14.06.2026 07:08
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Posetite
 Print Thread
akvarijum dizajn istambul
Dejan Stefanovic
Akvarijum Dizajn Istambul
http://www.adist....
Edited by Dejan Stefanovic on 20.09.2011 10:39

darko
"my precious" po meni definitivno najbolji rad.

Dejan Stefanovic
mislis "our preciousss"č

cikazuba
mnogo vise sam ocekivao...

CTale
+1

Za trenutak sam pomislio da ću videti i neki "dvorac" obrastao "brljanom".

valisnerija
Jeste da je sve napravljeno sto se sajta tice pomalo smesno,ali njihovi celokupni rezultati na ovogodisnjem IAPLC-u,su medju prvih 100!

Malo uzlazim u off teme,ali bih ovim putem potencirao da se ukljucimo svi pogotovo oni malo iskusniji aquascaperi,i podelimo sve kritike i predloge pocetnicima,kao i onim starijim clanovima u njihovim projetima,i da boze zdravlja sledece godine i mi budemo priblizni kao oni,a mozda i bolji sa rezultatima!!Thumb up
Edited by valisnerija on 20.09.2011 09:15

Dejan Stefanovic
Meni svih 6 biljnih i ovaj jesan biotopski sa piranom deluju veoma originalno Wink cini mi se da jedino rad "Clouded filed" (poljana u magli) ispunjava ADA dimenzije 120x45x45, pa imaju visoko rangirane pozicije... Npr.rad "Lake Breeze" uopste ne deluje kao model ada akvarijuma, a zauzeo je 16.mesto na IAPLC 2011 takmicenju. POZDRAV!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 20.09.2011 11:02

Jovan
Po meni je Pandora originalna ideja!!

CTale
Pa teko da je originalno, ako postoji slična scena iz filma "Avatar".

edit: slika

i40.tinypic.com/2afic79.jpg

Opet, ja slabo razumem postavke koje "preslikavaju" neke suvozemne pejzae.
Edited by CTale on 20.09.2011 14:53

Jovan
Brate, znam sta je Pandora! to je covek hteo da postigne! A ideja je originalna zato sto je nova i svaka mu cast sto se setio da ovu scenu prikaze pod vodom! Nisam ni ja pristalica kopiranja kopnenih predela, ali svejedno mi se ovo svidja, skidam kapu, ne moze to svako!

Rainforest
Jedino mi nije jasno kod pandore kako je naterao kamenje da pluta i kako je napravio izmaglicuč

http://www.rainforestsrbija.com
biobiofizicar
Mislim da kamenje ne pluta nego ili visi na tankom pecaroskom najlonu ili je vakum drzacima zalepljeno za zadnje staklo, a izmaglica i efekti oblaka (u drugim akvarijumima) su foto pozadine iza stakla. Ima tu i unutrasnjeg akvarijumskog osvetljenja (pogledajte senke). U svakom slucaju stvarno se trude da furaju svoj fazon i sigurno jako dobro zabavljaju.....

Jovan
Ja bih rekao da je kamenje zalepljeno za zadnje staklo! Jedan je manji jedan veci ,zarad utiska dubine! A sto se magle tice, moze ovo sto je rekao gosn Bio a moze i ako je dovoljno lud da nesto ovako pokusa sa npr ffm-om ili necim slicnim Grin doduse trebao bi mu pomocnik i neka strcaljka pri dnu i bez rada pumpe koja bi ga odmah razbacala i razredila!
Edited by Jovan on 21.09.2011 00:50

Dejan Stefanovic
u svakom slucaju "letece planine" su poznate kroz razne price i bajke jos pre same ljudske spoznaje koriscenja elektricne energije... tako da se ovo nikako ne moze prepisati filmu avatar cak i ako delo "Welcome to Pandora" na to ukazuje... takodje mislim je kamen cvrstom vezom pricvrscen za staklo... evo jos jednog akvarijuma u tom stilu...
Dejan Stefanovic attached the following image:
1_plantedtank_islandscape2.jpg

Rainforest
Ovaj srednji kamen nije zalepljen 100%, na nekim slikama je čas iza, čas ispred velikog kamena desno. Malo sam se bolje zagledao i stvarno, bio u pravu si, vidi se struna sa kojom je vezan. Moda je vezan za neki plovak pa slobodno pliva unaokolo.

http://www.rainforestsrbija.com
biobiofizicar
video bi se plovak na liniji spoja vode i vazduha. Verovatno ga seta za potrebe slikanja vezanog najlonom za neku konstrukciju iznad akvarijuma
Edited by biobiofizicar on 21.09.2011 23:38

Dejan Stefanovic
pitao sam turke kako to rade i rekli su mi da je na vrhu kamena srafcic za koji je pricvrscen tanak ribolovacki najlon, a na drugom "gornjem" kraju strunu su vezali za metalni stap koji pomeraju tokom slikanja, pa tako kamen pliva menjajuci poziciju... POZDRAV!!!

zander
Ja te stvari resavam iskljucivo sa vakum gumicama Grin
Tako da mi u poslednjoj postavci jedan panj stoji pricvrscen za staklo sa vakum gumicom sa jedne strane a sa druge da se ne bi rotirao vezan sa strunom za pecanje, nije hteo da stoji kako sam ja hteo... Wink

krcko
http://www.aquanu...ml#p156783
Evo tih lebdećih ostrva u postavci onog rasformiranog akvarijuma sa Nae naslovne, koje je Isshino pripremio u izlogu Zootica u Novoj Gorici, gde i radi, kao iznenađenje za Na dolazak na Aquanubis piknik u Maju ove godine. Korićene su Tropica mreice za ovakve namene. Sliku nisam hteo koristiti, nego link stranice.
Edit- Avgust 2010 Juvel Vision( da se zna o kojem akvarijumu piem, s time da je u ovoj novoj postavci akvarijum zarotiran, pa je oblo prednje staklo, sada pozadi. Pozdrav
Edited by krcko on 29.09.2011 22:11

http://www.adsrs.org/
Dejan Stefanovic
ovde se vide mrezice kao viseci mostici u filmovima o indijani dzonsu Grin ... vrlo lepa ideja i vrlo verna kopija cetinarskih suma Wink + sto je pametno iskoristena udubljena zadnja strana tako da nisu sva ostrva u istoj ravni... kod ove kombinacije su ostrva stalno prisutna dok kod turaka ona su tu samo za slikanje Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta