Imam jedan VELIKI problem. Kad mi se gupika okoti 15-25 komada prve 2 sedmice bude sve kako treba ali poslije tog vremena pocnu da ugibaju jedna za drugom tako da mi od okota ostane ako sam sretan mozda nekih 3-5 komada. Neznam u cemu je problem. Mali se nalaze u vanjskom filteru. Temperatura vode je kao i glavnom akvarijumu izmedju 24-25 stepeni. Redovno mijenjam oko 30% vode u velikom akvariju svakih 7 do 10 dana. Hrane se pomalo 3-5 puta na dan.
Ne znam u cemu je problem. Mali se nalaze u vanjskom filteru.
Eto u tome je problem. Prebaci ih u akvarijum. Ne bi bilo lose da im organizujes neku izolaciju, npr. plasticnu mrestilicu, kako ih skalari ne bi pojeli. Takodje, neke povrsinske biljke bi mogle malcima da posluze kao zaklon.
P.S. Filter je najprljaviji deo akvarijumskog sistema, a tvoj filter mi deluje prilicno cisto (sto nije dobro). Kolilo cesto peres te sundjere i keramiku? Koliko je dugo akvarijum u funkciji?
Slika je napravljena kada je filter ociscen. Inace ga ne perem cesto mozda jednom do dva puta mjesecno sad trenutno ga nisam oprao preko mjesec dana i poprilicno je prljav, al ne planiram ga jos prati. Cekam da protok vode jos oslabi pa cu onda.