Svaka cast na fotografiji...odlicno uslikano .
Vallisneria nana se lepo uzbunala,a flame moss na granama izgleda fenomenalno . Lep,jednostavna i uredan akvarijum.
Srecno na takmicenju !
Mislim da je, vizualno, najveci problem sto ta izvrljana grana zaklanja "horizot". Dok bilje u zadnjem desnom uglu u odnosu na biljku koja je ispred dobro naglasava dubinu prostora ta izvljana grana je nekako "slepila" sliku sa leve strane.
Sada kada ovako ruzno pricate o ovoj grani pocela je da smeta i mom oku....
Mozda je medjuresenje da se ocisti od flame mosa i postane prozracnija i koloritno drugacija od pozadine obzirom da je secenje i lomljenje ovako debelih grana u vec razrasloj postavci tezi zadatak...
Naknadniedit:
Prica o ovoj grani je u sustini jako interesantna. Ako pogledamo "tlocrt" akvarijuma ona u sustini jako dobro gadja prednji donji levi cosak. Jeste da je odsekla ceo levi trougao iza sebe, ali sa drugacijom (visokom) sadnjom tog coska i velikom prozracnoscu (vidljivoscu) ispod grane mogla je da da dubinu akvarijumu upravo po toj dimenziji ka zadnjem levom cosku.
I ja sam u "Drvuljagi" imao slican problem i slicno postavljenu granu (samo nesto nize) i identicno sam razmisljao kao i ti (o ovim kosim pravcima postavke), samo sto je mene ukakilo i najas i levi zadnji plan je izdzigljao kao i Ceratopteris levo napred i na taj nacin samovoljno promenio zamisljenu koncepciju ovih kosih linija, a ja sam kasnije samo odrzavao ove novouspostavljene pravce...
Na isti nacin sam pre par dana hteo i ja da postavim sliku "Drvuljage" sa ovim kosim linijama, pitajuci se sta je to sto je dalo toliku iznenadjujucu dubinu mom akvarijumu ali sam odustao - reko da nesmaram, ali cu to uraditi cisto da malo paralelno diskutujemo na zadatu temu... Edited by biobiofizicar on 02.06.2010 09:53