14.06.2026 07:18
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
500l Dutch
dexter
Evo da se prestavim starom drustvu a i novom sa mojim tankicemSmile

Mala istorija je da je doticni pregrmeo veoma puno promena,a ovo je jedna fotka kako je izgledao.Pre neki dan sam povadio svo bilje,isondirao podlogu i posadio jovonanovo.

Rasveta: oko 1w/l t5 sun-sun navodno 14000k
Filtracija: Dva kanister filtera Atman
Podloga: Cist kvarc 3-5mm
Hemija: (Mikro)Easy-Life Profito,Fe JBL (Makro)N,P,K iz domace radinosti
C02:Boca,dropchecker u zutom
tu su jos dve motorne glave za muljanje vodeSmile

Spisak bilja u tom momentu:

Alternanthera splendida
Ammannia senegalensis
Blyxa japonica
Cabomba caroliniana
Didiplis diandra
Eusteralis stellata
Hemianthus micranthemoides
Hottonia palustris
Hydrophila polysperma "Sunset"
Limnophila aromatica
Lobelia cardinalis
Ludwigia arcuata
Ludwigia repens Rubin
ludwigia repens x acuata
Lisimachia nummularia Aurea
Mayaca fluviatilis
Micranthemum umbrosum
Microsorum pteropus
Microsorum pteropus ''Narrow''
Microsorum pteropus "Philippine"
Microsorum pteropus "Windelov"
Microsorum pteropus "Undulata"
Myriophyllum aquaticum
Myriophyllum sp.(nepoznat)
Myriophyllum tuberculatum
Nasaea pedicellata
Pogostemon helferi
Proserpinaca palustris
Riccia fluitans
Rotala rotundifolia
Rotala sp. green
Rotala macrandra
Rotala sp. nanjeshan
Sagittaria subulata
Samolus valerandii
Staurogyne sp.
Tu su i jos par vrsta kripti.
dexter attached the following image:
1_11.jpg

Edited by dexter on 18.03.2009 19:30

www.aquaplants.org
photoivek
bravo dex!
gledao sam slike na blogu vie puta i svaki put me oduevi!
oboavam holandeze. mnogo su mi bolji od prirodnih postavki!
spisak biljaka je impozantan a moe se i dopuniti jo nekima ako ti treba imam ja jo nekih koje nema ovde....
napii mi molim te dimenzije akvarijuma...

https://minepi.com/photoivek
deep blue
Supicu ti j...... Extra.Akvarijum ti je vise nego dobarThumb up.Jel imas i nanu "petite"Grin....saljem sutra i tebi i kuzmanu obecano...dosta toga mi se dogodilo.Koji je sistem prihrane i kakva je voda dexčPosto je cist sljunak ili je EI ili PPS kojiko se secam zadnji put je bio EI(jeste moj omiljeni sta da radim).Omeksavas li vodučKoji je Kh i Dh otprilikečKako otapas CO2 difuzor ili reaktorčDa,sto nerece ljudima da ova lepotinja ima 500LGrin

deep blue
...da neko je takodje rekao da je T5HO sranje,he....

zander
Pa čak si i spisak biljaka napravio po abecednom redu :p
Stvarno prelep akvarijum, svak čast!
I dobrodoao naravno Thumb up

Edit: to za t5 to kae deep, mislim da nema boljeg reenja od te rasvete za akvarijume ovakvog tipa. Ili kombinacija sa MH, ali sam MH nije za postavke ovakvog tipa, mislim na holandske akvarijume.
Edited by zander on 18.03.2009 20:39

sejn
Svaka cast majtoreThumb up
A sto se bilja tice....samo reci ja cu ti kupitiGrin

dexter
Hvala svima na dobrodoslici.
Aq. je 170x60x50 DxVxS
Pa mislim da mi samo nedostaje petite:p.Sistem je naravno EI,ne odustajem od njega.Promena vode 2 puta nedeljno po 30% cista cesma(direktno)Ukupna se krece od 10-12 a karbonatna od 4-6,ali ko to jos meri,odavno sam prestao.Co2 ide na lestve a visak usisava motorna glava koja razbija mehurice po Aq.
Sto se tice rasvete,pazario ja sve za dva MH ali sam odustao.T5 je izmisljena rasveta za nas,i jos kada je DIY onda je 2x extra.
Mislim da je to to,jos jednom hvala na dobrodoslici i sretan rad foruma,pa da dugo zivite.

www.aquaplants.org
grujanic87
Pozdrav kolega i dobro nam dosao Thumb up
Uh...iako nisam ljubitelj ovakvog setup-a,ovo mi se bas svidja.Mogu zamisliti kako ovo izgleda uzivo.Toliko biljaka na jednom mestu...mora da fascinira Thumb up

dexter
grujanic87 je napisao korisnik:
Pozdrav kolega i dobro nam dosao Thumb up
Uh...iako nisam ljubitelj ovakvog setup-a,ovo mi se bas svidja.Mogu zamisliti kako ovo izgleda uzivo.Toliko biljaka na jednom mestu...mora da fascinira Thumb up

Hvala na dobrodoslici,pa ja bi jos neku da ubacimThrough wall

www.aquaplants.org
grujanic87
ShockShockShockShockShockShock
Salis se...Ostavi malo komfora i za ribice Frown
Salu na stranu...stvarno mi je setup ekstra.Ja jedino sto bih tu menjao a to je da malo vise poradis na oblikovanju biljaka pojedinacno,da napravis terase.Da svaka biljka dodje do izrazaja i da se prikaze u punom sjaju.Uh ... nadam se da razumes sta ti htedoh reci Cool
I naravno malo vece jato neonki ili razbora Grin
Edited by grujanic87 on 18.03.2009 23:19

deep blue
dexter1974 je napisao korisnik:
Aq. je 170x60x50 DxVxS
Pa mislim da mi samo nedostaje petite:p.Sistem je naravno EI,ne odustajem od njega.Promena vode 2 puta nedeljno po 30% cista cesma(direktno)Ukupna se krece od 10-12 a karbonatna od 4-6,ali ko to jos meri,odavno sam prestao.Co2 ide na lestve a visak usisava motorna glava koja razbija mehurice po Aq.
Sto se tice rasvete,pazario ja sve za dva MH ali sam odustao.T5 je izmisljena rasveta za nas,i jos kada je DIY onda je 2x extra.
Mislim da je to to,jos jednom hvala na dobrodoslici i sretan rad foruma,pa da dugo zivite.

Sta ti se nije svidelo kod MHčBrzina rasta ili oblik i formač

paleoglodit
Dexter svaka cast. Ni ja ne naginjem holandskim u smislu da se ne bih upustao u to. Ali kad vidim ovako nesto odusevim se. Ko zna kako sam krenuo s sakupljanjem biljaka mozda budem prinudjen da da se "poholandezim"Grin

Deep Blue, onako uzgred, ne bas vezano za tvoje pitanje, ja kad razmisljam o "halidu" shvatam da je to belaj iz vise razloga mada bi mi izaslo drasticno jeftinije nego T5. Nisam pametanSad
Edited by paleoglodit on 19.03.2009 02:45

Laki_90
Meni se akvarijum svidja!!!Za svaku pohvalu!

kojot
Thumb upa najcrnje od svega sto ovo jos uvek napreduje,da nema ovog spiska biljaka ne bih ni znao da ima toliko Microsorum-aGrin

deep blue
paleoglodit je napisao korisnik:
Dexter svaka cast. Ni ja ne naginjem holandskim u smislu da se ne bih upustao u to. Ali kad vidim ovako nesto odusevim se. Ko zna kako sam krenuo s sakupljanjem biljaka mozda budem prinudjen da da se "poholandezim"Grin

Deep Blue, onako uzgred, ne bas vezano za tvoje pitanje, ja kad razmisljam o "halidu" shvatam da je to belaj iz vise razloga mada bi mi izaslo drasticno jeftinije nego T5. Nisam pametanSad

Neznam ni ja.Za nekoliko aq. koje uskoro pokrecem sam uzeo HQI iz prostog razloga sto bi mi uz svu volju trebalo preko 1000e da budu sa T5HO.Mada ce ovaj put snaga da varira od o,5w/l do 0,65w/l+idu na min 30cm-40 cm.Voleo bih da imam npr. 0,5w/l HQI +0,2-25w/l T5HO sa strane.HQI oko 4-5h dneno zajedno sa T5+5h samo T5....mislim da bi to bilo ok.

deep blue
Aq. je 170x60x50 DxVxS

Ex da ja imam takvu vodu,mozda bi samo u 1aq omeksavao vodu...Kod nas KH ide od 10-15 i vise zavisi od bunara(mislim da ih ima 11 u NS)

dexter
deep blue je napisao korisnik:
Aq. je 170x60x50 DxVxS

Sta ti se nije svidelo kod MHčBrzina rasta ili oblik i formač

Ne bunim se ja za brzinu rasta,eksperimentisao sam sa tim istim MH koje sam pazario za 500l kod matorog u proizvodnji i nije mi se svidelo.Pored njih bi morao da dodajem neke neonke a to mi je prestavljalo veliki teh. problem.MH vs T5HO=T5HO

www.aquaplants.org
dexter
deep blue je napisao korisnik:
paleoglodit je napisao korisnik:

Neznam ni ja.Za nekoliko aq. koje uskoro pokrecem sam uzeo HQI iz prostog razloga sto bi mi uz svu volju trebalo preko 1000e da budu sa T5HO.Mada ce ovaj put snaga da varira od o,5w/l do 0,65w/l+idu na min 30cm-40 cm.Voleo bih da imam npr. 0,5w/l HQI +0,2-25w/l T5HO sa strane.HQI oko 4-5h dneno zajedno sa T5+5h samo T5....mislim da bi to bilo ok.

Ljudi nije to tako skupo,mislim na totalnu DIY varijantu kome se to svidi.Moje T5 guraju el.prigusnice od T8 rasvete i to radi extra.U malom Aq. imam isto T5 i za njih sam vadio elektroniku iz stedljivih sijalica,sto je dosta jeftinije nego da kupujete originalnu prigusnicu.Najbolja sdedljiva je oko 400 din. dok se el. prigusnice krecu oko 20 eur. pa vi presudite sami.

www.aquaplants.org
deep blue
Kakav reflektor imas iznadč

Rasta
Posto i ja imam u planu T5 na 400l, moracu da te isicimam oko tih DIY detalja Grin

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,556 jedinstvenih poseta