14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Sigurne ribice za kozice
drina
Moje jato skalara vole da ih jede, naravno dmah sam ih odvojio. Gupi ih nisu dirali ali...Napravio sam novu postavku u akvarijumu i ubacio bih kozica uz neke ribice. Ne znam dali da uzmem sad jato neonkica,one su sipaticne, voleo bih i zebrice,pa kasnije da probam da ih razmnozim.
Da nisu oni kozojedci?
Nebih bas da ih zrtvujem,pre bi ih poklanjao ako se nakote.
Akvarijum je 100L, ubacio sam 10 algarcica,onih po 1cm. Piloti Smile
Koje Ribice nediraju kozice?

shone_ns
Huh.... Teko pitanje. Mislim da ih svi predatori jedu. Neki manje, neki vie. Neki jedu samo male, dok drugi kidiu i na odrasle. meni recimo 100% kraljevske neonke matične jedu bebe kozice. Čak sam ih i video kako love...

CTale
+ 1

Cory i Ancistrusi ne diraju kozice sigurno, moda jo neki preteno biljojedi.

krcko
Iz ličnog iskustva, svaka ivuljka koja moe dovolno da otvori usta, pokuaće da ih pojede. Pre neku godinu se vrteo video klip o natezanju ko će koga između Paracheirodon innesi i Amano Shrimp-a ( Caridina multidentata ). Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Mihaj
Drina probaj White Cloud Mountain minnow ili kako ih zovu kod nas Kardinali. Ja ih drzim zajedno sa crvenim kozicama i malim bebama Xiphophorus hellerii (swardtail) i nemam problema

afrika
I ja bih se slozio s tim da samo algari (s "muljarima" nemam iskustva) i puzevi sigurno ne diraju kozice. Za sve druge mislim da u manjoj ili vecoj meri uticu na populaciju koza u aq.

www.ciklidi.net
CyberKat
Ja sam ih drzala u aq od 55l samo sa razborama, plavim neonkama i ancistrusom i bez obzira sto sam negde citala da su to kao male mirne ribe, populacija kozica se smanjivala i smanjivala dok nije nestala. Verovatno su razni faktori uticali na taj nestanak )kanister filter, lecenje riba) al sigurna sam da su i ribe doprinele sa klopanjem malaca.

Sada imam poseban akvarijum od 25l za kozice samo sa jednim ancistrusom i ni ne pada mi na pamet da dodajem bilo koje druge ribe.

Pre neki dan sam posmatrala jednu beba kozicu, velicine oko 3mm kako piva, i kako se hrani na panju... onako slobodno se setka po akvarijumu, i bre pa to je toliko malo i sicusno stvorenjce da mislim da nema ribe koja bi odolela da je ne proguta u jednom zalogaju.

drina
Hvala.
Posle svega se i ja razmisljam da ih ostavim u tom jednom manjem sa par malih ancistrusa, Same u biljnom svetu. Tako ce im biti i najbolje. A ovaj veliki bez njih da dodam neke ribe I don't know
Stvar je u tome sto taj veliki sam hteo da bas picnem, a kozice su vrlo zanimljive pogotovo te najminijaturnije,pa da ih gledam u dnevnom boravku. Ovako u sobi cu da buljim u mali Grin sa kozicama A veliki nek gledaju gosti.
Jos jednom vam hvala svima!

shone_ns
Smem da se kladim da moe neka od borrarasa, brigite npr. Zatim sasvim sigurno povrinke ribe kao thotacocharax stelatus, gasteropecus strencila, carnegiella strigata, zatim neke jo od recimo manjih vrsta nanostomus marginatus.... Sve su ove ribe veoma atraktivne pogotovo za biljne akvariste...
Pozdrav....

kisleon
Kupio sam par komada zutih Neocaradina i neke su bile zenke pune jaja. Drzao sam ih sa gupikama, velike kozice nisu dirali ali malih kozica nije bilo. Mislim da i najmanja gupika koja moze da se zavuce u najgusci zbun da ce pojesti svaku larvu kozice sto nadje. Sad sam ih odvojio pa cemo da vidimo.

shone_ns
Sigurno.... Velike gupike zajedno utamene veliku kozicu... Video...

CTale
+1 za ovo poslednje.

Thalassoma
Moje iskustvo je da kozice mogu da se ozbiljno razmnoze medju neonkama (i plavim i kraljevskim), Palmeri tetrama, Micro razborama, Koridorasima, Pristelama, Amandeama i Ancistrusima. Naravno, vazno je samo da AQ bude dobro "zarastao". E sada, povremeno ce sigurno da macnu neko nedoraslo "jare" ali populacija ce sigurno da belezi rast u ovakvim uslovima.

www.njivice.co.rs
Dushan_ZA
Da li neko ima iskustva sa kozicama i lisicama ? Grin
Imam 2 lisice,pa ne znam da li je sigurno da ubacim kozice...

krcko
Sad da Te pitam, Lisice? to je: flying fox (Epalzeorhynchos kalopterus), ili...? Pozdrav

Dushan_ZA
Da,bas te Thumb up

krcko
Odavno sam prestao da ih unosim u akvarijume i sa krupnijim ribama. Vremenom počinju da ispoljavaju svoju agresivnost, kao algari nisu neto efikasni, pogotovu ako ima ta drugo da se jede. Pozdrav

drina
A sta mislite za Botia rostrata, ja sam hteo Botia macracantha ali me prodavac ubedi da je ova zivahnija i da rije po dnu bas.... Bio je u pravu. Uvece kad se ugasi svetlo to je dzumbus u akvarijumu, puca,lomi...
Ne znam dal bi ona nanela kozicama stetu, naravno ako ima hrane da jede normalno.

krcko
Sa 100% sigurnosti ne moe se garantovati nita, kao to neće ubediti ni jednu ribicu da odustane od pokuaja da pojede kozice. Probaj, one koje su donekle bezbednije od sitnih ribica su Amano, jer će se uvek suprotstaviti napadu. Pozdrav

alekpanker
Provereno moze sa Ancistrusima.Nece ih pojesti ali zgaziti,prignjeciti...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,896 jedinstvenih poseta