profiju) da pobedič"

Već se vie puta provlači da je Irena pobednik takmičenja ali kao glavni pobednik takmičenja priznat je i predstavljen RASTA, a ne Irena... Rasta je dobio glavnu nagradu, dakle najveći akvarijum i kao takav priznat za glavnog pobednika SAC-a.

Jedna od stvari koju nikako ne shvatam, je priča oko imena... Zato se zove srpsko akvaskejping takmičenje, a ne takmačinje akvaskejpera srbije ili akvaskejping takmičenje u srba ili ta već...

I CACIB se zove internacionalna izloba pa nigde jednog psa iz inostranstva.

Voleo bih da mi neko odgovori zato ovo ili bilo koje takmičenje koje se odrava u Srbiji ne sme da se zove srpskoč ta je problemč Ja stvarno ne razumem, problem je u nacionalnom određivanjuč Trebalo je da se zove "Takmičenje građana Srbije" ili ta je problemč

http://daweedaqua.tk
Proba
daweed je napisao:
@ Proba

Par ispravki oko tvog razmiljanja. Ako već o nečemu govorimo to bi trebalo potkrepiti i činjenicama (kao Zander na primer), ...

"Zbog cega "imaginarni lik", a ne dozvoliti nekom hobisti (ili profiju) da pobedič"

Već se vie puta provlači da je Irena pobednik takmičenja ali kao glavni pobednik takmičenja priznat je i predstavljen RASTA, a ne Irena... Rasta je dobio glavnu nagradu, dakle najveći akvarijum i kao takav priznat za glavnog pobednika SAC-a.

Jedna od stvari koju nikako ne shvatam, je priča oko imena... Zato se zove srpsko akvaskejping takmičenje, a ne takmačinje akvaskejpera srbije ili akvaskejping takmičenje u srba ili ta već...

I CACIB se zove internacionalna izloba pa nigde jednog psa iz inostranstva.

Voleo bih da mi neko odgovori zato ovo ili bilo koje takmičenje koje se odrava u Srbiji ne sme da se zove srpskoč ta je problemč Ja stvarno ne razumem, problem je u nacionalnom određivanjuč Trebalo je da se zove "Takmičenje građana Srbije" ili ta je problemč

Prihvatam ispravke.

daweed
Proba je napisao:
Prihvatam ispravke.

Thumb upThumb upThumb upBeerBeer

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
daweed je rakao:Već se vie puta provlači da je Irena pobednik takmičenja ali kao glavni pobednik takmičenja priznat je i predstavljen RASTA, a ne Irena... Rasta je dobio glavnu nagradu, dakle najveći akvarijum i kao takav priznat za glavnog pobednika SAC-a.

Ja ovo ne kapiram.Ako je tako opet je nelogicno sve ili je pak vrlo logicno = Zvoncica ne postoji te nije mogla biti ni pretstavljena...

(btw ne razumem u cemu je " ispravka" )

Pri tom jos uvek nismo dobili odgovor od Octopusa sto je vrlo indikativno da ne kazem da dodatno potvrdjuje osnovane sumnje koje je izneo Zander . I jos nesto Octopus nikad ne bi ocutao ni za manje stvari pa je to jos cudnije sto za ovako nesto krupno ne odgovara.Frown
Edited by paleoglodit on 21.02.2012 23:07

krcko
Temu sa ovim pitanjima otvorite na Akvaristikaonline. A osuđenik je kriv tek onda kada se krivica dokae. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
krcko je napisao:
Temu sa ovim pitanjima otvorite na Akvaristikaonline. A osuđenik je kriv tek onda kada se krivica dokae. Pozdrav

Ne, ne Krcko No no
Neka clanovi ovog foruma postavljaju pitanja bas ovde, jer je ovde tema i otvorena i to bas od Octopusa, kome su pitanja i upucena.
Zasto bi sada zbog nekih pitanja koja se ticu ove teme morali da idu na neki drugi forum, ili da ih mi saljemo tamoč
Zar neč
Edited by zander on 22.02.2012 00:05

photoivek
krcko je napisao:

pa takva tema tamo ne bi preivela 2 minuta, bez ikakvog odgovora, zar neč!
ispravi me ako greim...

Srafciger
daweed je napisao:

Ja cu pokuati da ti odgovorim na ovaj deo posta:

Na stranu to to srpsko uopte nije isto to i srbijansko (to bi bilo mnogo pravilnije), primedba na naziv bi trebalo najvie da se odnosi na lično prisvajanje nacionalnog takmičenja. Ipak je potrebna neka osnova za proglaavanje dravnog/nacionalnog takmičenja. Da se zvalo Lazino Akvaskejping Takmičenje niko ne bi mogao ita da prigovori.
Edited by Srafciger on 22.02.2012 00:20

www.MojBiljniAkvarijum.org
Jovan
krcko je napisao:
A osuđenik je kriv tek onda kada se krivica dokae. Pozdrav

A kako da se dokaze gosn Krckoč Cisto sumnjam da se neko odavde sprema za London, pa da o istom trosku poseti Irenu i Laru.

Srafciger je napisao:
Na stranu to to srpsko uopte nije isto to i srbijansko (to bi bilo mnogo pravilnije), primedba na naziv bi trebalo najvie da se odnosi na lično prisvajanje nacionalnog takmičenja.

Meni na primer ovo nije jasno. Povremeno cujem izraz Srbijanci, koji mi iz nekih nepoznatih razloga para usi..

Dakle ako sam dobro razumeo, Srbi koji zive u Srbiji su Srbijanci a oni koji zive van Srbije nemaju nikakvu dodatnu titulu, nego su "samo" Srbič

Cak sam cuo da neki Srbi iz Vojvodine Srbe iz ostalih krajeva Srbije nazivaju Srbijancima a sebe same Srbima.

Sve ovo nema nikakve veze sa temom ali moglo bi i ovo da mi se pojasni, stvarno me zanima Cool
Edited by Jovan on 22.02.2012 01:27

Srafciger
Jovan je napisao:
Srafciger je napisao:
Na stranu to to srpsko uopte nije isto to i srbijansko (to bi bilo mnogo pravilnije), primedba na naziv bi trebalo najvie da se odnosi na lično prisvajanje nacionalnog takmičenja.

Meni na primer ovo nije jasno. Povremeno cujem izraz Srbijanci, koji mi iz nekih nepoznatih razloga para usi..

Dakle ako sam dobro razumeo, Srbi koji zive u Srbiji su Srbijanci a oni koji zive van Srbije nemaju nikakvu dodatnu titulu, nego su "samo" Srbič

Cak sam cuo da neki Srbi iz Vojvodine Srbe iz ostalih krajeva Srbije nazivaju Srbijancima a sebe same Srbima.

Sve ovo nema nikakve veze sa temom ali moglo bi i ovo da mi se pojasni, stvarno me zanima Cool

Poslao sam objasnjene na PP. Ne bih zeleo da ulazim u posebne rasprave oko ovoga. Napisao sam vec koji je (za mene) problem sa nazivom takmicenja, a to nema veze sa terminima "srpsko" i "srbijansko".

www.MojBiljniAkvarijum.org
paleoglodit
krcko je napisao:

Krcko, ne znam zasto bi da se tamo otvori temač

Ovde je pocela i ovde ce da se zavrsi, a vidim da vec reklamiras sledece takmicenje na drugom sajtu a ovde ne ... Kako toč Zar nije Octopus taj ko bi trebao da reklamira sebeč ...i svoje takmicenje (kao sto je uradio za 2011)ččč Shock

ZanimljivoFrown

Evo linka http://aquascapin...ead_id=244
Edited by paleoglodit on 22.02.2012 07:55

photoivek
vidim i tamo se zahuktala rasprava...
hoće se prijaviti vie od 16 ljudi ove godineč!

CTale
www.aquascaping.rs/forum/attachments/clipboard-1.jpg

photoivek
izvetavaj nas o ovome...

CTale
Nadam se da ću imati ta da napiem.

edit: tamo je trenutno ugaen forum
Edited by CTale on 22.02.2012 11:48

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,078 jedinstvenih poseta