14.06.2026 07:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Pomoc oko unistavanja ovih algi
godzzila
druga
godzzila attached the following image:
new_new_img_4922.jpg

Edited by godzzila on 17.02.2011 15:39

godzzila
jos
new_new_img_4924.jpg

godzzila
....
new_new_img_4925.jpg

godzzila
...
new_new_img_4926.jpg

godzzila
...
new_new_img_4927.jpg

valisnerija
Sta je ovoSadSadSadShockShockShockShockShockShockShockShock

godzzila
...
new_new_img_4923.jpg

godzzila
...Ako neko zna kako da resim ovaj problem neka javi !!!
new_new_img_4921_1.jpg

Edited by godzzila on 17.02.2011 15:37

ACA_NIS
Majstore,sigurno da se i to moze resiti,mada po ovome sto se vidi.....rasturanje ti je mozda najbolja varijanta,pa sve iz pocetka!!!!Dopustio si da ti alga potpuno zavlada akvarijumom!!!!Moje misljenje samo.....Thumb up

paleoglodit
Shock e ovo jos nisam imao. Deluje kao "medjunarodna asocijacija algi" Sta da kazem....

Zanima me koliko je vremena trebalo da akvarijum dodje u ovakvo stanje od pojave prvih algi čFrown
Mislim da je ovde najlakse resenje resetovanje
Edited by paleoglodit on 17.02.2011 18:40

godzzila
Oko nove godine je pocela da se javlja kao paucina !!! Ocistim . operem ali posle par dana opet isto !!! Opet cistim , perem ali posle par dana isto ali ide na gore !!! Sto se tice vode sve je ok cista je ali na povrsini se pocela skupljati kao zabokrecina koju sam uklonio ali se za koji dan opet pojavi !!! A sve mi se cini da cu ja ovo sve da batalim i da idem u ......... Jer stvarno garantujem da u zadnjih godinu dana vacag baksuza necete naci !!! Through wallThrough wallThrough wallThrough wallThrough wallThrough wall

Dusan79
Polako kolega, nema mesta ocajavanju. Sve se da resiti, ako postoji volja, naravno! Daj pre svega karakteristike stakla. Dimenzije, protok, filtracija, stanovnici, podloga, prihrana, svetlo, temperatura. Pa cemo videti. Thumb up

godzzila
Sto se tice aq dimenzije su mu 115x50x50 sa ojacanjima u dnu (desetka ) , pumpa je atmanova potapajuca mislim da je 400l/h !!! Filter mi je preko cele duzine sa kuglicama , vatom i sundjerom a stanovnika nemam mnogo jer sam od skoro montirao aq posto je gazda vise od godinu dana renovirao kucu pa je smetao !!! imam dvadesetak neonkica pet sest ancitrusa neke algare i par kozica ! Podloga mi je beli slunak granulacije 2-4mm a prihranjujem sa KNO3 , K2SO4 i KH2PO4 !!! Osvetljenje mi je 4x90cm T8 i dve stedljive sijalice a temperatura oko24-26c!!! Mislim da nisam nista zaboravio !!!
Edited by godzzila on 18.02.2011 22:58

Dusan79
Zaboravio si koliko wati ima to osvetljenje. I reci mi ima li medju tim algarima ancistrusač Jel tih 400l/h jedina aparatura koja pravi cirkulaciju vode u aqč Ako jeste, pojacaj ,barem duplo. Thumb up

darkoh
Nisi spomenuo koliko Co2 dodajes. Mozda je njegov manjak bio okidac.

godzzila
Nisam siguran za osvetljenje ali mislim 80 i 100 wati neonke i dve stedljive od 24 w mislim ( zaboravio sam koliko ima ) videcu ovih tana tacno pa javljam a co2 je secer i kvasac !!! Jeste ta
pumpa je jedina a mislite da dodam jos jednu takvu pumpu ili nesto drugo !!!ččč Ima i jedna pumpa vazdusna koja ubacuje preko rasprsivaca kiseonik !!!
Edited by godzzila on 21.02.2011 00:47

godzzila
Kazem vam sve je bilo ok i to se desilo bukvalno preko noci ... Samo od jednom prestade bilje da raste i pojavila se ta grozota !!!Through wall

godzzila
...
new_dscn0097.jpg

Borisn1910
poslao sam ti e-mail sa nekim tekstovima i slikama za neke vrste algi koliko sam ja uspeo da zaključim (ne mnogo) mnogo prehrane, slaba cirkulacija vode (mora imati barem pumpu koja će 6 puta za sat vremena da provuče kompletnu vodu kroz filter), a na slikama se ne vidi koliko ima bilja u celom akvarijumu, pojačaj bilje.

Borisn1910
mail je upravo otiao, a komentar sam upisao dok si dodavao sliku, definitivno ubaci jo dva puta toliko bilja

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,552 jedinstvenih poseta